TORSDAG 06 MAJ 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Merlo lyfter Skellefteås nya kulturhus

Med sina 84 meter kommer Skellefteås nya kulturhus att bli en av världens högsta träbyggnader.
Bygglogistiken sköts till stor del av en Merlo P30.10 och en Merlo R40.30 som ägs av Norrlands Byggmontage AB.

I september i år är förhoppningen att den spektakulära byggnaden i Skellefteå ska invigas. Sedan ett par år tillbaka jobbar Norrlands Byggmontage med projektet, både på byggdelen, men också till stor del med bygglogistiken.

– Merlo P30.10 är den perfekta maskinen för det här uppdraget. Den är smidig att ta sig fram med och klarar både höga och tunga lyft. Lyftgeometrin var precis den jag var ute efter, säger Jonny Eriksson, vd på Norrlands Byggmontage.

Han valde Merlo P30.10 just med anledning av lyftkapaciteten, som han menar är ”outstanding” bland teleskoplastare i den här storleken. Tack vare stödbenen står han stadigt och stabilt i alla lägen och klarar både höga och tunga lyft.

– 30.10:an går här på heltid, sedan gästspelar 40.30:n när det behövs. Det kommer nog att bli lite mer nu, eftersom den stora kranen precis monterats ner. Vad jag vet är vi de enda i Skellefteå som har en 30-meters teleskoplastare, säger Jonny Eriksson.

I uppdraget ingår att lasta och lossa material från lastbilar, men också att lyfta alla typer av byggmaterial under projektets gång.

– Vi hanterar allt från glaspartier till virke och panel. Jag har valt hydrauliska gafflar som är 2 meter breda och 1,6 meter långa, berättar Jonny Eriksson.

När Jonny investerar i nya maskiner sparas det inte på något och både P30.10 och R40.30 har i stort sett all tänkbar utrustning.

– Dieselvärmare, ledramp med magnetfäste som är lätt att plocka av när det behövs, hitchkrok, stödben… Jag har även bytt från 20-tums däck till 24 tum, vilket ger en helt annan känsla i maskinen. Den blir oerhört stadig och stabil, säger Jonny Eriksson.

Sedan leveransen sommaren 2019 har Jonny hunnit köra ungefär 1 200 timmar med sin maskin. Han imponeras även över bränsleförbrukningen som snittar på 2,7 liter i timmen.

– Du måste skriva om Hüllerts service också, det är mycket tack vare den som man väljer dem. De har ställt upp till hundra procent så fort det varit någonting. Jag är väldigt nöjd, både med Hüllert som leverantör och med maskinen, säger Jonny.

I vintras fick P30.10 kallas in för specialuppdraget att röja undan snö som drivit in i ett parkeringshus.

– Vi åkte först dit med vår redskapsbärare, men den var för hög för att komma in. Då kom jag att tänka på Merlon och den tog sin in med fem centimeter till godo. Det finns hur många användningsområden som helst egentligen för den här maskinen. Man blir oerhört flexibel, säger han.


Sara Jenkins
Marknadskommunikatör
sara.jenkins@hullert.se
0701937308

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-04-26
norelem fastställer säkerheten med spänndorn med sidklämningHon blev Årets byggkvinna 2021Den 14 april reviderades vi för en uppgradering av vårt EN 1090-godkännande till EXC3.Verizon och Honda testar hur 5G kan förbättra säkerheten för uppkopplade och självkörande fordonDENIOS Webinar belyser riskerna kring brandfarlig varaEquinix förenklar för globala Azure-kunder som satsar på hybridmolnModulära datacenter nästa steg för snabbare byggenTech startup inleder samarbete med RISE - Sveriges största forskningsinstitutNy starkare serie av bits från Makita
2021-04-23
Med tanke på robotikHållbarhet i fokus när Lesjöfors rustar för tillväxtFiat Ducato- Europas bästsäljande kommersiella fordon nu med 100 % eldriftBejö AB investerar i ny svarvSuccé för studsmattor med välbalanserade svenska kvalitetsfjädrar Förbättra noggrannheten och processekonomin med våra nya dubbelskruvpumpar för lägre flödePalo Alto Networks satsar på konsulttjänster inom cybersäkerhet
2021-04-22
Rörick El. verkstad utför jobb för en av deras kärnkraftskunder. Läs om Gnosjöregionen i vårt magasinNya Blåspistoler från UnoflowABB har släppt Sheet Break PerformanceNy kvartalsrapport från Unit4 visar ökad tillväxtNya smarta serviceplugg från HydroscandAlgeco lanserar ny webbplats: ”Väldigt stolta”iktigt att skydda kundernas data – men företagen lever inte upp till sina höga ambitionerItello byter namn till Lumera och förbereder europeisk expansion
2021-04-21
ISCAR sumocham Viktiga upphandlingarSpännande nyheter i PMHs nya sortilogFranska industrijättar bildar öppet ekosystem för smart och hållbar mobilitetDeliverect tar in 65 miljoner dollar i ny investeringsrundaSailGP seglar vidare på Oracles moln – tävlingarna blir bättre och fansen gillar detEOS ska leda vägen mot global ansvarsfull tillverkning med industriell 3D-printingSödra levererar stabilt resultat efter gynnsam prisutveckling i skuggan av pandeminLeca Tur & Retur ett nytt hållbarhetskoncept.Logistic Contractor bygger åt Swedish Logistic Property i HelsingborgÅrets Värnamo Industriexpo blir digitalt, arrangeras online den 26–27 maj
2021-04-20
Effektiva insikter för den moderna verkstadsindustrinISCAR threading handbookTacton introducerar fullständig CAD-automatisering för att eliminera manuella uppgifter i försäljnings- och teknikprocessenNya gångjärnen CFM-TR i SUPER-TeknopolymerGör din tryckluftsinstallation mer energieffektivSCAs Christian Kugge får Sundbladsfondens pris på 700 000 krRejlers tecknar nytt ramavtal med Vattenfall
2021-04-19
Rak bom omvandlar 38-tonnaren Volvo EC380E till en kompetent rivningsmaskinF-Secure: 72 % av CISO:er känner sig utmanövrerade av cyberkriminellaNCC utvecklar KY Building i Helsingfors till moderna kontorslokalerNär de anställda på Kongskilde Industries fick välja nytt CRM-system föll valet på FreshworksTester för tyngre transporter på MalmbananSLP byggstartar sitt fjärde nybyggnadsprojekt - förvärvar mark från Helsingborgs StadNyutexaminerade YH-studenter anställs trots pandeminFjärrvärmen breder ut sig i LandvetterFortsatt uppåtgående trend: Allt fler unga startar företag
2021-04-16
HCL utökar globalt samarbete med Intel för att påskynda digital transformationABB:s innovativa system för energilagring och traktionskonverterare ska driva tåg i TysklandAS-X778 – Flödesreglering för varje tillfälleCrouzet välkända relä-serie GN är tillbaka i ny tappningÄnnu en automatisk fordonsvåg från TamtronSM-guld i plåtslageri till Elias KarlssonChargePoint: Fordons­flottans framtid är elektrisk Automation i fokus hos ConradVårnyheter från CERTEX
Annonser