Mercedes-Benz Unimog och Aebi Schmidt lanserar kompletta snöröjningsbilar i svenska paket - industritorget.se
TORSDAG 09 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Mercedes-Benz Unimog och Aebi Schmidt lanserar kompletta snöröjningsbilar i svenska paket

Mercedes-Benz terränggående Unimog-lastbilar har länge varit en favorit för vägunderhållare och snöröjare i de snörika delarna av centraleuropa .
Nu storsatsar man på Sverige tillsammans med snöutrustningsjätten Aebi Schmidt och lanserar färdigutrustade snöröjnings- och halkbekämpningsbilar i paket. Som också kan förses med färdiga lösningar för barmarksunderhåll.

Snöröjning och halkbekämpning är en viktig inkomstkälla för många företag i Sverige. Allt från åkerier och entreprenadföretag till maskinstationer rycker ut när snövädren drar in över landet.

Men för att får ekonomi i uppdragen krävs det att man har rätt utrustning.

– Många köper en lastbil eller traktor av en leverantör och förser den med plogar från en annan och spridare från en tredje och kanske annan utrustning från en fjärde eftersom det är så man alltid gjort. Det säger Claes Fehling, Vice VD på Swedmog som är svensk generalagent för Mercedes-Benz Unimog.

– Ibland blir resultatet bra, ibland mindre bra. Men det är alltid en lite komplicerad process att köpa och beställa.

– Nu kommer vi och Aebi Schmidt istället att kunna leverera kompletta fordon med exakt rätt utrustning monterad, anpassad och klar.

Unimogs lastbilar är egentligen att se som redskapsbärare. Med sin höga markfrigång, extrema terrängegenskaper och kraftfulla hydraulik har de länge varit en favorit bland snöröjare i Europas snöigaste länder. Sedan 2019 kan de i Sverige nu köpas med traktorregistrering vilket ger nya affärsmöjligheter.

Aebi Schmidt, med huvudkontor i Schweiz, är ett av världens största företag när det gäller utrustning för vägunderhåll.
Idag arbetar man bland annat under varumärket Schmidt där skandinaviska verksamheter som tidigare sålts under bland namn som Broddway och Tellefsdal ingår. Schmidt, som firar 100 år 2020, har samarbetat med Unimog sedan 1950-talet.

2015 utsåg Mercedes-Benz Aebi Schmidt till certifierad Unimog Expert Partner. Det betyder att man utvecklar lösningar som redan från början är helt och hållet anpassade för just Unimog. Och att företaget i sin egen produktion kan gå in och anpassa fordon och utrustning för varandra.

– Den som köper en lösning från oss eller Swedmog får just en komplett lösning med rätt dimensionering, säger Mette Engström som är VD för Aebi Schmidt i Sverige.

– Kunden beställer en funktion och får ett färdigt paket där allt är anpassat in i detalj redan när de sätter sig i hytten första gången.

Aebi Schmidt är även stora på grönytemaskiner och utrustning för olika typer av utrustning för barmarksunderhåll av gator och vägar.

– Vi kan ofta ge en kund förslag på hur de kan gå vidare från vinterunderhåll och med samma fordon även åta sig sommarjobb. Många gånger blir det en aha-upplevelse när de kommer på att vi kan göra så att de kan klippa vägkanter eller tvätta stolpar med samma fordon som de röjer snö.

För mer information
Mette Engström
VD, Aebi Schmidt Sweden AB
0708-299 019
Mette.Engstroem@aebi-schmidt.com
www.aebi-schmidt.se

Claes Fehling
Swedmog AB
0708-70 36 15
claes.fehling@swedmog.se
www.swedmog.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-04-02
ISCAR MILL – Spårfräsar med MultiMaster- och FlexFit-skaftPRISJUSTERINGHöj- och sänkbart utsugsbordIndustri 4.1 - Revolution­erande energieffektiviseringScantruck prioriterar grön omställningJobba effektivt ‒ borra dammfrittVolkswagens leveranser av laddbara bilar ökariLOQ 5-serien – nyckeln till smartare fastigheter Palo Alto Networks köper CloudGenix för att stärka erbjudande inom SD-WANBravida förvärvar kylteknikföretag i BohuslänPowerbox lanserar robust dual channel kraftaggregat för marin motorstyrningTL Bygg går mot strömmen – satsar på yrkesarbetareCELLINK erhåller order om 5,2 MSEK från SocialstyrelsenDyrare bioolja hindrar utfasning av fossila bränslenE.ON och System Verification tecknar treårigt ramavtalFrån tillverkning av bilar till respiratorerTjeders ställer om produk­tion för tillverkning av visir till Svensk vård- & omsorgNy arkskrivare i varioPRINT iX-serien med offsetkvalitet, digital flexibilitet och produktiv bläckstråleteknikUtmärkt tid för serviceMotordrifter – Reviderad standardNu finns alla Webers största lagervaror i lättare säckarMer solenergi i Hammarby SjöstadPlanera och gör dina inköp av konstruktionsplast i vår webbshop när det passar dig Från matproduktion till att producera skyddsvisir - Mixum ska tillverka 15 000 visir om dagenTeknikprodukter och Rönnes går samman till ett bolagKonkurserna ökar, högsta siffran på över 10 år
2020-04-01
Hur fungerar egentligen rengöringsmedel på virus?I Sysslebäck 3D-printas biobaserade skydd åt sjukvårdenEnvirozone tar hjälp av självkörande råttor Bristande cyberskydd orsakade dataförlust och driftsstopp för flera organisationer förra året Iggesunds engelska fabrik helt olycksfri under 2019Unit4 teamar upp med Arribatec för att leverera ERP-programvaraNu har vi öppnat i Uddevalla – Nr 40!Klimatsmartare byggbransch med Wood Tubes reglar av papperAkademiska Hus och NCC vinner pris för säker arbetsmiljöRed Dot design-utmärkelser till Mazda CX-30 och Mazda MX-30Kompetens och rådgivning var avgörande faktorerNytt verktyg hjälper inköpare ta strid mot det giftiga elavfalletAtt begränsa utsläpp från infrastruktur blir nyckel till klimatkrisenSnabbt snygga kanter med nya batteridrivna grästrimmern FSA 57 Är du klar med planeringen inför driftstoppet i sommar?Hälften av de västsvenska småföretagarna korttidspermitterarSolcellsstatistik 2019 – nu finns 44 000 solcellsanläggningar i SverigeAddSecure och Affärsverken utvecklar unik helhetslösning för smarta elnätJordan lanserar fler munvårdsprodukter av återvunnen plastDerome och Magnolia Bostad bygger bostäder i Borås
2020-03-31
Upprop: Plastföretag som kan hjälpa till i kampen mot CoronaTeknik med nålspetsprecisionVill du korta dina cykeltider?HCL lanserar BigFix 10 - en ny version av branschens ledande plattform för slutpunktshanteringKipp Scandinavia AB säker­ställer sin leveransförmåga Allt talar för mindre komponenterBilar köpes - allt är av intresse !Nätverket Stålakademin – en möjlighet för hela branschenPeab bygger koldioxidneutral fabrik åt Komatsu Forest i UmeåKlimatsmart kund väljer Ruthmann billiftar Stockholmsmässan blir FältsjukhusNu lanseras Purus Corner med mattsvart sil i mönstret ChessNordprofil Byggplåt AB förvärvar grossistverksamhet i Luleå Kraftfulla gamingdatorer bidrar i kampen mot Covid-19Mercedes-Benz 8-sitsiga elbil vintertestad i SverigeStructor bidrar till vindkrafts­utbyggnaden i Sverige
Annonser