Nästa fas i smarta hemmet-revolutionen är här - industritorget.se
MÅNDAG 30 NOVEMBER 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nästa fas i smarta hemmet-revolutionen är här

y rapport från F-Secure visar att tech-intresserade föräldrar går i bräschen för nästa smarta hemmet-fas och att de vill koppla upp fler funktionella prylar samtidigt som de är mer säkerhetsmedvetna.
Det internetuppkopplade eller “smarta” hemmet blir en allt större del av vardagen och populariteten drivs på av en ny kategori människor. Detta enligt en rapport från säkerhetsföretaget F-Secure.* Smarta tv-apparater och annan underhållningsutrustning har varit starka drivkrafter under den första fasen av smarta hemmet-revolutionen. Under nästa fas är det röststyrda enheter som driver på utvecklingen, och det med hjälp av tech-intresserade föräldrar som använder internetuppkopplade technologier för att modernisera sina hem.

Rapporten, The Connected Home’s Next Wave, baseras på undersökningsdata från 11 länder över hela världen, inklusive Sverige, och visar att smarta hemmet-marknaden utvecklas I snabb takt. Några av undersökningsresultaten visar att:

• Smart-TV:s är den självklara knutpunkten för det smarta hemmet: Hela två tredjedelar (67%) har en internetuppkopplad tv.
• Underhållning drev på den första fasen av smarta hemmet-revolutionen: Internetuppkopplade tv-apparater drev även på populariteten av uppkopplade gaming-konsoler (49%), enheter för strömmande media (34%) och smarta ljudsystem (26%).
• Smarta röstbaserade enheter driver på nästa fas av smarta hemmet-revolutionen: Röstbaserade enheter som Amazon Echo eller Google Home fanns inte för sex år sedan. Nu finns de I 30% av alla hem.
• Människor vill att uppkopplade enheter ska hjälpa dem i sin vardag: Funktionella enheter, som smarta lås, säkerhetssystem och andra enheter som automatiserar delar av hemmet är den enda kategorin produkter där en större andel människor anger att de kommer att köpa dem jämfört den andel som anger att de redan äger dem.
• Människor som är först med att köpa produkterna driver på massmarknaden: Dessa självutnämnda tech-experter äger redan smarta tv-apparater (81%) och enheter för strömmande media (47%). De har också redan köpt röststyrda assistenter (49%), smarta klockor och andra wearables (47%) och övervakningssystem för sina hem (26%). .
• De som är mest positiva till det smarta hemmet är också de som oroar sig mest för säkerhetsriskerna: 60% av vanliga användare oroar sig för att deras enheter ska bli hackade. Den siffran ökar till 75% när vi talar om människor som går i bräschen för att införa det smarta hemmet.

F-Secure har genomfört flera omfattande undersökningar genom åren och baserat på detta visar det sig att den stereotypa bilden av den typ av människa som är först att köpa ny teknik inte stämmer med verkligheten. Det är inte ensamstående män med tjocka glasögon och massor av fritid att köpa och använda den senaste tekniken som driver marknaden. Istället är det kategorin gifta män i 30-årsålden med universitetsutbildning, småbarn och ett genuint intresse för att fylla sitt hem med den senaste internetuppkopplade tekniken. I takt med att de upptäcker funktionella produkter delar de gärna med sig av sina kunskaper till vänner och bekanta.

“De som driver användningen, så kallade early adopters, och de konsumenter som följer i deras spår vill dra fördel av möjligheterna att automatisera delar av sitt hem med uppkopplade produkter. Samtidigt är de inte villiga att kompromissa med sin egen säkerhet och integritet för att göra det, säger Kristian Järnefelt, ansvarig för konsumentsäkerhet på F-Secure.

Majoriteten av konsumenter (80%) och early adopters (79%) anser att tillverkare inte gör tillräckligt för att bevara säkerhet och integritet I sina produkter. Den andel som har den känslan ligger nära den andel (76%) som tror att de enkelt skulle kunna bli föremål för någon typ av brott där den kriminella utnyttjar det smarta hemmet. Här utmärker sig svenska respondenter genom att vara de som oroar sig betydligt mindre än övriga (36%).

“Konsumenter behöver hjälp med att säkra sina smarta hem,” säger Kristian Järnefelt. Ett säkert hemmanätverk där alla enheter skyddas via en samordnad app är mer än en lugnande lösning – det handlar lika mycket om att frigöra tid och ge friheten att utforska nya lösningar utan att ständigt behöva tänka på riskerna.”

Rapporten i sin helhet finns på F-Secures blogg.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-11-17
PUB, Singapores nationella vattenförvaltningsorgan, utser ABB att automatisera världens största membranbioreaktorDBT har fått ytterligare två nya medarbetare Cementas byte till A60H dumprar ökade produktiviteten med cirka 30 procentKundunika kapslingarDynabook utökar sitt prisvärda satellit pro-sortiment med ny C40- och uppdaterad C50-modell
2020-11-16
​Nu öppnar Veldi Bemanning i Malmö!Nya Iridium grovlekar för den perfekta finishenGreen Cargo och Schenker AS i samarbete med ny miljösmart lösning för tempererat godsABB tar hem priset för Bästa Elnyhet för andra året i radSkarpare lösning för rakelbladProtolabs nya e-handelsplattform ger utvecklingsingenjörer ännu snabbare service och ökad flexibilitetBäst i landet på klimatförbättrad betongDesignstolen ”Straw” - en hållbar uppstickare med skandinavisk touchZert skräddarsyr utbildningar inom riskbedömning och CE-märkningPandemin har snabbat på företags resa mot “IT-kanten”
2020-11-13
Spara energi med Intelligent VakuumteknikEn bilturné på 200 mil i norr med Jörgen WedmarkNCC undertecknar kontrakt för Lisebergs nya vattenparkKrandagarna 2020 – CERTEX med som föreläsareNya online-mätningar möjliggör effektivare och mer kostnadseffektiva uppstarter.Givande dialog om Sörgraninge mångfaldsparkBolt blir Europas största mikromobilitetsleverantör nästa år – siktar på att ha 130 000 elsparkcyklar i mer än 100 städer
2020-11-12
Fullspäckat digitalt seminarium om smarta industrilösningarDigitala checklistor underlättar vardagen100 gånger kvalitet med Trygg plåtMotala Verkstad Groups verksamhet i AB Motala Verkstad utser VD för framtidenSödra lanserar Wood Solutions för växande partnerskap inom hållbart träVälkommen till ett webbinarium om Trygg plåtDe utsågs till Svealands främsta entreprenörerArvals resultat för tredje kvartalet: +7% tillväxt för den finansierade vagnparken
2020-11-11
Smart Manufacturing och Logistics & Automation Malmö ställs in på grund av pandeminDurma Fiberlaser erbjuder tre olika optionerAnimation av digital flödesvakt för vatten - PF3WB/C/S/R Nu ska södra Sveriges främsta entreprenör utsesMimecast: Tre av fyra medarbetare äventyrar företagets IT-säkerhetCTEK E-Mobility lanserar nästa generations elbilsladdare Honeywell och Vertiv satsar på hållbara datacenter
2020-11-10
Den tunnaste rotationsenheten med elektrisk bromsHälften fortsätter permittera - stora variationer hos underleverantörernaVolvo presenterar F-generationens ECR50 - enastående mångsidighet och användarvänlighetSmart vattennät hjälper Anglian Water att förebygga vattenbristBoliden Rönnskär – världsledande på metallåtervinningFörpackningsändring och ny färgkodning på Q&E-ringarNy rapport: 2,6 miljoner laddbara personbilar kan rulla på svenska vägar inom tio årJönköping Energi investerar i företaget Primrock tillsammans med fyra energibolagNy rapport pekar på behovet av hybrida molnlösningar som möjliggör kontinuerlig drift
2020-11-09
Schuchardt Maskin AB är med och skapar nästa generations teknikerTAMTRON VANN UPPHANDLING OCH FÅR INSTALLERA ÄNNU ETT RFID-SYSTEMTruckar - Vilka regler är det som gäller, och vilka risker finns det?Hanterbara förpackningar för extraktionskåp.ComboExcelsior® - en ny hoppfällbar IBC anpassad internationell logistik.Industriell Switch med fiberopikVärldens största MarTech-grupp förvärvar AI-företagSå ställer du in rätt temperatur i dina olika rum hemmaDynabook lanserar portégé x30w-j – världens lättaste evo-certifierade 13-tums hybriddator med 11:e generationens intel-processor​
2020-11-06
Stranda AB har investerat i en bäddfräsmaskin av fabrikatet MTE från Mekana Maskin AB.Flexibla kylvätskeslangar hos ElesaAssemblin är märkesoberoende och säljer även nya elmotorer av önskat fabrikat. Tvåhandsdon med extra funktioner - S-2HAND-OAX00676 Snabb montering utan verktygBAGAs styrelseordförande är Blekinges kandidat till GuldklubbanLK Systems levererar till SkiStar Lodge Hundfjället, Sälen
Annonser