MÅNDAG 19 AUGUSTI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nordens ledande Fastighetsmässor sedan 2009 är tillbaka till Göteborg

Kom och besök oss på Stordåhd Kommunikation (Svensk Byggtidning) i monter J16 den 4-5 september som stolt media-sponsor på Fastighetsmässan i Göteborg.
Nu i toppmodern mässhall på Åbymässan möter du bland mycket annat branschens experter där ni kompetensutvecklar er själva och ert företag.

- Fastighetsmässan i år är väldigt spännande, vi bjuder på massor av nyheter i våra utställares montrar och nya samarbeten med flertal företag, säger Petra Wohner, projektledare för Fastighetsmässorna.

Ett seminarieprogram med över hundra talare, fortfarande helt kostnadsfritt för er i branschen. Med spännande talare och paneldebatter med bl a forskare, innovatörer, ministrar och experter. Temat för året är hållbarhet, innovationer, framtid och digitalisering. En nyhet är att Fastighetsmässan flyttar in i toppmoderna Åbymässan, som även har 2000 parkeringar. Ingen ska ha några problem att besöka oss i Åby nu när resten av Göteborgs stad är under ombyggnad, säger Petra.

Göteborg är i fokus när Axel Josefson, kommunstyrelsen ordförande, besöker mässan för att prata om framtida utmaningar. Missa inte heller Stefan Hyttfors som ger oss insikter om hur människan manipulerar material på atomnivå och skapar artificiell intelligens som ska överträffa människans. Anders Borg talar om vad som händer i fastighetssektorn och om det är en kris på väg? Hållbarhet på hög nivå som handlar om ”Vi ska inte bygga vi ska förvalta” med superpanelen från Vasakronan, KTH, Ihus och Serneke. Ante Baric, digitaliseringsansvarig för Göteborgs stad, tar i sin medverkan upp hur fastighetsägaren ska utveckla sitt erbjudande för den smarta staden. På Säkerhetsscenen kan ni inte missa Jan Kinnander, chef för Säkerhetskontoret MUST som talar om vi i Sverige är rustade för framtida hot.Späckat program med andra ord!

Nyheter på mässan för 2019:

Proptech area, ett område med utställare från fastighetsbranschens häftigaste entreprenörer som visar innovativa tjänster och geniala tekniker för ett mer hållbart samhälle. Jag är fantastiskt stolt över vårt samarbete med Greenups ett start-up projekt från Johanneberg Science Park med partners som GU Ventures, Chalmers Ventures och Energimyndigheten säger Petra.

Kom och bli inspirerad till nya möjligheter för livet utanför bostaden. Public Spaces, området med utställare för det offentliga rummet utomhus. Den ökande tillväxten i storstadsregionerna skapar ett ökat behov av fler välkomnande närområden med fokus på hållbarhet. Massor av talare på scen Publicsom t ex; Janne Josefsson Journalist som gästspelar i en panel om hur man lyfte Gårdsten från särskilt utsatt område till ett lyckat område. Hälsar Stefan Mazetti, projektledare.

Lyssna på en ”Live sändning” från mässan med Radio Allmännyttan (SABO) som intervjuar talare direkt på plats. De ställer kluriga frågor till våra talare som kommer ner direkt från scen. Bli smartare på mässan, eller i alla fall utbilda dig mer med RISE Energibyggare som handlar om hur vi skapar ett mer energieffektivt samhälle och en hållbar klimatsituation. Hissförbundet och SBC har fördjupningsspår med sina experter på scen som delar unika smarta tips på deras områden. Vi skulle kunna lista mer än 100 intressanta punkter, men ni får helt enkelt komma och besöka oss den 4-5 september på Åbymässan i Mölndal!

www.easyfairs.com/sv/fastighetsmaessan-goeteborg-2019/fastighetsmaessan-goeteborg-2019/

www.svenskbyggtidning.se/

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-08-13
Solcellsparken snart slutsåldTre av fem chefer redo att låta AI:n ta beslut
2019-08-12
ABB utser Björn Rosengren till ny VD och koncernchefNya KNX Närvarodetektorer möjliggör automatisering av belysning och värme i alla typer av rumMässan en språngbräda för fortsatt tillväxtTeknik från Alfa Laval gör luften renare i KinaEnda fiberlaserskärmaskinen i Landskrona Weland Solutions i samarbete med BITO LagersystemZAPTEC Sverige - nytt partnerföretag i Power CircleFristads lanserar Heritage – ikoniska arbetsplagg för en ny generationSAS öppnar direktlinjer till nya flygplatsen i Sälen/TrysilÅrets Stora Nolia slut – nu startar ett stort utvecklingsarbete för mässgigantenStiga tar grönytan in på Entreprenad LiveDigital marknadsplats ska minska slöseriet i bygg- och anläggningsbranschenBeck Maskin kommer med nyheter från BaumaFramtidens verktyg är här - HiKOKI visar vägen med smart teknikDet modulära testsystemet FAME - nu för 19-tums rackShoppa en 50-tonnare hos Delvator på Load Up North! Hydroscand etablerar sig i Armenien
2019-08-05
Nyhet! Eluttag och telefonladdare infällda i bordet – både smart och snyggt
2019-07-29
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse Foundation – ska identifiera tusen lösningar för ett bättre klimat
2019-07-22
---- TREVLIG SOMMAR! ----Ny IT-infrastruktur på Stockholms skolor för säkrare och pålitligare drift
2019-07-15
Ny rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändning
2019-07-12
Uthyrare växer i NorrlandSchüco Welcome Forum – det nya hjärtatHur kan Sverige bli världsledande på textilåtervinning?
2019-07-11
Smutsig bil? Så här tvättar du på bästa sätt! Brion Installation & Service QSR & Brion bildar vitvaruservicebolag ihopClimeon en av 100 innovationer med störst potential att minska koldioxidutsläppBillerudKorsnäs först med maskinproduktion av pappersbatteriAbu Dhabi beställer 168 långfärdsbussar av VolvoGenom att digitalisera och automatisera ekonomiprocesser skapar Amesto värdeVattenfall vinner anbud på nederländsk vindkraftInstalco förvärvar ventilationsbolag i GävleSå här får du en lyckad bilresa i EuropaPrisbelönad Volvo lockar unga besökareSommarpremiär för CadMouse Pro Wireless och CadMouse Pro Wireless Left
2019-07-10
Regeringens kontraproduktiva klimatsatsning!Marknaden för elbilar växer – Hedin Bil investerar i 250 laddningsstationer från Schneider ElectricABB Robotics tar fram lösningar för framtidens sjukhusNCC bygger Nordsjällands nya supersjukhusPeab Asfalt vinner kontrakt i Hylte kommunElbilen ett alternativ för allt flerHyundai lanserar helt ny bilmodell för Europa Engcon övergår helt till sitt egenutvecklade och säkra redskapsfästeNya Master och nya Trafic tar Renaults transportbilar till en ny nivå Nu lanseras en helt elektrisk MINI CooperHur kan vi ha ett överflöd av livsmedel samtidigt som människor knappt har mat på bordet?Toyota och Subaru enas om att tillsammans utveckla en plattform och en batteridriven suvSvensk får toppjobb i den globala kärnkraftsindustrin - Ingemar Engkvist blir VD för WANONytt projekt utvecklar fossilfria transporter
2019-07-09
CEJN utrustar sin produktion med kollaborativa robotar för ökad säkerhet, kvalitet och produktivitet. Peab Asfalt underhåller vägarna i Åre kommun och ÅrehusDachser Sweden hämtar in en Business Development ManagerElding Oscarson ritar Stockholms smartaste hus i trä vid Tekniska museetSveriges regering saknar nationella mål för minskad klimatpåverkan när det gäller spillolja.​Småföretagare blir lugna av att jobba på semesternSvevia tryggar broarna i norra Sverige Vi kan avvattna sportanläggningar!Helen Berhane - ny Product Manager på Datscha
Annonser