MILWAUKEE® MX FUEL™ - industritorget.se
SÖNDAG 31 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

MILWAUKEE® MX FUEL™

Minskar co2-utsläpp, buller och vibrationer på arbetsplatsen
Milwaukee Tool lanserar ett helt nytt batteridrivet maskinsystem – MX FUEL™.

DETTA BANBRYTANDE BATTERIDRIVNA SYSTEM REVOLUTIONERAR MARKNADEN FÖR BYGGMASKINER GENOM ATT LEVERERA DEN PRESTANDA, DRIFTSTID OCH HÅLLBARHET SOM EFTERFRÅGAS AV YRKESANVÄNDARE – UTAN RISKERNA FÖRKNIPPADE MED UTSLÄPP, BULLER, VIBRATIONER OCH FRUSTRATION I SAMBAND MED UNDERHÅLL AV BENSINDRIVNA MASKINER. VARJE LÖSNING I SYSTEMET MX FUEL™ ÄR OBEROENDE AV BRÄNSLE OCH SLADDAR, OCH ANVÄNDER ETT FULLT KOMPATIBELT BATTERISYSTEM.

”Det ställs ständigt nya krav från marknaden. Milwaukee Tool strävar efter att förbättra vardagen för användarna genom att utveckla de mest effektiva lösningarna för dessa alltmer krävande arbetsuppgifter”, säger Thorsten Orlik, Product Manager EMEA för Milwaukee Tool.

”Efter att ha tillbringat mer än 10 000 timmar med användare på tusentals arbetsplatser över hela världen, såg vi många aspekter av säkerhet och produktivitet som behövde förbättras – bland annat bensin- och nätdriven utrustning, på grund av mycket begränsad innovation. Det var tydligt att mycket av dagens utrustning inte tillgodoser användarnas behov, med allt från bensinavgaser som orsakar huvudvärk till dålig ergonomi som på sikt kan ge arbetsskador. Genom att dramatiskt minska riskerna och antalet frustrationsmoment på grund av byggmaskiner som har dominerat marknaden många år, kommer MX FUEL™ fundamental att förändra hur arbetsplatser fungerar”, säger Thorsten Orlik.

MX FUEL™ produktöversikt

Under Milwaukee Tools undersökningar av byggarbetsplatser letade man efter de största förbättringarna som kunde göras för användarsäkerhet och produktivitet. Efter att ha analyserat de mest framträdande problemområdena valde Milwaukee Tool att fokusera på fem produkter vid lanseringen av MX FUEL™. Var och en av dessa produkter representerar arbeten som historiskt sett har varit krävande för användarna på grund av branschens stagnerande produktutveckling.
MX FUEL™ 350 mm kapmaskin: utmärkta kapningar på upp till 350mm, med snabb uppstart och prestanda som överträffar konkurrerande 67cc motorkapar. Ingen huvudvärk från bensinavgaser, inga utsläpp, mindre vibrationer och tyst drift gör det möjligt att arbeta säkrare och effektivare.
MX FUEL™ 25 kg bilningshammare: Ger snabbare, säkrare och enklare betongmejsling. Detta är vår mest produktiva bilningshammare, med upp till 62 J slagstyrka, låga vibrationer och låg vikt. Den mejslar över 2 ton eller en 12 m kanal (20 cm djup x 30 cm bred) i betong, per laddning.
MX FUEL™ diamantborrmaskin: Låter användaren utföra kärnborrning med större trygghet tack vare maximal kontroll och förbättrad säkerhet med en patenterad koppling och AUTOSTOP™-teknik. Den levererar kraft nog att kärnborra upp till 152 mm stora hål i armerad betong.
MX FUEL™ belysningsmast: Ett nytt sätt att belysa arbetsplatsen. Det här är vår mest mångsidiga arbetsbelysning för användning både inomhus och utomhus. Den ger upp till 27 000 lumen arbets- och områdesbelysning och tål extremt tuffa förhållanden.
MX FUEL™ avloppsrensare med POWERTREDZ™: Underlättar rensning av avloppsrör. Tack vare den integrerade POWERTREDZ™-tekniken kan en person själv transportera maskinen från servicebilen och upp och ner för trappor. Den har tillräckligt med kraft att rensa rötter upp till 60 m ned i ledningen och ger samtidigt det bästa skyddet mot smuts med en sluten trumma.

Vad är MX FUEL™?

MX FUEL™ är en batteriplattform som tillhandahåller teknik och kapacitet som gör att Milwaukee Tool tar ett stort språng framåt inom byggmaskinssegmentet.
Precis som M12™- och M18™-systemen använder MX FUEL™ tre exklusiva innovationer: kolborstfri POWERSTATE™-motor, REDLINK PLUS™-elektronik och ett MX FUEL™ REDLITHIUM™-ION-batteri. Tillsammans levererar de en plattform med helt nydesignade maskinlösningar som överträffar de krav som ställs av yrkesanvändarna.

Varför MX FUEL™?

När Milwaukee Tool introducerade litiumjon-tekniken skedde en revolution på arbetsplatser över hela världen. Batteriteknikens kapacitet har flyttat gränser och gjort det möjligt att utveckla lösningar som förändrar uppfattningen om vad som kan drivas av batteriteknik. Medan elverktyg har fått stor nytta av batteridriven teknik har byggmaskiner inte följt samma utveckling.

Avgaser, vibration och buller fortsätter att utgöra en hälsorisk för yrkesanvändare. Maskinsystemet MX FUEL™ är resultatet av många års forskning och investeringar inom ny teknik, samt utveckling av nya batterier, motorer och elektronik från grunden. Och allt detta har utvecklats samtidigt under samma tak. Systemet är konstruerat för att ersätta motsvarande bensin- och nätdriven utrustning som yrkesproffs har förlitat sig på i åratal. Men det här systemet eliminerar alla utsläpp och minskar buller och vibrationer. Det eliminerar dessutom underhåll av bensindriven utrustning som byggarbetsplatser har tvingats acceptera i flera decennier. Och nu försvinner även problemen med utlösta automatsäkringar, spänningsfall och risken för snubbelolyckor minskar.

Hur ser framtiden ut för Milwaukee Tools batteridrivna system?

För yrkesanvändare är säkerhet och produktivitet de viktigaste framgångsfaktorerna. Att hitta lösningar för alla tänkbara typer av applikationer är en grundläggande förutsättning. Milwaukees batteridrivna system MX FUEL™, M18™ och M12™ kompletterar varandra och erbjuder den perfekta mixen av kraft, prestanda och drifttid för alla typer av applikationer.

MX FUEL™ är den plattform som levererar tekniken som krävs för att kunna erbjuda klassledande byggmaskiner. Systemet kommer att fortsätta växa inom segmentet för att ersätta bensindriven utrustning och förblir kompatibelt på lång sikt.
M18™-systemet som under 2020 kommer att omfatta 165 lösningar, har vuxit snabbt och har blivit det största professionella batteridrivna systemet. Tillväxten kommer inte att stanna av eftersom Milwaukee Tool fortsätter att leverera elverktyg som inte gör avkall på effekt och prestanda.
M12™-systemet är branschens största kompaktsystem som under 2020 kommer att omfatta 80 lösningar, och kommer också att utökas. Fokus kommer att ligga på portabel kraft och omvandlingen av ineffektiva manuella verktyg till innovativa lösningar med batteridrift.

Milwaukee Tool kommer fortsätta att sträva efter att utveckla banbrytande innovationer genom att samverka med yrkesproffs för att identifiera svårigheter och tillhandahålla lösningar med oslagbar säkerhet och produktivitet på arbetsplatsen. Framtidens byggarbetsplats är batteridriven.

De nya MX FUEL™-produkterna lanseras på den svenska marknaden under andra kvartalet 2020.

För mer information om det nya maskinsystemet MX FUEL™, gå till www.milwaukeetool.se

OM MILWAUKEE TOOL

Kontinuerlig innovation i över 95 år. Milwaukee Tool är en branschledande tillverkare av kraftfulla elverktyg, tillbehör och handverktyg för professionella användare över hela världen.

Sedan företaget grundades 1924 har Milwaukee Tool varit branschledande vad gäller både hållbarhet och prestanda. Med ett djupgående engagemang för yrkesproffs, fortsätter Milwaukee Tool att leda utvecklingen med fokus på att ta fram innovativa och branschspecifika lösningar.

Oavsett om det är genom ledarskap inom litiumjon-tekniken, som kännetecknar M12™- och M18™-systemen, tidsbesparande tillbehör eller innovativa produkter, strävar Milwaukee Tool efter att kontinuerligt leverera avancerade lösningar som erbjuder ökad produktivitet och oöverträffad hållbarhet.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-25
Veidekke bygger vindkraftpark åt Stena RenewableTele2 har lanserat Sveriges första publika 5G-nätAllblästring AB förvärvar Britab ABRenta certifierar sin verk­samhet för kunder och miljöSvebio nöjda med Klimatpolitiska vägvalsutredningen men avvisar två av utredningens förslagBolt lanserar elsparkcyklar i Stockholm
2020-05-22
Technima NORDIC har utvecklat säkerhetshattar för sina aerosoler för säkrare och enklare användning28 nya Volvo hjullastare redo för tjänstgöringABB erbjuder skräddarsydda digitala verktyg och uppstartsservice i takt med att världen återvänder till arbetetSvårigheterna kring finansiering under den fjärde industriella revolutionenDanska personsökarsystem ger säkerhet och snabbare åtkomst till ramperna vid produktions- och logistikplatser.Färsk data från HubSpot visar positiva tecken på återhämtning i SverigePeanta Inventions AB ökar omsättningen med flera miljoner efter juridisk storsegerVattenfall tecknar avtal om klimatsmart fjärrvärme i London5G kommer revolutionera tillverkningsindustrin och driva digital transformation Från problem till lösning – Östersjöns alger ska förädlas till en biobaserad råvara för hygien- och rengöringsprodukter100 dagar med corona - antalet cyberhot har ökat med 33 procentKavli väljer Rejlers som helhetsleverantör av IT-tjänster
2020-05-20
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
2020-05-19
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner allt
Annonser