Mikael Wictor, vd Ehandel.se: ”E-handeln kommer bara att bli större och större” - industritorget.se
LÖRDAG 28 NOVEMBER 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Mikael Wictor, vd Ehandel.se: ”E-handeln kommer bara att bli större och större”

Michael Wictor är vd för Ehandel.se, Sveriges största mötesplats för e-handlare och e-handelsleverantörer just nu. Vi ringde upp honom för att prata om e-handelns uppsving, dess utmaningar, vad han tror om de fysiska butikernas framtid och mycket mer.
Vad är Ehandel.se?

– Det är den största mötesplatsen och kunskapscentret för svensk e-handel primärt. I dag har vi 15 000 medlemmar och 250 000 besökare i månaden. Vi arbetar med redaktionellt innehåll men även kringtjänster som ramavtal, medlemsservice och event. Sajten kodades ihop 2009 av Dan Nilsson och har vuxit jättemycket de senaste två, tre åren i linje med e-handelns utveckling.Hur har utvecklingen sett ut?

– Det stora som har skett är att man tänker digitalt först. I dag finns det i stort sett inte någon som öppnar en framgångsrik butik som inte erbjuder ett digitalt alternativ inom handeln. Som jag upplever det har intresset blivit så mycket större och fler och fler branscher öppnar i dag upp för e-handel. 2012 hade vi 13 000 besökare i veckan, nu snurrar det 50-60 000 besökare på sajten. Allmänna ”affärsmedier” skriver mer och mer om e-handel, och det är ett verkligt bevis på att ämnet är hett.Vilka branscher är det som växer mest?

– De mest mogna branscherna inom e-handel är elektronik, kläder och accessoarer. Under de senaste åren har hus och hem och bygghandeln ökat väldigt mycket och under de senaste tolv månaderna har de största förändringarna skett inom sällanköpshandeln och livsmedelsbranschen, även om det än så länge handlar om små volymer.Vad kan jag som kund tänka på för att känna mig trygg när jag handlar på nätet?

– Tar du Sverige så finns det olika certifikat – ”Trygg e-handel” är ett exempel. När vi handlar från utlandet känner vi kanske inte till allt lika väl. Det behöver nödvändigtvis inte innebära att det är mer riskfyllt, men det är alltid bra att vara extra uppmärksam. Men i Sverige och Norden skulle jag säga att risken är väldigt liten att du som konsument råkar ut för någon oseriös sajt, den tiden är vi lite förbi. Ett bra tips är att kolla upp leverantörer, betalsätt och logistikpartner. Har e-handlaren lyckats få avtal med exempelvis Postnord och Klara kan du känna dig trygg. Då är det genuint. De går inte in i några avtal med oseriösa företag.Vad tror du om e-handelns framtid?

– Något som är säkert är att det kommer bli mer och mer marknadsplatsliknande som exempelvis Ebay och Alibaba. Så kallat ”one-stop shop” där du som konsument handlar allt på ett och samma ställe. E-handeln kommer fortsätta att slå ut den fysiska handeln vilket leder till att köpcentrum och citykärnor får problem att hyra ut lokaler och ytor. Den fysiska butiken kommer mer att fungera som ett komplement till e-handeln. Som ett showroom eller upphämtningsställe där det handlar om att känna, klämma, prova och få kontakt med personal.Vad finns det för utmaningar?

– Det finns fortfarande logistik som måste lösas när det kommer till leveranser. Långsiktigt är det inte hållbart att köa i butiker för att hämta ut sitt paket. Det måste till mer och mer kreativa lösningar för hemleverans – leverans till bil, jobb, postboxar, paketboxar. Jag tror på en mer fragmenterad marknad med olika logistiklösningar beroende på när, var och hur du vill ha paketet. Klarna har banat väg för smidiga betalningar men det finns mycket kvar att lösa när det gäller leverans till konsument – för e-handeln kommer bara att bli större och större.Slutligen, vad tror du om Sverigeredskap.se?

– Det är en spännande bransch med stora investeringar och det känns helt rätt att satsa på e-handel. Det är en nischad marknad men när det kommer till B2B finns det som jag ser det bara en väg att gå, och det är den digitala.
Kontaktinformation
Postadress

37451 Asarum
Region
Karlshamn
Blekinge län
Sverige
Orgnr:
559129-8426
Grundat: 2017
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Sverigeredskap.se!

Sverigeredskap.se är med och driver den svenska utvecklingen och gynnar all tillväxt på den svenska marknaden för entreprenadföretag, lantbruk och industri.

Vi tycker att det är viktigt att kunna erbjuda kvalitet, gedigen erfarenhet, lång hållbarhet och svensktillverkning. Och det tror vi är viktigt för dig också.

Välkommen att kontakta våra produktexperter!
Du når dem måndag-fredag, klockan 08.00-16.00.

Kontakter

Andreas Nilsson
076 - 881 97 11

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-11-16
Green Cargo och Schenker AS i samarbete med ny miljösmart lösning för tempererat godsABB tar hem priset för Bästa Elnyhet för andra året i radSkarpare lösning för rakelbladProtolabs nya e-handelsplattform ger utvecklingsingenjörer ännu snabbare service och ökad flexibilitetBäst i landet på klimatförbättrad betongDesignstolen ”Straw” - en hållbar uppstickare med skandinavisk touchZert skräddarsyr utbildningar inom riskbedömning och CE-märkningPandemin har snabbat på företags resa mot “IT-kanten”
2020-11-13
Spara energi med Intelligent VakuumteknikEn bilturné på 200 mil i norr med Jörgen WedmarkNCC undertecknar kontrakt för Lisebergs nya vattenparkKrandagarna 2020 – CERTEX med som föreläsareNya online-mätningar möjliggör effektivare och mer kostnadseffektiva uppstarter.Givande dialog om Sörgraninge mångfaldsparkBolt blir Europas största mikromobilitetsleverantör nästa år – siktar på att ha 130 000 elsparkcyklar i mer än 100 städer
2020-11-12
Fullspäckat digitalt seminarium om smarta industrilösningarDigitala checklistor underlättar vardagen100 gånger kvalitet med Trygg plåtMotala Verkstad Groups verksamhet i AB Motala Verkstad utser VD för framtidenSödra lanserar Wood Solutions för växande partnerskap inom hållbart träVälkommen till ett webbinarium om Trygg plåtDe utsågs till Svealands främsta entreprenörerArvals resultat för tredje kvartalet: +7% tillväxt för den finansierade vagnparken
2020-11-11
Smart Manufacturing och Logistics & Automation Malmö ställs in på grund av pandeminDurma Fiberlaser erbjuder tre olika optionerAnimation av digital flödesvakt för vatten - PF3WB/C/S/R Nu ska södra Sveriges främsta entreprenör utsesMimecast: Tre av fyra medarbetare äventyrar företagets IT-säkerhetCTEK E-Mobility lanserar nästa generations elbilsladdare Honeywell och Vertiv satsar på hållbara datacenter
2020-11-10
Den tunnaste rotationsenheten med elektrisk bromsHälften fortsätter permittera - stora variationer hos underleverantörernaVolvo presenterar F-generationens ECR50 - enastående mångsidighet och användarvänlighetSmart vattennät hjälper Anglian Water att förebygga vattenbristBoliden Rönnskär – världsledande på metallåtervinningFörpackningsändring och ny färgkodning på Q&E-ringarNy rapport: 2,6 miljoner laddbara personbilar kan rulla på svenska vägar inom tio årJönköping Energi investerar i företaget Primrock tillsammans med fyra energibolagNy rapport pekar på behovet av hybrida molnlösningar som möjliggör kontinuerlig drift
2020-11-09
Schuchardt Maskin AB är med och skapar nästa generations teknikerTAMTRON VANN UPPHANDLING OCH FÅR INSTALLERA ÄNNU ETT RFID-SYSTEMTruckar - Vilka regler är det som gäller, och vilka risker finns det?Hanterbara förpackningar för extraktionskåp.ComboExcelsior® - en ny hoppfällbar IBC anpassad internationell logistik.Industriell Switch med fiberopikVärldens största MarTech-grupp förvärvar AI-företagSå ställer du in rätt temperatur i dina olika rum hemmaDynabook lanserar portégé x30w-j – världens lättaste evo-certifierade 13-tums hybriddator med 11:e generationens intel-processor​
2020-11-06
Stranda AB har investerat i en bäddfräsmaskin av fabrikatet MTE från Mekana Maskin AB.Flexibla kylvätskeslangar hos ElesaAssemblin är märkesoberoende och säljer även nya elmotorer av önskat fabrikat. Tvåhandsdon med extra funktioner - S-2HAND-OAX00676 Snabb montering utan verktygBAGAs styrelseordförande är Blekinges kandidat till GuldklubbanLK Systems levererar till SkiStar Lodge Hundfjället, SälenLogistiksektorn efter Brexit
2020-11-05
E-handelsjätten Komplett effektiviserar internlogistikenFramtidens fordonsindustri - behöver ny kompetensABB använder återvunnen plast i tillverkningen av lock till installationsdosorDHL uppgraderade sin terminal i TrondheimÖkad effektivitet med visuellt planeringsverktygAD Plast – superautomatiserat med förarlösa truckar
Annonser