TORSDAG 14 NOVEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

MILWAUKEE® MX FUEL™

Minskar co2-utsläpp, buller och vibrationer på arbetsplatsen
Milwaukee Tool lanserar ett helt nytt batteridrivet maskinsystem – MX FUEL™.

DETTA BANBRYTANDE BATTERIDRIVNA SYSTEM REVOLUTIONERAR MARKNADEN FÖR BYGGMASKINER GENOM ATT LEVERERA DEN PRESTANDA, DRIFTSTID OCH HÅLLBARHET SOM EFTERFRÅGAS AV YRKESANVÄNDARE – UTAN RISKERNA FÖRKNIPPADE MED UTSLÄPP, BULLER, VIBRATIONER OCH FRUSTRATION I SAMBAND MED UNDERHÅLL AV BENSINDRIVNA MASKINER. VARJE LÖSNING I SYSTEMET MX FUEL™ ÄR OBEROENDE AV BRÄNSLE OCH SLADDAR, OCH ANVÄNDER ETT FULLT KOMPATIBELT BATTERISYSTEM.

”Det ställs ständigt nya krav från marknaden. Milwaukee Tool strävar efter att förbättra vardagen för användarna genom att utveckla de mest effektiva lösningarna för dessa alltmer krävande arbetsuppgifter”, säger Thorsten Orlik, Product Manager EMEA för Milwaukee Tool.

”Efter att ha tillbringat mer än 10 000 timmar med användare på tusentals arbetsplatser över hela världen, såg vi många aspekter av säkerhet och produktivitet som behövde förbättras – bland annat bensin- och nätdriven utrustning, på grund av mycket begränsad innovation. Det var tydligt att mycket av dagens utrustning inte tillgodoser användarnas behov, med allt från bensinavgaser som orsakar huvudvärk till dålig ergonomi som på sikt kan ge arbetsskador. Genom att dramatiskt minska riskerna och antalet frustrationsmoment på grund av byggmaskiner som har dominerat marknaden många år, kommer MX FUEL™ fundamental att förändra hur arbetsplatser fungerar”, säger Thorsten Orlik.

MX FUEL™ produktöversikt

Under Milwaukee Tools undersökningar av byggarbetsplatser letade man efter de största förbättringarna som kunde göras för användarsäkerhet och produktivitet. Efter att ha analyserat de mest framträdande problemområdena valde Milwaukee Tool att fokusera på fem produkter vid lanseringen av MX FUEL™. Var och en av dessa produkter representerar arbeten som historiskt sett har varit krävande för användarna på grund av branschens stagnerande produktutveckling.
MX FUEL™ 350 mm kapmaskin: utmärkta kapningar på upp till 350mm, med snabb uppstart och prestanda som överträffar konkurrerande 67cc motorkapar. Ingen huvudvärk från bensinavgaser, inga utsläpp, mindre vibrationer och tyst drift gör det möjligt att arbeta säkrare och effektivare.
MX FUEL™ 25 kg bilningshammare: Ger snabbare, säkrare och enklare betongmejsling. Detta är vår mest produktiva bilningshammare, med upp till 62 J slagstyrka, låga vibrationer och låg vikt. Den mejslar över 2 ton eller en 12 m kanal (20 cm djup x 30 cm bred) i betong, per laddning.
MX FUEL™ diamantborrmaskin: Låter användaren utföra kärnborrning med större trygghet tack vare maximal kontroll och förbättrad säkerhet med en patenterad koppling och AUTOSTOP™-teknik. Den levererar kraft nog att kärnborra upp till 152 mm stora hål i armerad betong.
MX FUEL™ belysningsmast: Ett nytt sätt att belysa arbetsplatsen. Det här är vår mest mångsidiga arbetsbelysning för användning både inomhus och utomhus. Den ger upp till 27 000 lumen arbets- och områdesbelysning och tål extremt tuffa förhållanden.
MX FUEL™ avloppsrensare med POWERTREDZ™: Underlättar rensning av avloppsrör. Tack vare den integrerade POWERTREDZ™-tekniken kan en person själv transportera maskinen från servicebilen och upp och ner för trappor. Den har tillräckligt med kraft att rensa rötter upp till 60 m ned i ledningen och ger samtidigt det bästa skyddet mot smuts med en sluten trumma.

Vad är MX FUEL™?

MX FUEL™ är en batteriplattform som tillhandahåller teknik och kapacitet som gör att Milwaukee Tool tar ett stort språng framåt inom byggmaskinssegmentet.
Precis som M12™- och M18™-systemen använder MX FUEL™ tre exklusiva innovationer: kolborstfri POWERSTATE™-motor, REDLINK PLUS™-elektronik och ett MX FUEL™ REDLITHIUM™-ION-batteri. Tillsammans levererar de en plattform med helt nydesignade maskinlösningar som överträffar de krav som ställs av yrkesanvändarna.

Varför MX FUEL™?

När Milwaukee Tool introducerade litiumjon-tekniken skedde en revolution på arbetsplatser över hela världen. Batteriteknikens kapacitet har flyttat gränser och gjort det möjligt att utveckla lösningar som förändrar uppfattningen om vad som kan drivas av batteriteknik. Medan elverktyg har fått stor nytta av batteridriven teknik har byggmaskiner inte följt samma utveckling.

Avgaser, vibration och buller fortsätter att utgöra en hälsorisk för yrkesanvändare. Maskinsystemet MX FUEL™ är resultatet av många års forskning och investeringar inom ny teknik, samt utveckling av nya batterier, motorer och elektronik från grunden. Och allt detta har utvecklats samtidigt under samma tak. Systemet är konstruerat för att ersätta motsvarande bensin- och nätdriven utrustning som yrkesproffs har förlitat sig på i åratal. Men det här systemet eliminerar alla utsläpp och minskar buller och vibrationer. Det eliminerar dessutom underhåll av bensindriven utrustning som byggarbetsplatser har tvingats acceptera i flera decennier. Och nu försvinner även problemen med utlösta automatsäkringar, spänningsfall och risken för snubbelolyckor minskar.

Hur ser framtiden ut för Milwaukee Tools batteridrivna system?

För yrkesanvändare är säkerhet och produktivitet de viktigaste framgångsfaktorerna. Att hitta lösningar för alla tänkbara typer av applikationer är en grundläggande förutsättning. Milwaukees batteridrivna system MX FUEL™, M18™ och M12™ kompletterar varandra och erbjuder den perfekta mixen av kraft, prestanda och drifttid för alla typer av applikationer.

MX FUEL™ är den plattform som levererar tekniken som krävs för att kunna erbjuda klassledande byggmaskiner. Systemet kommer att fortsätta växa inom segmentet för att ersätta bensindriven utrustning och förblir kompatibelt på lång sikt.
M18™-systemet som under 2020 kommer att omfatta 165 lösningar, har vuxit snabbt och har blivit det största professionella batteridrivna systemet. Tillväxten kommer inte att stanna av eftersom Milwaukee Tool fortsätter att leverera elverktyg som inte gör avkall på effekt och prestanda.
M12™-systemet är branschens största kompaktsystem som under 2020 kommer att omfatta 80 lösningar, och kommer också att utökas. Fokus kommer att ligga på portabel kraft och omvandlingen av ineffektiva manuella verktyg till innovativa lösningar med batteridrift.

Milwaukee Tool kommer fortsätta att sträva efter att utveckla banbrytande innovationer genom att samverka med yrkesproffs för att identifiera svårigheter och tillhandahålla lösningar med oslagbar säkerhet och produktivitet på arbetsplatsen. Framtidens byggarbetsplats är batteridriven.

De nya MX FUEL™-produkterna lanseras på den svenska marknaden under andra kvartalet 2020.

För mer information om det nya maskinsystemet MX FUEL™, gå till www.milwaukeetool.se

OM MILWAUKEE TOOL

Kontinuerlig innovation i över 95 år. Milwaukee Tool är en branschledande tillverkare av kraftfulla elverktyg, tillbehör och handverktyg för professionella användare över hela världen.

Sedan företaget grundades 1924 har Milwaukee Tool varit branschledande vad gäller både hållbarhet och prestanda. Med ett djupgående engagemang för yrkesproffs, fortsätter Milwaukee Tool att leda utvecklingen med fokus på att ta fram innovativa och branschspecifika lösningar.

Oavsett om det är genom ledarskap inom litiumjon-tekniken, som kännetecknar M12™- och M18™-systemen, tidsbesparande tillbehör eller innovativa produkter, strävar Milwaukee Tool efter att kontinuerligt leverera avancerade lösningar som erbjuder ökad produktivitet och oöverträffad hållbarhet.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-11-08
Hydroscands nya slangpress underlättar arbetet i fältNytt elbilskoncept från Volkswagen: ID. SPACE VIZZIONQTF TECH TALK Nr 3; syre – korrosion – magnetitCushy vinnare av Archipro­ducts Design Awards 2019LKAB och Inlandsbanan i samarbete avseende hållbara godstransporterNordiska IT-chefer släpar efterEn kompakt och plats­besparande lösning Cisco satsar stort på mindre företagFinalisterna i Materialens Års innovationstävling visas upp på Elmia SubcontractorABB-teknik gör nytt kulturhus energismart
2019-11-07
Welandkoncernen visar vägenBusch presenterar nya modellserier av Dolphin vätskeringvakuumpumpar Volvo startar försäljningen av eldrivna lastbilar för stadstransporterSaabs nya störkapsel för elektronisk attack är i luftenDärför ska vi bygga mer i trä - fullsatt seminarium om träbyggandeSvensk teknologi ger ytter­ligare 1 GW el till Bolivia Samfällighet i Skellefteå blir störst på elbilsladdning med 202 laddare från Schneider ElectricNytt projekt ser över spännings­korrosion i additivt tillverkat rostfritt stålRaketerna på den offentliga marknadenIntertechna inleder sam­arbete med SKF på den industriella marknaden i SverigeÅrets VD 2019 utseddaElpriset i oktober lägre än förra åretParans VD på invigning av fabrik hos strategisk Kina­partnerPeab renoverar och bygger ut skola i NorgePrevas automatiserar Norge, stor order till PrevasCaverion och Byggdialog ingår partneringavtal när Västfastigheter bygger ut Skaraborgs sjukhus i SkövdeFluicell lanserar Biopixlar®Nytt projekt ska ge effektivare implementering av nya stål
2019-11-06
Rida på Black Friday-vågen? Pågen tar kliv mot mer klimatsmarta transporterEvelina Lindgren utsedd till Västsveriges främsta entreprenörFujitsu släpper framtidssäkra PRIMERGY-servrarFjärrstyrda fordon ska bli verklighet på virkes­terminalerSkanska bygger ut spårväg i delstaten Washington, USA för USD 778 M, cirka 7,3 miljarder kronorSjälvkörande vägvält testad i projektNytt projekt ska utveckla nya varmformningsverktygGöteborg Energi och Siemens i samarbete för fossilfri kraftvärme Fujitsu levererar nästa gen­erations lagrings­prestandaMidland lanserar ny hemsidaVolvo får Europas största order på elbussarVR-glasögon nytt verktyg för lackprogrammerare i Väderstad
2019-11-05
Trelleborg lanserar unikt tätningsmaterial för dynamiska applikationerGuidelines för bearbetning ska få fler att använda additiv tillverkningKort lösning som vinner i längdenHubSpot förvärvar PieSyncKan IT-säkerheten ta överhanden?Mareld Pro Lighting är först ut med en digital produkt­väljare för tillfällig arbets­belysning.Nytt forskningsprojekt arbetar med höghållfasta stål i bilindustrinSizes tecknar tioårigt avtal med RikshemBättre vägar med hjälp av autonom teknikBahco förnyar och breddar sitt sortiment av moment­nycklarNy och förbättrad version av bränslecells­systemet MS-100Framtidens personbils­tekniker stöttas av lokalt UppsalaföretagAirmee inleder cirkulärt samarbete med handels­plattformen YaytradeEwellix moduler ger industrirobotar större räckvidd
2019-11-04
CEJN rustar för tillväxtNy gascontainer för uppställning utomhus – Från DENIOSStora vinster i att bli av med stoppet!Experter på karosspluggar - tack vare återvinning av gummiStark höst för Volvo Cars i SverigeNya Polarshine® 45 polermedelDigital signering ökar säkerheten inom industrin
Annonser