SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

NCC har valt IFS Cloud ERP och EAM

För att effektivisera verksamheten i Norden
NCC Industry kommer att använda IFS Cloud EAM (Enterprise Asset Management) och IFS Cloud ERP (Enterprice Resource Planning) kommer att stödja 7 000 användare över hela NCC.

IFS meddelar att det ledande nordiska byggföretaget NCC har valt IFS Cloud för att förbättra effektivitet och produktivitet i sin verksamhet i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

NCC letade efter en långsiktig standardlösning inom branshen som skulle göra det möjligt för dem att anpassa sina centrala avtals-, ekonomi- och projektledningsprocesser, för att bättre optimera kontrollen över sina projekt. En omfattande urvalsprocess resulterade i att NCC valde IFS Cloud som lösning. IFS Cloud kommer att ersätta NCCs nuvarande Infor Lawson ERP och IBM Maximo EAM-lösning, vilket kommer hjälpa dem att få insyn i hela sin verksamhet, förbättra operativ effektivitet och effektivisera redovisningsprocesser.

I april började IFS Cloud EAM framgångsrikt användas av 535 användare inom NCCs dotterbolag NCC Industry, för att förbättra produktivitet och minska kostnader. Implementeringen stöttades av IFS partner Cillco. Denna lösning är designad för att hantera byggbranschens komplexa underhållskrav, och den kommer göra det möjligt för NCC att stödja underhållet av sina operativa tillgångar, vilket i sin tur kommer att hjälpa NCC på resan till hållbarhet genom att förlänga tillgångarnas livslängd.

NCC behövde också en lösning som skulle komplettera deras pågående fokus på hållbarhet och som kunde stödja deras digitala transformationsmål. IFS Cloud kommer bidra till just detta, och göra det möjligt för NCC att enklare bygga, hantera och mäta sina hållbarhetsinvesteringar kring ESG.

– Vi går igenom en strategisk digital transformationsresa, säger Kari Kulotie, CIO på NCC. Och att bli allt mer datainformerade är ett av våra främsta mål på vägen mot att nå våra övergripande mål och upprätthålla den högsta nivån av service för våra kunder.

Kulotie fortsätter:

– Byggbranschen har en utmanande och mycket konkurrensutsatt marknad, och genom att bli mer datainformerad och därigenom kunna fatta beslut baserat på korrekt data, kommer vi få bättre kontroll över vår verksamhet. Vi är övertygade om att IFS Cloud är det rätta valet för denna uppgift och ser fram emot att fortsätta arbeta med IFS.

NCC har också valt IFS Succsess Services-tjänsten för att stödja implementeringen av IFS Cloud, samt för att utveckla verksamheten på ett allmänt plan.

¬– Vi är mycket glada över att bli utvalda att stödja NCC i denna spännande transformation, säger Ann-Kristin Sander, Nordenchef på IFS. NCC är en viktig aktör i den nordiska byggbranschen. Vi ser fram emot att hjälpa NCC att nå sina mål att bli allt mer datainformerade, och på så sätt öka deras kontroll över verksamhetens kärnprocesser. NCCs fokus på hållbarhet passar bra in i våra värderingar, vi tror starkt på hållbara investeringar och det värde de kan ge företag. Våra organisationers gemensamma fokus på hållbarhet betyder att NCCs och IFS sammarbete är både naturligt och givande.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-08
Heimstaden tar hjälp av AI-teknik tado° introducerar smart laddningslösning AlixLabs announces EU-wide APS TrademarkAlutrade fortsätter tradi­tionen med vinstdelning Automatisk biltvätt med smart teknik
2024-04-04
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
2024-04-03
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo
2024-04-02
Att välja rätt skyddsnätArmor™ PowerFlex® Den viktiga spridarplattan!IRC har fått sin största order hittills Besök Iscar Sverige på mässan
2024-03-29
Vad du behöver veta när du köper ny kompressorLaserskärmaskinernas kritiska roll Maskinsvärdens roll för effektivt skogsarbeteNyhet för massflödes­mätare och regulatorer Kabeltrumvagnar underlättar kabelarbetet