Mercedes-Benz Unimog och Aebi Schmidt lanserar kompletta snöröjningsbilar i svenska paket - industritorget.se
SÖNDAG 05 JULI 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Mercedes-Benz Unimog och Aebi Schmidt lanserar kompletta snöröjningsbilar i svenska paket

Mercedes-Benz terränggående Unimog-lastbilar har länge varit en favorit för vägunderhållare och snöröjare i de snörika delarna av centraleuropa .
Nu storsatsar man på Sverige tillsammans med snöutrustningsjätten Aebi Schmidt och lanserar färdigutrustade snöröjnings- och halkbekämpningsbilar i paket. Som också kan förses med färdiga lösningar för barmarksunderhåll.

Snöröjning och halkbekämpning är en viktig inkomstkälla för många företag i Sverige. Allt från åkerier och entreprenadföretag till maskinstationer rycker ut när snövädren drar in över landet.

Men för att får ekonomi i uppdragen krävs det att man har rätt utrustning.

– Många köper en lastbil eller traktor av en leverantör och förser den med plogar från en annan och spridare från en tredje och kanske annan utrustning från en fjärde eftersom det är så man alltid gjort. Det säger Claes Fehling, Vice VD på Swedmog som är svensk generalagent för Mercedes-Benz Unimog.

– Ibland blir resultatet bra, ibland mindre bra. Men det är alltid en lite komplicerad process att köpa och beställa.

– Nu kommer vi och Aebi Schmidt istället att kunna leverera kompletta fordon med exakt rätt utrustning monterad, anpassad och klar.

Unimogs lastbilar är egentligen att se som redskapsbärare. Med sin höga markfrigång, extrema terrängegenskaper och kraftfulla hydraulik har de länge varit en favorit bland snöröjare i Europas snöigaste länder. Sedan 2019 kan de i Sverige nu köpas med traktorregistrering vilket ger nya affärsmöjligheter.

Aebi Schmidt, med huvudkontor i Schweiz, är ett av världens största företag när det gäller utrustning för vägunderhåll.
Idag arbetar man bland annat under varumärket Schmidt där skandinaviska verksamheter som tidigare sålts under bland namn som Broddway och Tellefsdal ingår. Schmidt, som firar 100 år 2020, har samarbetat med Unimog sedan 1950-talet.

2015 utsåg Mercedes-Benz Aebi Schmidt till certifierad Unimog Expert Partner. Det betyder att man utvecklar lösningar som redan från början är helt och hållet anpassade för just Unimog. Och att företaget i sin egen produktion kan gå in och anpassa fordon och utrustning för varandra.

– Den som köper en lösning från oss eller Swedmog får just en komplett lösning med rätt dimensionering, säger Mette Engström som är VD för Aebi Schmidt i Sverige.

– Kunden beställer en funktion och får ett färdigt paket där allt är anpassat in i detalj redan när de sätter sig i hytten första gången.

Aebi Schmidt är även stora på grönytemaskiner och utrustning för olika typer av utrustning för barmarksunderhåll av gator och vägar.

– Vi kan ofta ge en kund förslag på hur de kan gå vidare från vinterunderhåll och med samma fordon även åta sig sommarjobb. Många gånger blir det en aha-upplevelse när de kommer på att vi kan göra så att de kan klippa vägkanter eller tvätta stolpar med samma fordon som de röjer snö.

För mer information
Mette Engström
VD, Aebi Schmidt Sweden AB
0708-299 019
Mette.Engstroem@aebi-schmidt.com
www.aebi-schmidt.se

Claes Fehling
Swedmog AB
0708-70 36 15
claes.fehling@swedmog.se
www.swedmog.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-06-18
Veeam visar hur de hjälper verksamheter att ta sina molndatastrategier till nya nivåer på VeeamON 2020 Logistik finns överallt - oavsett om du är logistiker eller inte Vindkraftsparken i Sunne tas i drift lagom till midsommarHär utvecklas nästa generations 5G-nät Henrik Johannesson ny styrelseordförande för Eurobattery MineralsNominera en gruvinnovation till Swedish Mining Innovation Award 2020
2020-06-17
Stor amerikansk efterfrågan på tråddetaljer i medicinsk utrustningMOTOMAN MH900Elfordon skapar nya risker för landets verkstäderSafe Control Materialteknik utökar sin ackreditering med två nya metoderAdvanced Engineering flyttar till våren 2021Ny VD på ELKO - Peter Wotz tar över från 1 juli Reviderad standard för bränslecellerFörnyat avtal resulterar i minskade utsläpp om 6 500 ton koldioxid årligenLEJS – Animation av elektrisk linjärenhet med korta cykeltiderMartin & Servera inför strategisk ruttplanering för optimerade transporter – tar hjälp av DescartesSäkra lasten lätt, snabbt och säkert med ErgolashWibax rengör för maximal produktionskapacitet på SunpineÅTERHÄMTNINGEN DRÖJER FÖR KEMI- OCH PLAST- OCH GUMMIINDUSTRINWibax fortsätter jobba för ett fossilfritt Sverige
2020-06-16
EDMOLIFT TILLKÄNNAGER NYTT DIGITALT KONCEPTPumpen som först skär sönder och sedan pumpar iväg, Netzsch såklart.Stålproduktionen minskade i majKonditionsanalys – Vad gäller egentligen?Framtidstron i handeln på väg tillbaka efter coronarasetSommarens största järnvägsarbeten – för punktligare tågresorPressinbjudan till Elmiadalen
2020-06-15
Energihantering allt viktigare i företagens hållbarhetsarbete, rapport från Schneider Electric​Miljonstöd för att nå helt fossilfria byggskivor och byggelement i träMRF justerar prognosen för tunga lastbilar (>16 ton)141 startup-bolag får dela på 42 miljonerAlgeco förvärvar WexusDEHNclip – ny klämma för armeringsjärn som halverar monteringstiden vid installation!Internationellt logistikföretag skapar hållbara transporter i Malmö hamnSolör Bioenergi förvärvar Vasa Värme
2020-06-12
Standardmässigt traverser upp till 42 m. spännvidd.CiRo XL maximerar livslängden på robotkablage Protolabs lanserar ny tjänst - levererar CNC-frästa delar från stora block på bara en dagSpridarplattor – höjer prestanda och sänker kostnader!Lansering av unik kunskapsdatabas för produktion och tillverkningKoldioxidavtryck från olika typer av avloppsreningsverkAluminium i slutet kretslopp har sparat 350.000 ton CO2-utläpp Tillverkningsindustrin drabbas hårt i andra vågen av pandemin
2020-06-11
Effektiv montering av små komponenter i medicinsk utrustning och elektronikprodukterStora Enso Paper AB, Nymölla Mill, har förlängt sitt avtal med JernbroFöråldrade teknologier hindrar IT-moderniseringNy uppfinning gör grävmaskinsförare 30 % snabbareHur mobil teknik kan lätta på bördan av covid-19 för transport- och logistikföretagNu byggs Beijers nya IT-organisation – ”Vi ska stärka våra kunder”
2020-06-10
VBN Components ökar takten med Swedish ScaleupsJMHZ2 – Animation av kompakt parallellgripdonPaulig-koncernen går över till CHEP:s koldioxidneutrala lastpallarOzon i ventilationskanaler och dess hälsoeffekterYstaMaskiner AB presenterar den helt nya släntklippare serien Scorpion 530/630 S samt 530/630 Plus modeller från GreenTec A/S.Poly presenterar ny flaggskeppsprodukt inom Blackwire-familjen – Blackwire 8225Vilka är de tretton största säkerhetshoten i din inkorg?
2020-06-09
DENIOS säkra lösning för tillverkning av handspritKonjunkturbarometer för andra kvartalet 2020 En driftsättning på ett företagshus i StockholmSvensk teknik tvättar speglar för väldens största spegelteleskop i ChileElmia lanserar ny mässa - Elmia MatbrukAI högsta prioritet för svenska företag​Kia är största märke för privatköpare – går starkare än marknaden
Annonser