SÖNDAG 23 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Mercedes-Benz Unimog och Aebi Schmidt lanserar kompletta snöröjningsbilar i svenska paket

Mercedes-Benz terränggående Unimog-lastbilar har länge varit en favorit för vägunderhållare och snöröjare i de snörika delarna av centraleuropa .
Nu storsatsar man på Sverige tillsammans med snöutrustningsjätten Aebi Schmidt och lanserar färdigutrustade snöröjnings- och halkbekämpningsbilar i paket. Som också kan förses med färdiga lösningar för barmarksunderhåll.

Snöröjning och halkbekämpning är en viktig inkomstkälla för många företag i Sverige. Allt från åkerier och entreprenadföretag till maskinstationer rycker ut när snövädren drar in över landet.

Men för att får ekonomi i uppdragen krävs det att man har rätt utrustning.

– Många köper en lastbil eller traktor av en leverantör och förser den med plogar från en annan och spridare från en tredje och kanske annan utrustning från en fjärde eftersom det är så man alltid gjort. Det säger Claes Fehling, Vice VD på Swedmog som är svensk generalagent för Mercedes-Benz Unimog.

– Ibland blir resultatet bra, ibland mindre bra. Men det är alltid en lite komplicerad process att köpa och beställa.

– Nu kommer vi och Aebi Schmidt istället att kunna leverera kompletta fordon med exakt rätt utrustning monterad, anpassad och klar.

Unimogs lastbilar är egentligen att se som redskapsbärare. Med sin höga markfrigång, extrema terrängegenskaper och kraftfulla hydraulik har de länge varit en favorit bland snöröjare i Europas snöigaste länder. Sedan 2019 kan de i Sverige nu köpas med traktorregistrering vilket ger nya affärsmöjligheter.

Aebi Schmidt, med huvudkontor i Schweiz, är ett av världens största företag när det gäller utrustning för vägunderhåll.
Idag arbetar man bland annat under varumärket Schmidt där skandinaviska verksamheter som tidigare sålts under bland namn som Broddway och Tellefsdal ingår. Schmidt, som firar 100 år 2020, har samarbetat med Unimog sedan 1950-talet.

2015 utsåg Mercedes-Benz Aebi Schmidt till certifierad Unimog Expert Partner. Det betyder att man utvecklar lösningar som redan från början är helt och hållet anpassade för just Unimog. Och att företaget i sin egen produktion kan gå in och anpassa fordon och utrustning för varandra.

– Den som köper en lösning från oss eller Swedmog får just en komplett lösning med rätt dimensionering, säger Mette Engström som är VD för Aebi Schmidt i Sverige.

– Kunden beställer en funktion och får ett färdigt paket där allt är anpassat in i detalj redan när de sätter sig i hytten första gången.

Aebi Schmidt är även stora på grönytemaskiner och utrustning för olika typer av utrustning för barmarksunderhåll av gator och vägar.

– Vi kan ofta ge en kund förslag på hur de kan gå vidare från vinterunderhåll och med samma fordon även åta sig sommarjobb. Många gånger blir det en aha-upplevelse när de kommer på att vi kan göra så att de kan klippa vägkanter eller tvätta stolpar med samma fordon som de röjer snö.

För mer information
Mette Engström
VD, Aebi Schmidt Sweden AB
0708-299 019
Mette.Engstroem@aebi-schmidt.com
www.aebi-schmidt.se

Claes Fehling
Swedmog AB
0708-70 36 15
claes.fehling@swedmog.se
www.swedmog.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-17
CERTEX Svenska lanserar webshopE.ON och Trianon skapar omställning med mer förnybar energi2019: Ännu ett år av dynamisk tillväxt för arval
2020-02-14
Hanwha Cobots hos LichronLissmacs nyaste maskin SMD 335 Schneider Electric vinner guld för Mureva arbets­lampor LED i iF DESIGN AWARDNy hyresdepå för lyft­utrustning.85 % av eleverna har redan fått erbjudande om jobbMatHem bygger nytt, miljö­certifierat lager i LarsbodaBoden bygger för framtidenWürth ställer ut på Underhållsmässan 2020Besök Walraven på Nordbyggmässan!Nudging skapade säkrare byggarbetsplatsNy typ av konturmätning av gods Ökat intresse för Timbersports nybörjarläger – inte minst bland tjejer
2020-02-13
Produktnyhet Februari 2020 - Kulventil med högt handtagLys upp tillvaron i vintermörkret!Lätt, billigt att framställa och miljövänligt – ett nytt textilt material ser dagens ljusHydroscand utökar sortimentet med saneringssugslang M44Optimering på systemnivå gör internet energisnålareNytt eldrivet arbetsfordon gör fastighetsskötseln tyst och avgasfriSecure Meter AB säljer sin svenska undermätnings­verksamhet Cewe till Infometric ABTechbolaget Codemill tar in 30 miljoner och går globaltArbetsgivarna med de mest engagerade medarbetarna Konstfacks-elev vann skulpturtävling i Einar Mattssons kvarter SkulpturparkenXenits medarbetare får prestigefull utmärkelseTelenor Sverige och Ericsson rustar industrin för 5GECCO blixtljus klass 2 för dig med högre krav
2020-02-12
ABUS Kransystem ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020Midroc deltar på Underhållsmässan!Energisnål pneumatisk närvarogivare lanseras med IO-linkDen är snabb, exakt och har låga vibrationer!Converflex väljer trygg fjärrvärme från ÖrnsköldsvikStor potential i den nya generationens elmätareByxan som förändrar förutsättningarnaAddSecure fortsätter att öka sin geografiska närvaro i EuropaeSite Power Systems får nya ägareProtolabs lanserar nya toleransgarantier för formsprutningSofthouse expanderar och växer ur 3 kontor samtidigtBesked från Mercedes-Benz, sopbilsfavoriten blir eldriven.Hydroscands SlangExpress växer i MalmöNu lanseras Galaxy Z Flip – Samsungs första mobil med vikbar glasskärmBravida förvärvar ventilationsföretag i Kiruna3 steg för att undvika phishing-bedrägerier om coronaviruset Optimera fortsätter att växa, köper Arboga Byggtjänst ABSvenska örter året om!
2020-02-11
Blinto expanderar inom nätauktionshandeln Verizon expanderar sitt internationella 5G-ekosystem med nya 5G Lab i LondonLesjöfors nya vd: ”Vi har både utmaningar och möjligheter för 2020”Nyhet! 1-skärig planfräs som ger en mycket fin ytkvalitetVakuumpumpar från Busch till kinesiska sjukhusOQTR-E – Helt nya tiltrotatorer från OilquickKompakt strypbackventil för trånga utrymmenMaskininvesteringar och ökat miljötänk viktiga prio­riteringar på Emballator i HjoFör att öka nöjdheten storsatsar Engcon på sina slutkunder genom sitt gedigna ambassadörsprogramNu byter vi till framtidens elmätare - ger bättre koll på förbrukningenOutSystems fortsätter att växa i SverigeGapwaves lanserar ny fasstyrd 5G-antennSLU och RISE tecknar nytt samarbetsavtalFinja utsedd till årets leverantörspartner 2019!Tre procents bränslebespar­ing för Wiklund TransportHisstillverkaren Aritco väljer hållbar inredning
Annonser