LÖRDAG 19 JUNI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Mioo tar hjälp av Stripe för att växa internationellt

Mioo är en starkt växande mobil cykelservice med över 5 000 användare sedan starten 2019. Affärsmodellen bygger på en app som kopplar ihop kunder som behöver cykelservice med cykelmekaniker i närområdet.
Lite samma plattformstanke som Airbnb fast med cykelservice. Och en förutsättning för framgång online är flexibla och enkla betallösningar.

Efter sex år som professionell cyklist i Italien kände Tomas Grönkvist att han var färdig med cykelvärlden. Men så blev det inte. Efter att ha insett potentialen och affärsmöjligheterna i den växande cykeltrenden i storstäder startade han tillsammans med en annan entreprenör ett onlineföretag med ett helt nytt koncept i cykelservicebranschen – Mioo.

Idén är smart och enkel - en app-baserad plattform där cykelmekaniker, så kallade bike buddies, och vanliga cykelägare kopplas ihop med varandra. Som kund kan man antingen välja en abonnemangstjänst eller betala per servicetillfälle. Behöver man laga en punka eller justera växlarna går man in på appen och inom 48 timmar blir man kontaktad av en bike buddy.

På gång i London
Det går bra för Mioo. Först ut var Stockholm med över 5000 användare sedan starten 2019, men nu har företaget börjat etablera sig i London och planer finns på att starta även i Berlin och Paris. I Sverige står Göteborg och Malmö på tur.
”Det tar cirka tre månader att testa om en etablering har potential att bli lönsam. Efter ett par år kan verksamheten börja ge avkastning och vi försöker ha ett snitt på 10 000 användare per stad”, berättar Tomas Grönqvist.

Skalbart och långsiktigt
En förutsättning för att verksamheten ska kunna fungera i Sverige och andra länder är smidiga och stabila betallösningar. För en onlinebaserad och rörlig verksamhet som Mioo var Stripe de som erbjöd de bästa lösningarna.

”Alla jag pratade med i branschen och våra finansiärer rekommenderade Stripe. Vi ville ha en långsiktig lösning som är skalbar och som funkar med olika typer av valutor. En lösning som vi kan växa med och som kan anpassas till olika marknader,” förklarar Tomas.

Mioo använder idag Stripes produkter Payments för betalningar och Billings för fakturering.
"På Stripe har vi erfarenhet av att jobba med snabbt växande online-verksamheter som till exempel Mioo. Vi erbjuder enkla och flexibla betallösningar som fungerar på olika marknader. En väl fungerande infrastruktur för betalningar är en livsnerv för den här typen av företag”, säger Stripes Nordenchef Erik Olofsson.

Mioo fortsätter att utvecklas. Nu senast har företaget skrivit på ett samarbetsavtal med den tyska butikskedjan Bikester med nätbutik bland annat i Sverige.

”När du köpt en cykel kommer den hem i ett platt paket delvis monterad. Genom Mioo kommer du i kontakt med en bike buddy som kommer hem till dig och sätter ihop cykeln så den blir 100 procent körklar”, förklarar Tomas Grönqvist. Att hjulen rullar snabbt på Mioo, om uttrycket tillåts, råder det ingen tvekan om.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-06-10
VBN Components får genombrottsorder från amerikanska försvaretFC Maskin har sålt ytterliggare 1 Mitsubishi trådgnist!ABB PixelPaint vinner prestigefulla IERA-priset för innovation och entreprenörskapGeomatikk lanserar GeoDig, appen för gräventreprenörerKAMIC Group förvärvar Talema Group, en global tillverkare och leverantör av magnetkomponenterGasellföretag inom V/A köpte unik Manitou teleskoplastare från Scantruck ABStörre möjligheter för årets nyexaminerade – ingångsjobben ökarTillverkare av akustik­lösningar vill öka trivsel med nytt sortiment av färgerSvenska företag bland de mest utsatta för cyberangrepp
2021-06-09
Robusta miniatyrtryckgivareAdvanced Engineering Göteborg flyttar mässan till 19–20 april 2023ABB lanserar ny skräddarsydd digital övervakningstjänst för prediktivt underhåll av transportbandNytt ljus över tillverkningen av ultratunna polymererHögskolan Väst digitaliserar och utvecklar utbildning inom elektriska fordonUltraplatt bakgrundsbelysningAttraktiv kontorsmiljö lockar efter pandeminElektronikmässan Göteborg flyttar till 2023Cisco tar steget in i fram­tiden med nya Webex SuiteNCC bygger ut vattenkraftverk i Skellefteå
2021-06-08
ifm tilldelas: Årets fabrik 2020Ny teknik och rätt personal är utställaren Hygaps framgångsfaktorer Spara pengar med noggrann CIP-övervakningBli certifierad ventilations­montör – på nätetFrån smarta komponenter till Industry 4.0 Hur kan stål bidra till ett hållbart samhälle?MTRX inleder samarbete med EuropcarMångmiljonsatsning med fossilfri ånga till Örtofta sockerbruk utanför Eslöv ger betydande klimatfördelarGunnebo Fastening lanserar - Nytt koncept Ny förpackningFlexibel och enkel att installera - det nya operatörsassistanssystemet ifm mateMats Norberg ny vd för SwerockDana Lim anställer säljexpert för att stärka närvaron i SverigeÅrets Tjänstebilsbarometer från LeasePlan
2021-06-07
Schneider Electric levererar automationslösning till svenska exportföretaget PrimozoneKonfigurera givarparametrar via en app med BluetoothSoftronic bygger upp nytt specialistområde inom IT-arkitekturVi bygger hållbarhet, tillsammans - Saint-Gobain Sweden ABSmidmek fortsätter sin satsning - My Becker ny projektchefOOF Group och Eleiko Group bildar joint venture och uppför 18 700 m² logistik i HalmstadMowida förenklar livet i fastighetsbranschenMoa hjälper Solör att arbeta än mer klimatsmart i Vilhelminaifm trotsar Coronaviruskrisen
2021-06-04
Större ytor i Tyskland tack vare ökade affärsvolymerSMC lanserar retardationskontroll som alternativ till stötdämpareVolvo förbättrar och utökar utbudet av hybrid­grävmaskinerSyntronic tillverkar kretskort med nitrogen från Atlas CopcoPlåt- och ventbranschen lanserar lärlingspremie för företagSchunk Rota THW3FlixMobility expanderar i Sverige, får ny investerare och backas med 650 miljoner dollarSvenskt företag i framkant inom PVD-coatingDavids Volvo är gjord av legobitarParkers högpresterande flänssystem får en ny certifiering för marina tillämpningarSvenskt HealthTech-bolag skapar coronafria miljöer
2021-06-03
Har du också sett fördelen med IO-Link?Serviceteknikern Emma gillar att vara ute i fältCertifierad ballåsning till Western BalvagnarHögre upplösning med nya boost-serienMicke stärker upp servicen av Merlo i Stockholms­områdetSmidig integration med kompletta verktygssystemABB stärker satsningen på att minska koldioxid­utsläppenEnormt intresse för 3D-printad elsparkcykelBosch lanserar ergonomiska excenterslipar för proffsEndress+Hauser utmanar den traditionella industrin
Annonser