SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Netatmo offentliggör sin första Matter-produkt

Säkerhetssensor för fönster och dörrar ger bättre säkerhet
Med sin Smarta Säkerhetssensor offentliggör Netatmo sin första Matter-produkt och fortsätter att förenkla åtkomsten till det smarta hemmet.

Netatmo lanserar sin första produkt baserad på den helt nya Matter-standarden. Netatmo Smart Säkerhetssensor för fönster och dörrar ger bättre säkerhet i hemmet.

Den nya Matter-standarden har varit ett hett ämne under årets upplaga av CES. Netatmo, ett företag inom Legrand-gruppen, har tillsammans med ungefär 250 medlemsföretag i Connectivity Standard Alliance arbetat med att utveckla en kommunikationsstandard för uppkopplade enheter vilket resulterade i Matter-standarden. Fördelen blir att konsumenter inte längre behöver fundera över om en ny uppkopplad enhet fungerar med dem de äger sedan tidigare. Dessutom utökar den nya standarden möjligheterna till interaktion mellan produkter och förenklar användningen av röstassistenter.

Netatmo Smart Säkerhetssensor
Netatmos första Matter-produkt är en Smart Säkerhetssensor - utrustad med en kontaktsensor och en infraröd rörelsedetektor, och utvecklad för att förbättra hemmets säkerhet och komfort.
Sensorn som placeras på dörrar och fönster känner av om de öppnas och skickar då en varning till användarens smartphone. Den gör det också möjligt att kontrollera status på varje utrustad dörr och fönster på distans, och se om de är öppna eller stängda.

Sensorn är även utrustad med infraröd rörelsedetektion. Den är Matter-kompatibel och kan interagera med andra uppkopplade produkter och till exempel starta uppvärmningen när någon befinner sig i rummet, stänga av den när det är tomt, samta starta VMC eller lamporna när den upptäcker närvaro.

Matter-standarden stöds av IP-tekniker som wifi och Thread. Dessa protokoll tillåter produkter att ansluta sig till varandra, men för att interagera på ett användbart sätt behöver de också tala samma språk. Matter formaliserar detta språk och möjliggör interoperabilitet mellan produkter i hemnätverket. På så vis blir den smarta hem-upplevelsen enklare, mer pålitlig och helt säker.

Netatmo Smart Säkerhetssensor är Thread- och Matter-kompatibel och kan interagera med alla komplatibla produkter oavsett varumärke. Genom att vara en del av denna standard fortsätter Netatmo att öppna möjligheten till ett smart hem för så många som möjligt.

Thread är en av IP-teknikerna som stödjer Matter. Tekniken uppfanns av Google och antogs snabbt av Apple. Det är en mycket energieffektiv teknik som gör det möjligt att bygga nätverk av mesh-produkter i hemmet. Från en gränsrouter som antagligen redan finns hos de flesta användare (alla Nest-produkter, en Apple TV, en HomePod Mini etc) ansluter nätverket de olika produkterna i huset utan att hindras av avstånd eller skiljeväggar.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-05-13
Mahdi Barbari från Uppsala tog SM-guld i plåtslageriVill skapa möjlighet för kvinnor att ta plats i elbranschenNytt gränssnitt för arbetsplatsstyrningABB utökar portföljenVolvo CE påskyndar över­gången till elektromobilitet Den sista svensk­producerade Volvo-väghyveln på auktionOptimal ledningsdragning med norelems kabelkedjorNy frekvensomriktar­teknik ökar effekt­densiteten med 100%Tillverkningsindustrin uppmärksammar Lexmark Valde SENNEBOGEN 643E-R från Scantruck ABNya WebEx-produkter för inkluderande hybridarbeteBolist lanserar eventet Byggfesten på Kristi himmelsfärdSå kan robotar vinna människors tillitNy Nordenchef för Panasonic
2022-05-12
Att höja ribban för att förhindra skador ovanför ossRen luft utan föroreningar förbättrar arbetsmiljönAutomatiskt kopplingsbord effektiviserar material­hanteringTillsammans bygger vi industrin i SverigeNytt kontor i MalmöNy teknik för cirkulär användning av oljaRototilt växlar uppSvenska "Samster" gör världsunika solhybrider Inbjudan till Öppet HusRevolutionerar design och prestandaSordin förvärvar ShothuntFörnybar diesel i Göteborgs skärgårdHLD Heatless Adsorption-tork
2022-05-11
Effektiva 3D-printade formverktyg i premiumstålLaser Machining lanserar handhållen lasersvets från IPGPlåtbearbetning i sömlösa flödenÖvervakning och kontroll av vakuumprocesser IIOT - När du vill digitalisera ditt företagVerizon Business blir Bertelsmanns partnerFinnfoam satsar 100 miljonerOptimal resursanvändning för hållbar tillverkning och produktivitetHexicon och Elia Grid International ingår globalt samarbeteSolectro AB visar DATRONs nya verktygsväxlare Kunder testar högkvalitativa produkterTesta våra nya produkter nästa veckaBOLIST öppnar i BrunfloHCL Technologies förvärvar ConfinaleFasadproducent expanderar
2022-05-10
Nya sättet att auktionera maskinerProduktiv kokpunkt för livsmedelsindustrinRobotar för en flexibel och hållbar industri i fokus Teknoprod mässaVälj rätt kabelkedjaLanserar prisbelönt grönt och digitalt ställverk på svenska marknadenWallbox förbinder sig till nettonollutsläpp av växthusgaser år 2030Tjänster och produkter anpassade för installations­marknadenImorgon är det äntligen dags!Framtidens byggmaterial kommer från SkåneDe tillhör branschens främsta talangerVälkommen till Nordic Pellets Conference 11-12 maj i StockholmDagvatten och digitalisering i rampljuset Thea kan bli bäst i Sverige!
2022-05-09
Volvo CE installerar laddplatser i EskilstunaGracos nya batteridrivna färgspruta GXFF CordlessSömnbrist: En fråga om arbetsrelaterad säkerhet5G tar upp kampen med fiberCaterpillar lanserar nästa generations kompakta hjullastareRiktigt intressanta siffror presenteras på Elmia 10 maj