MÅNDAG 14 JUNI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Mikael Wictor, vd Ehandel.se: ”E-handeln kommer bara att bli större och större”

Michael Wictor är vd för Ehandel.se, Sveriges största mötesplats för e-handlare och e-handelsleverantörer just nu. Vi ringde upp honom för att prata om e-handelns uppsving, dess utmaningar, vad han tror om de fysiska butikernas framtid och mycket mer.
Vad är Ehandel.se?

– Det är den största mötesplatsen och kunskapscentret för svensk e-handel primärt. I dag har vi 15 000 medlemmar och 250 000 besökare i månaden. Vi arbetar med redaktionellt innehåll men även kringtjänster som ramavtal, medlemsservice och event. Sajten kodades ihop 2009 av Dan Nilsson och har vuxit jättemycket de senaste två, tre åren i linje med e-handelns utveckling.Hur har utvecklingen sett ut?

– Det stora som har skett är att man tänker digitalt först. I dag finns det i stort sett inte någon som öppnar en framgångsrik butik som inte erbjuder ett digitalt alternativ inom handeln. Som jag upplever det har intresset blivit så mycket större och fler och fler branscher öppnar i dag upp för e-handel. 2012 hade vi 13 000 besökare i veckan, nu snurrar det 50-60 000 besökare på sajten. Allmänna ”affärsmedier” skriver mer och mer om e-handel, och det är ett verkligt bevis på att ämnet är hett.Vilka branscher är det som växer mest?

– De mest mogna branscherna inom e-handel är elektronik, kläder och accessoarer. Under de senaste åren har hus och hem och bygghandeln ökat väldigt mycket och under de senaste tolv månaderna har de största förändringarna skett inom sällanköpshandeln och livsmedelsbranschen, även om det än så länge handlar om små volymer.Vad kan jag som kund tänka på för att känna mig trygg när jag handlar på nätet?

– Tar du Sverige så finns det olika certifikat – ”Trygg e-handel” är ett exempel. När vi handlar från utlandet känner vi kanske inte till allt lika väl. Det behöver nödvändigtvis inte innebära att det är mer riskfyllt, men det är alltid bra att vara extra uppmärksam. Men i Sverige och Norden skulle jag säga att risken är väldigt liten att du som konsument råkar ut för någon oseriös sajt, den tiden är vi lite förbi. Ett bra tips är att kolla upp leverantörer, betalsätt och logistikpartner. Har e-handlaren lyckats få avtal med exempelvis Postnord och Klara kan du känna dig trygg. Då är det genuint. De går inte in i några avtal med oseriösa företag.Vad tror du om e-handelns framtid?

– Något som är säkert är att det kommer bli mer och mer marknadsplatsliknande som exempelvis Ebay och Alibaba. Så kallat ”one-stop shop” där du som konsument handlar allt på ett och samma ställe. E-handeln kommer fortsätta att slå ut den fysiska handeln vilket leder till att köpcentrum och citykärnor får problem att hyra ut lokaler och ytor. Den fysiska butiken kommer mer att fungera som ett komplement till e-handeln. Som ett showroom eller upphämtningsställe där det handlar om att känna, klämma, prova och få kontakt med personal.Vad finns det för utmaningar?

– Det finns fortfarande logistik som måste lösas när det kommer till leveranser. Långsiktigt är det inte hållbart att köa i butiker för att hämta ut sitt paket. Det måste till mer och mer kreativa lösningar för hemleverans – leverans till bil, jobb, postboxar, paketboxar. Jag tror på en mer fragmenterad marknad med olika logistiklösningar beroende på när, var och hur du vill ha paketet. Klarna har banat väg för smidiga betalningar men det finns mycket kvar att lösa när det gäller leverans till konsument – för e-handeln kommer bara att bli större och större.Slutligen, vad tror du om Sverigeredskap.se?

– Det är en spännande bransch med stora investeringar och det känns helt rätt att satsa på e-handel. Det är en nischad marknad men när det kommer till B2B finns det som jag ser det bara en väg att gå, och det är den digitala.
Kontaktinformation
Postadress

37451 Asarum
Region
Karlshamn
Blekinge län
Sverige
Orgnr:
559129-8426
Grundat: 2017
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Sverigeredskap.se!

Sverigeredskap.se är med och driver den svenska utvecklingen och gynnar all tillväxt på den svenska marknaden för entreprenadföretag, lantbruk och industri.

Vi tycker att det är viktigt att kunna erbjuda kvalitet, gedigen erfarenhet, lång hållbarhet och svensktillverkning. Och det tror vi är viktigt för dig också.

Välkommen att kontakta våra produktexperter!
Du når dem måndag-fredag, klockan 08.00-16.00.

Kontakter

Andreas Nilsson
076 - 881 97 11

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-06-03
Har du också sett fördelen med IO-Link?Serviceteknikern Emma gillar att vara ute i fältCertifierad ballåsning till Western BalvagnarHögre upplösning med nya boost-serienMicke stärker upp servicen av Merlo i Stockholms­områdetSmidig integration med kompletta verktygssystemABB stärker satsningen på att minska koldioxid­utsläppenEnormt intresse för 3D-printad elsparkcykelBosch lanserar ergonomiska excenterslipar för proffsEndress+Hauser utmanar den traditionella industrinI Trollhättan är assisten störst av alltGör en SWAPP® till mer hållbara förpackningar! Pernilla har fått en ny kollega
2021-06-02
PON Equipment bygger världens största batteri-elektriska grävmaskiner - utrustade med CEJN’s ultraFLOWEcoStruxure Micro Data Centers med IP- och NEMA-klassning är tillgängliga i EuropaNya resecentrum i Sundsvall får markvärme från LKMaterialbristen lamslår svensk industriFramtidens industriarbetare är inte mest hotad - det är fotomodellenFörvärv av kroatiska Spacva gör Bjelin till Europas största tillverkare av ekfanérNya Daily: det smarta fordonet som tar lätta transporter till nya höjderSå gör nätverksjätten Cisco sin molnresaEY:s Andreas Bliersbach med på prestigefylld listaDachser satsar på större lastutrymme
2021-06-01
Vi byter namn!Anmäl dig till vårt webbinariumBusch Vacuum Solutions nominerade till priset Rudolf Diesel Nya investeringar i TYRI:s eget EMC-laboratorium Entreprenör lanserar innovativ diskhandske med hjälp av crowdfunding Geomatikk-gruppen förvärvar finska tech-bolaget Keypro OyIgår invigdes nytt landmärke på LandvetterXL-BYGG lanserar XL-PadeltourAhlstrom-Munksjö lanserar FiltEV®
2021-05-31
Schneider Electric lanserar Easy Rack-serien i Europa Vibrationsdämpare förlänger livslängden för tunga applikationer inom bl. a sten- och gruvindustrinHem med solceller på taken från BoKlok säljstartas i Linköping!Altech breddar sortimentet av diffusionstäta anslutningsslangarNytt nätverk skall stärka europeisk edtechMakita lanserar nytt 18V multiverktygLeverans av Komatsu WA500-8 Stone Handler till Bilfrakt Bothnia AB.Hydroscand ser ett ökat intresse för att förebygga slangbrott
2021-05-28
Välkommen till vårt andra webbinarium om stållinorTraktorer för 200 miljoner kronor – försäljningen på Klaravik fortsätter att ökaEtt nytt flaggskepp bland svarvsorter bildar en ny generationNy Pneumatisk slipmaskin för smalbandNy version av ePI – uppdaterad och förbättrad design!Marknadens bredaste kedje- och kabelsortiment för robotapplikationerFlexibla produkter med hjälp av Prodtimes produktkonfiguratorStora Enso avyttrar bruk i tyska SachsenVägen till framgång byggs med en Komatsu väghyvelNy försäljningschef på LAPP Miltronic ABFantasi och gedigna material möts när Lisebergs upplevelsehotell växer framNu startar Sveriges modernaste fyllnings­anläggning för köldmediaNy VD för XL-BYGG Lundgrens i KalmarRabbalshede Kraft och Solkompaniet erbjuder investeringsfri solel
2021-05-27
SMC gillar IO-LinkIndustrilås expanderar i FrankrikeVäderstad köper USA-baserade AGCO-AMITY JV LLC. Ny lösning förenklar tidsregistrering och löneadministration för små och medelstora företagKRAUSZ väljer IBECO som exklusiv agent för HYMAX produkter även i NorgeBosch lanserar ny ergonomisk kap-/geringssåg i BITURBO-serienDet fortsätter uppåt!Arevo släpper världens första 3D-printade elsparkcykel – helt i kolfiberkomposit
Annonser