ONSDAG 26 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

NorDan Gruppen Expanderar med förvärv i Danmark

Den norska dörr-och fönsterkoncernen NorDan Gruppen tar över 70% av aktiekapitalet i den danska fönstertillverkaren STM Vinduer AS.
Avtalet träder i kraft från och med den 17 januari 2020 och innebär att NorDan Gruppen är tillbaka i Danmark efter nästan 95 år då företagets grundare flyttade från Danmark till Norge och etablerade dörr- och fönsterkoncernen med huvudkontor i Moi i Rogaland.

Avtalet mellan NorDan Gruppen och STM Vinduer innebär att resterande 30% av aktierna behålls av Henrik, Jesper och Charlotte Eriksen, som alla är barn till den före detta största aktieägaren Henning Eriksen.

Koncernchef Tore Rasmussen från NorDan Gruppen uttalar sig om övertagandet:

"NorDan har en stark position i Norge, Sverige, Storbritannien och Irland, men Danmark har hittills varit en vit fläck på kartan. NorDan är förkortning för "Norge Danmark", och bakgrunden till namnet är att grundaren Johannes Rasmussen var dansk. Jag är därför mycket nöjd över att cirkeln sluts och att NorDan äntligen etablerar sig i Danmark".

"NorDan ägs av familjen Rasmussen och i familjeföretaget STM Vinduer får vi en bra matchning där vi delar mycket av samma bakgrund och grundläggande värderingar. Tillsammans har vi en tydlig ambition att vara en viktig samarbetspartner för våra kunder och en stark aktör på den danska marknaden”.

Administrerande chef Finn Methmann från STM Vinduer uttalar sig om övertagandet:

”Jag är stolt över att NorDan Gruppen valde att inleda en dialog med STM Vinduer i Danmark och jag ser det absolut som ett erkännande av det som vi står för i STM Vinduer. NorDan Gruppen är en mycket professionellt driven koncerngrupp med hög yrkesmässig kompetens och en verksamhetskultur där vi i STM Vinduer kommer att passa bra in i.

– Jag ser mycket fram emot samarbetet som kommer att stärka STM Vinduer både nationellt och internationellt.

Försäljningsverksamheten i Danmark fortsätter
NorDan Gruppen har ett långsiktigt perspektiv för verksamheten i Danmark och har utöver aktiemajoriteten i STM Vinduer AS även köpt den 16 000 kvadratmeter stora fabriksbyggnaden i Langeland.

NorDan Gruppen förvärvar även fabriksbyggnaden
STM Vinduer kommer att fortsätta med den redan etablerade försäljningsstrategin för den danska marknaden, vilket innebär ett fortsatt nära samarbete med återförsäljare tillhörande ”De Danske Byggecentre”. Medarbetarna hos STM Vinduer informerades om övertagandet i fredags den 17 januari 2020.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-19
Veidekke leder fortfarande inom klimatrapportering Snabb mellanladdning med stationär energilagringStort pris till kompakt truck: ERC 216ziTrallskruvmontage med snyggt resultatBruk med korrosionsskydd från ARDEX! Beijer slog rekordVi behöver fler kvinnliga förebilder inom IT och teknikLidköping Energi utser Valmet till leverantör av allbränslepannaBatteridrivna loggers med lång batteritidTvå procent av alla personbilar är laddbaraUtvecklad för medicinsk teknik och nu anpassad för industriapplikationerInterroll breddar lösningen för detaljhandelssektorn
2020-02-18
Metrol Springs gasfjädrar ger effektiv och säker kontrollSlagkraft presenterar nytt motorpaket och ny kran för buskröjningHållbarhetsarbete som ger global effektPMH International AB ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020HCL Technologies lanserar “Women Lead”-initiativ i Norden OGD-givaren är baserade på time-of-flight principen.Kronos Titan AS får full kontroll på sin export med molntjänst från DescartesSivers IMA lanserar spjutspetsteknologi med en ny 5G mmWave Dual Quad Beamformer ICLedande elbilsexperter startar konsultbolagGARO lanserar ny egenutvecklad snabbladdareStockholmsmässan byter bränsle och minskar sin klimatpåverkanGolvlim med 40% lägre koldioxidavtryck sätter ny standard i branschenSchneider Electric expanderar sitt partnernätverk ebm-papst nya fläkt AxiEco Protect har utvecklats för applikationer med krav på hög tryckstabilitetBulten lanserar BUFOeTorell Pump lanserar en ny excenterskruvpump för dosering
2020-02-17
Korrekt förberedelse och planering för topproduktionFlera möjligheter och ett större sortiment av KIPP KulspärrbultarNy katalog från DENIOS med miljösmart utrustning för kemikaliehanteringPumpstation för dränvatten Kährs lanserar den ultimata guiden för golv till detaljhandelnNorrbottens mest digitala byggföretagNya produkter till BMI Sveriges TaksäkerhetssystemVindkraften räcker för att ersätta kärnkraftBring satsar offensivt på e-handelArtificiell intelligens hittar sjukdomsrelaterade generEn supervecka i Linköping för miljönBlue Partner fortsätter att växa!CERTEX Svenska lanserar webshopE.ON och Trianon skapar omställning med mer förnybar energi2019: Ännu ett år av dynamisk tillväxt för arval
2020-02-14
Hanwha Cobots hos LichronLissmacs nyaste maskin SMD 335 Schneider Electric vinner guld för Mureva arbets­lampor LED i iF DESIGN AWARDNy hyresdepå för lyft­utrustning.85 % av eleverna har redan fått erbjudande om jobbMatHem bygger nytt, miljö­certifierat lager i LarsbodaBoden bygger för framtidenWürth ställer ut på Underhållsmässan 2020Besök Walraven på Nordbyggmässan!Nudging skapade säkrare byggarbetsplatsNy typ av konturmätning av gods Ökat intresse för Timbersports nybörjarläger – inte minst bland tjejer
2020-02-13
Produktnyhet Februari 2020 - Kulventil med högt handtagLys upp tillvaron i vintermörkret!Lätt, billigt att framställa och miljövänligt – ett nytt textilt material ser dagens ljusHydroscand utökar sortimentet med saneringssugslang M44Optimering på systemnivå gör internet energisnålareNytt eldrivet arbetsfordon gör fastighetsskötseln tyst och avgasfriSecure Meter AB säljer sin svenska undermätnings­verksamhet Cewe till Infometric AB
Annonser