Modernt och mobilt med Konteks outsourcing­lösningar - industritorget.se
TISDAG 07 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Modernt och mobilt med Konteks outsourcing­lösningar

Från en myriad av personliga lösningar till en samlad, effektiv systemlösning – när HMS Networks i Halmstad valde ett nytt lönesystem föll valet på Kontek Outsourcing.
– Det är en flexibel lösning, säger HR Coordinator Malin Remkéus. När vi växer finns inga begränsningar. Det passar oss.

På HMS Networks huvudkontor i Halmstad arbetar omkring 230 personer med att utveckla och producera produkter för digital kommunikation mellan exempelvis maskiner i industrin och datorsystem. Företaget är i en expansiv fas och växer både i Sverige och utomlands. Det är ett av skälen till att valt att låta Kontek sköta lönehanteringen.

− Kontek tar ansvar för hela systemet. Det är ett mer effektivt sätt att använda resurser för oss. Tidigare var det extremt mycket handpåläggning och manuellt arbete med lönerna, säger Thomas Johansson, Group Financial Director.

Från april 2019 har HMS Networks varit en outsourcingkund hos Kontek och bit för bit bytt till Konteks system för lönehantering, tidrapportering, reseräkningar och till slut även personal/HR. Idag hanterar Kontek det mesta som rör löner, scheman och reseräkningar för HMS Networks 230 anställda i Sverige, och Malin Remkéus på HMS Network behöver numera bara lägga ungefär 30 procent av sin arbetstid på lönefrågor.

HMS Networks bygger på ett examensarbete från Högskolan i Halmstad och är ett företag med innovation och ingenjörskunskaper i botten. Det präglade också exempelvis tidrapporteringen innan man gick över till Konteks system.

­­− Det var olika tidrapporteringar i olika delar av företaget, spretigt helt enkelt. Vi ville harmonisera det hela, säger Thomas Johansson.

Ett av HMS Networks önskemål var därför att hitta smidigare lösningar som skulle effektivisera arbetet. Idag hanterar alla anställda tidrapportering och reseräkningar direkt i systemen via mobilen eller datorn och berörda chefer kan exempelvis lätt attestera reseräkningar i mobilen.

− Det här sättet att arbeta gör jobbet så mycket smidigare. Allt finns i samma system, säger Malin Remkéus.

Övergången fick ett positivt bemötande från de anställda, även från dem som lagt tid på att göra egna rapporteringssystem och excelark.

− De flesta sa ”äntligen, det här skulle vi gjort för länge sen!”, säger Thomas Johansson. De ville ha ett modernare sätt att sköta lönerapporteringen.

HMS Networks grundades 1988 av Staffan Dahlström och Nikolas Hassbjer i Halmstad. Företaget har idag cirka 630 anställda, kontor i 16 länder, partners i över 50 länder och expanderar stadigt. HMS producerar komponenter, Connecting Devices, som gör att industriella maskiner och apparater kan kommunicera med styrsystem och internet.

HMS Networks har valt ett komplett outsourcingavtal som inkluderar Kontek Lön, Kontek HRM Time, Kontek HRM Travel samt Kontek HRM Employee.

Lotta Tagesson
Marknadsansvarig
lotta.tagesson@kontek.se
0372-890 78

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-04-01
Hur fungerar egentligen rengöringsmedel på virus?I Sysslebäck 3D-printas biobaserade skydd åt sjukvårdenEnvirozone tar hjälp av självkörande råttor Bristande cyberskydd orsakade dataförlust och driftsstopp för flera organisationer förra året Iggesunds engelska fabrik helt olycksfri under 2019Unit4 teamar upp med Arribatec för att leverera ERP-programvaraNu har vi öppnat i Uddevalla – Nr 40!Klimatsmartare byggbransch med Wood Tubes reglar av papperAkademiska Hus och NCC vinner pris för säker arbetsmiljöRed Dot design-utmärkelser till Mazda CX-30 och Mazda MX-30Kompetens och rådgivning var avgörande faktorerNytt verktyg hjälper inköpare ta strid mot det giftiga elavfalletAtt begränsa utsläpp från infrastruktur blir nyckel till klimatkrisenSnabbt snygga kanter med nya batteridrivna grästrimmern FSA 57 Är du klar med planeringen inför driftstoppet i sommar?Hälften av de västsvenska småföretagarna korttidspermitterarSolcellsstatistik 2019 – nu finns 44 000 solcellsanläggningar i SverigeAddSecure och Affärsverken utvecklar unik helhetslösning för smarta elnätJordan lanserar fler munvårdsprodukter av återvunnen plastDerome och Magnolia Bostad bygger bostäder i Borås
2020-03-31
Upprop: Plastföretag som kan hjälpa till i kampen mot CoronaTeknik med nålspetsprecisionVill du korta dina cykeltider?HCL lanserar BigFix 10 - en ny version av branschens ledande plattform för slutpunktshanteringKipp Scandinavia AB säker­ställer sin leveransförmåga Allt talar för mindre komponenterBilar köpes - allt är av intresse !Nätverket Stålakademin – en möjlighet för hela branschenPeab bygger koldioxidneutral fabrik åt Komatsu Forest i UmeåKlimatsmart kund väljer Ruthmann billiftar Stockholmsmässan blir FältsjukhusNu lanseras Purus Corner med mattsvart sil i mönstret ChessNordprofil Byggplåt AB förvärvar grossistverksamhet i Luleå Kraftfulla gamingdatorer bidrar i kampen mot Covid-19Mercedes-Benz 8-sitsiga elbil vintertestad i SverigeStructor bidrar till vindkrafts­utbyggnaden i SverigeHallströms Verkstäder AB om Projektet Smart Industriell Modernisering JHSatsning på fossilfritt gruvbrytningssystemFyrfasen Energi och Eways krokar arm för att göra det lätt att köra elbil
2020-03-30
Vi har godkända kirurg­maskar som är CE och ISO märkta.Akutsjukhus prisat för innovativ plåtfasadLesjöfors koncernchef: ”Vår beredskap är god och vi följer utvecklingen dag för dag”Passa på innan den 6 AprilLär dig mer om DATRONs fräsverktyg Ny betydande order: DVel levererar mätutrustning till Studsvik Det stora antalet video­möten utmanar IT-säkerheten Distansutbildning värdefullt i CoronatiderStor potential för bioenergi - branschen står redo för att levereraEntreprenad Live är positiva i orostider – “Vårt koncept håller”3D-skrivarna går varmaGPIF och Kommuninvest gör gemensam satsning på gröna obligationerSatsa på varseldrabbade – skapa snabbspår för omställningNSVA ser stora fördelar med schaktfria lednings­dragningarAnvänd telefonen som Passerkort
2020-03-27
Rototilts helautomatiska snabbfästessystem den stora snackisen under ConexpoStyrud investerar för hållbarhetFAT av RO-anläggningEmballator Melleruds Plast kraftsamlarArkitekter skriver ut skyddsutrustning till vårdpersonal i coronatiderVolkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i Norrköping
Annonser