Metsä Board lanserar en ny plastfri kartong med ekobarriär för livsmedel och matservice - industritorget.se
MÅNDAG 25 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Metsä Board lanserar en ny plastfri kartong med ekobarriär för livsmedel och matservice

Konsumenter och varumärken runt om i världen söker mer hållbara och återvinningsbara alternativ till plastförpackningar.
För att möta detta lanserar Metsä Board en ny plastfri kartong med ekobarriär och som kan återvinnas i insamlingssystem för papper och förpackningar.

Den nya MetsäBoard Prime FBB EB har en mediumbarriär mot fukt och fett vilket gör den speciellt lämplig till livsmedelsförpackningar och till matservice. Eftersom den är plastfri finns ingen plast att separera från förpackningen vilket ger en enkel och kostnadseffektiv återvinning.

”Förpackningar är nödvändiga både för livsmedelsdistribution och säkerhet liksom för att undvika matavfall”, säger Katja Tuomola, Business Development Director, Metsä Board.

”Kartongförpackningar tillverkade av förnybar råvara är ett hållbart val och genom vidareutveckling av kartongens barriäregenskaper kan den användas i fler applikationer utan plast. Vår nya plastfria kartong med ekobarriär öppnar nya intressanta tillämpningar för livsmedelsförpackningar, liksom till matservice och i andra applikationer där barriäregenskaper krävs”.

MetsäBoard Prime FBB EB är tillverkad av ren färskfiber som kommer från ansvarsfullt brukade nordeuropeiska skogar. Den är säker för livsmedelskontakt, fri från optiska vitmedel och fluorkemikalier samt finns med PEFC™ eller FSC© certifiering. Förutom enkel återvinning är MetsäBoard Prime FBB EB också lätt, vilket bidrar till att minska koldioxidavtrycket i hela värdekedjan.

För mer information, kontakta gärna:

Katja Tuomola, Business Development Director, Metsä Board
Mobil: +358 (0)50 460 5835
E-mail: katja.tuomola@metsagroup.com

Marjo Halonen, VP Communications, Metsä Board
Mobil: +358 (0)50 598 7046
E-mail: marjo.halonen@metsagroup.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-15
Redan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljernaPeab bygger bostäder i EsboStålproduktionen minskade i april
2020-05-13
Med 40 års erfarenhet och ny teknik skapas nya möjligheterDigital körjournal ger mer tid till kundernaFörsta IOT OUT OF THE BOX levererade till kundHydroscands smidiga tryck­luftslang finns nu i butik och webbutikInnovativ konsulting med inriktning på användandet av ConTech inom byggbranschen.Nya Hyundai i10 lanseras i samarbete med Rädda BarnenDet nya Gotlandsflyget presenterar sin VDNatali Engstam Phalén utsedd till en av framtidens kvinnliga ledareVehco byter namn till AddSecureMischa Moszkowicz ny marknadschef på XL-BYGGHär är årets Drömjobbare!Ingen extra kostnad att gå över till elfärjorSpecial-Elektronik förstärker sin position inom AV-teknik och utökar sin säljkår​Renault största elbilsmärket i aprilLindab lanserar TEKNOsim 6.0Gaser centrala i världens största polarexpedition
2020-05-12
Kompakt lösning för kantpressrobotiseringSträckfilmsmaskinen PallPack 2000F ökar plantskolans produktivitetProducera mer konkurrens­kraftigt med en CobotPrima Power presenterar Prima@HomeSwecons diplomerade servicetekniker gör kundupplevelsen ännu mer premiumFörsta vindkraftstornet i trä står klartParker lanserar IQAN-XC4x-expansionsmodulfamiljen för att utöka de hydrauliska maskinstyrningsfunktionernaUponor lanserar nytt värme- och kabelskyddsrörFörsta spadtaget för Örebro läns största markförlagda solparkGyproc Monteringshandbok i ny upplagaNorconsult samarbetar internationellt i nytt uppdrag för Svenska KraftnätViktiga standarder för ångturbiner under omarbetningRobotar kan hjälpa företag i regionenNya krav när litiumjonbatterierna tar över50% mer utrymme i distributionsboxar med Siemens nya RCBO-switcharFörarlösa transportsystem (AGV) vilka är möjligheterna? Tillväxten fortsätter för Dachser NordicEitech installerar elteknik i nytt badhus i TimråLansa Fastigheter och Wästbygg uppför unikt trähus i Lund
2020-05-11
Kantpress med intelligent verktygsväxling från SafanDarleyDamaskus Maskinskydd lanserar nytt Roll-Up-skydd EXACT och SkyMap Innovations i samarbete för att ytterligare digitalisera byggbranschen. Finja Prefab firar att den första klimatpositiva betongstommen är restTvå driftsäkra gasolpumpar med VapourView till Preem.Toppsiffror för Tekniska när museibesöket blivit digitalt
Annonser