TORSDAG 25 FEBRUARI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nordisk turnaround ger fördelar under oförutsägbart Corona-år

Även om 2020 inte utvecklades som förutsett, blev det ändå en framgång för fischer, som fick ett bra resultat i kölvattnet av en längre turnaround.
Nu handlar det om att upprätthålla fart via produktlanseringar med skräddarsydda nordiska lösningar, samt att ha ett fortsatt fokus på rådgivning och logistik som kommer att sätta standarden i hela Norden.

Hos fischer råder det inga tvivel om att 2020 utvecklades till ett av de mest oförutsägbara åren i företagets historia. Den nordiska infästningsleverantören inledde året med att lova svarta siffror på bottenlinjen, i tillägg till en lyckad turnaround satt i verket 2017. Plötsligt blev alla planer vända upp och ner, då Corona dök upp i mars.

Ändå har de lyckats hålla sina löften, berättar Niels Kold Nielsen, Nordic Managing Director hos fischer:
- Vi har kommit ut ur 2020 med ett fantastiskt resultat och levererat det vi hade lovat. De senaste åren har vi skapat en stark kultur med fokus på att skapa värde för både våra kunder och oss själva. Och när Corona dök upp blev det en fråga om hur vi får människor säkert igenom detta, och hur vi kan komma ut starkare på andra sidan.

Han fortsätter:
- Grunden var redan på plats och det hjälpte oss mycket. Alla har arbetat tillsammans för att uppnå samma mål, nämligen att vi ska leverera det vi hade lovat. Kunderna ska kunna lita på att det vi säger också är vad vi gör. Och vi har lyckats över all förväntan, även om året utvecklats i en helt annan riktning än vad vi hade föreställt oss.

Stärkt nordiskt samarbete

Bland flera investeringar har fischer investerat i etableringen av ett 2000 kvadratmeter stort digitaliserat höglager vid företagets nordiska huvudkontor i Køge, Danmark. Lagret stod färdigt i slutet av 2019 och under 2020 har man kunnat upprätthålla den planerade aktivitetsnivån genom att organisera lageranställda i skift, medan övrig personal har arbetat hemifrån.

Dessutom har fischer investerat i fortbildning. Säljarna har till exempel tränats i telefonförsäljning, medan andra anställda har fått mer utbildning inom IT och företagets omfattande produktportfölj med 16 800 artikelnummer.

Niels Kold Nielsen förklarar:
- Vi har fått vardagen att fungera med både logistik, försäljning och rådgivning i hela Norden. Och vi har hela tiden fokuserat på att ge god service och hantera kundförfrågningar. Samtidigt har det funnits en vilja i hela organisationen att komma på nya lösningar, se möjligheter och hjälpa kunder på bästa möjliga sätt. Samarbetet över hela Norden har stärkts av detta.

Fler nya lanseringar på väg

Nu är det viktigt för fischer att hålla uppe farten och fortsätta den positiva utvecklingen under 2021 och de kommande åren. Bland annat investerar företaget i flera utvidgningar av sortimentet, som kommer att skräddarsys för byggbranschen i Norden. Detta kommer att bidra till att stärka fischers ledande position som en grön leverantör – en position som nyligen har betonats när fischer-koncernen tilldelades det tyska hållbarhetspriset ”Deutscher Nachhaltigkeitspreis” i november 2019.

Dessutom finns det nyheter på gång inom till exempel ventilerade fasadlösningar för stora byggnader och installationssystem för sjukhus. Ett stort utbud förväntas också för gör-det-själv-segmentet.

Niels Kold Nielsen avslutar:
- Först och främst kommer vi att fortsätta leverera rådgivning och logistik som sätter standarden i hela Norden. Vi har ett brett sortiment och levererar både tunga tekniska speciallösningar och standardinfästning. Oavsett kundens behov möter vi dem i ögonhöjd. Vi har skapat en viktig drivkraft och kommer att fortsätta arbeta hårt för att skapa värde och visa att kunderna alltid kan lita på oss.

För mer information, kontakta:
Grith Österlund | Order/Administration, fischer | T +46 70 597 83 93 | E-mail: GO@fischersverige.se

För ytterligare bildmaterial och koordinering av intervjuer, kontakta:
Evelina Sandberg | Kommunikationskonsulent, Perfekta PR | T +45 20 802 637 | E-mail: evelina@perfektapr.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-02-15
Ny taxiaktör i Uppsala vill erbjuda snabba och prisvärda resorNytt Linde-försäljningsställe i KirunaMartin Evertsson ny vd för Norvatek och affärsområdeschef för Uniwater Pumping StationsNu tas nästa steg i utvecklingen av ny kärnkraft i SverigeVad gör en konstruktör på emb-papst?Arkitekt får teknisk-naturvetenskapliga fakultetens pedagogiska prisAbetong nyanställer i Falkenberg – rekordår följs upp med ytterligare satsning2020: Ett framgångsrikt år av tillväxt för arvalInbjudan till lanserings­evenemangNCC och Svenskt Vatten föreslår insatser för att modernisera Sveriges VA-system
2021-02-12
Repay Mitt AB i Köping expanderar med större lagerytor!Från transparent återvunnen ädelmetall till den finaste produkten för teknisk, industriell eller kemisk tillämpning.  Ny produktkatalog med spännande nyheter!Fulspola inte!Doosan och Hyundai Construction får samma ägareChefer tror att 5G kommer hjälpa den ekonomiska återhämtningen från COVID-19-pandeminDe okända skälen till att molnet tar över och konsekvenserna av detIvanti utser Erik Randles till ny global kanalchef SAS Institutes hackathons ska bidra till innovationer över hela världen – det startade i Norden för fyra år sedanKärleksfälgar till alla hjärtans dagHydroscand utökar sorti­mentet av spiralsugslangMECA+ i Östersund är nu en Godkänd BilverkstadKallt och torrt väder ger höga elpriserCroisette fortsätter växa inom Digital FörvaltningPonsse AB öppnar servicecenter i Uddevalla
2021-02-11
Vakuumpumpar för pneumatisktransportPOWERTEX lastsurrning – fri från Cr6+AFF/AM/AMD/AMK – Ledningsfilter i enlighet med ISO8573OLA driftsätter robot- och automationslösningar från ABB vid megafabriken för elmopeder i IndienRekordår för Combitech med kraftigt ökat resultatSå här övervinner du svårigheterna med pulverblandningLFV och Vattenfall i samarbete om den fossilfria flygplatsenFramgångar för Ouman AB trots ovanligt år: Utökad kundstock med 25 procent Veeam växte med 22 procent under 2020 då efterfrågan på moderna lösningar för dataskydd ökade bland företag av alla storlekar
2021-02-10
Cell Impact utökar maskinparken med avancerat matningssystemVi säkrar transporter och batterilivslängd i Sesam 800 sändarnaFörsta kunderna att beställa Volvos eldrivna kompaktmaskiner på bauma 2019 får sin leveransSCA deltar i stor satsning på autonom skogsföryngringNy simulator för bromssträcka förbättrar säkerheten och minskar nödvändigt robotutrymme med upp till 25 procentDynabook ansluter sig till IGEL ready-programmet som teknikpartner för klintenheterValeo förbinder sig att uppnå koldioxidneutralitet 2050Trenderna som påverkar företagen under 2021Solör satsar i Nora och levererar fossilfri fjärrvärmeSCA stänger pappersmaskinStorskogen förvärvar Strigo ABNorvatek Invest byter namn till Uniwater AB
2021-02-09
Bergen Kommun väljer Nilex för sin ärendehanteringIntercut öppnar servicekontor i Eskilstuna.Allt som behövs för en enkel automatiserad pick-and-place-maskinRepay expanderarBåde trådgnist och fräsmaskin till Lideco i DalstorpSignicat och Mambu inleder samarbete för att digitalisera tjänster för identitetshanteringKinnarps i spännande samarbete med Beckmans DesignhögskolaByggmax expanderar – sex nya butikslägen klara i SverigeNu spetsas spillvärmen fossilfritt även i LindesbergRamirent lanserar Säkrare lyft enligt ISO-standardAddMobile inleder samarbete med Lyft & Byggmaskiner ABColliers får i uppdrag att agera rådgivare åt LogicorSigma Technology storsatsar i Stockholm inom Digitalisering och Cloud
2021-02-08
Snart lanserar Iscar nya produkter för att möta utmaningarna i dagens trenderMiljövänliga mobilskal av hampa
Annonser