SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Mioo tar hjälp av Stripe för att växa internationellt

Mioo är en starkt växande mobil cykelservice med över 5 000 användare sedan starten 2019. Affärsmodellen bygger på en app som kopplar ihop kunder som behöver cykelservice med cykelmekaniker i närområdet.
Lite samma plattformstanke som Airbnb fast med cykelservice. Och en förutsättning för framgång online är flexibla och enkla betallösningar.

Efter sex år som professionell cyklist i Italien kände Tomas Grönkvist att han var färdig med cykelvärlden. Men så blev det inte. Efter att ha insett potentialen och affärsmöjligheterna i den växande cykeltrenden i storstäder startade han tillsammans med en annan entreprenör ett onlineföretag med ett helt nytt koncept i cykelservicebranschen – Mioo.

Idén är smart och enkel - en app-baserad plattform där cykelmekaniker, så kallade bike buddies, och vanliga cykelägare kopplas ihop med varandra. Som kund kan man antingen välja en abonnemangstjänst eller betala per servicetillfälle. Behöver man laga en punka eller justera växlarna går man in på appen och inom 48 timmar blir man kontaktad av en bike buddy.

På gång i London
Det går bra för Mioo. Först ut var Stockholm med över 5000 användare sedan starten 2019, men nu har företaget börjat etablera sig i London och planer finns på att starta även i Berlin och Paris. I Sverige står Göteborg och Malmö på tur.
”Det tar cirka tre månader att testa om en etablering har potential att bli lönsam. Efter ett par år kan verksamheten börja ge avkastning och vi försöker ha ett snitt på 10 000 användare per stad”, berättar Tomas Grönqvist.

Skalbart och långsiktigt
En förutsättning för att verksamheten ska kunna fungera i Sverige och andra länder är smidiga och stabila betallösningar. För en onlinebaserad och rörlig verksamhet som Mioo var Stripe de som erbjöd de bästa lösningarna.

”Alla jag pratade med i branschen och våra finansiärer rekommenderade Stripe. Vi ville ha en långsiktig lösning som är skalbar och som funkar med olika typer av valutor. En lösning som vi kan växa med och som kan anpassas till olika marknader,” förklarar Tomas.

Mioo använder idag Stripes produkter Payments för betalningar och Billings för fakturering.
"På Stripe har vi erfarenhet av att jobba med snabbt växande online-verksamheter som till exempel Mioo. Vi erbjuder enkla och flexibla betallösningar som fungerar på olika marknader. En väl fungerande infrastruktur för betalningar är en livsnerv för den här typen av företag”, säger Stripes Nordenchef Erik Olofsson.

Mioo fortsätter att utvecklas. Nu senast har företaget skrivit på ett samarbetsavtal med den tyska butikskedjan Bikester med nätbutik bland annat i Sverige.

”När du köpt en cykel kommer den hem i ett platt paket delvis monterad. Genom Mioo kommer du i kontakt med en bike buddy som kommer hem till dig och sätter ihop cykeln så den blir 100 procent körklar”, förklarar Tomas Grönqvist. Att hjulen rullar snabbt på Mioo, om uttrycket tillåts, råder det ingen tvekan om.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-07-20
Ultimo och Additude tecknar partnerskap
2022-07-19
May the Force be with you!MOVS tar in nytt kapital för expansionCoca-Cola väljer Malmö LBC för fossilfria transporterGöteborgs Hamn satsar på hållbarhetSäkra företagets ekonomi när inflationen stiger
2022-07-18
Peab halvårsrapport: Stabilt första halvårTräindustri och forskare utvecklar framtidens husfabrikerWELL – för hälsans skullSvenska e-handlare försiktiga med sommarens förväntningarDelårsrapport januari – juni 2022 Sweco AB
2022-07-15
ABBS: regenerativa drivenheter och motorer Kungsleden/IN3PRENÖR anlitar KungsmontageNanoleaf firar sitt 10-årsjubileumCyberhot inom digitala ekosystemZoom lanserar Workspace Reservation
2022-07-14
Organisera trafiken på din arbetsplatsAlicanto Minerals presenterar unik zinkfyndighetCirkulärt byggandeVimek Fire BoxHandbok för cybersäker IoT
2022-07-13
Edströms nyaste medarbetare Johan Magnusson Rejlers vinner nytt avtal med TelenorGordon Delivery utvecklar elbil för kylda leveranserABB och Red Hat i samarbeteOwl Labs lanserar Meeting Owl 3
2022-07-12
Ny VD och koncernchef för LerniaSpontning inför ombyggnad av Södertälje sluss och kanalComfort förvärvar starkt installationsbolag inom VS i Örebro!7 av 10 tycker att byggföretag ska dela arbetsmaskinerSvensk stålproduktion minskade första halvåret 2022
2022-07-11
Med blick mot framtidenPeab bygger skola i ÅstorpGreen Cargo återfår förtroendet för LKABs insatstågtrafikSinfra tecknar ramavtal med LambertssonNy värmekamera för MRO-proffs
2022-07-08
Industritorget.se önskar en TREVLIG SOMMAR!Ersätt ditt ethernetkablage med en trådlös länk Glasövergångstemperatur för polymererMobilvägning VS GolvvågsvägningMälarplast mottagare av Eskilstuna kommuns miljöprisABB och SKF utökar samarbetetSchneider Electric lanserar IT-partnerprogramZoom effektiviserar mötesupplevelser Illuminating the way forwardChargePoint Holdings ett ledande globalt laddnätverk för elfordonHexicon vinner Storbritanniens första auktion för flytande vindkraftNy stor solpark i södra Sverige driftsattHydro investing in new automotive extrusion press in DenmarkVarför köpa rostfritt från Kominox?Är din verksamhet redo för framtidens tullhantering?
2022-07-07
Styr värmen rum för rumARRONET Aluminiumbåtar fyller 30 år Kapacitet, driftsäkerhet och automation Garmin adderar inbyggd dash camEnerco förvärvar Industri & ByggserviceKunskapscompaniet godkänt för validering av Industriteknik BASFörsta spadtaget tagetKesko Sverige stärker sin position i MälardalenFogning och estetik går hand i hand Dynabook lanserar Mobile Secure-klient
2022-07-06
Volvo CE går in i spelbranschen med Farming Simulator