norelem styr vidare med ny modulär precisionspositionsserie - industritorget.se
ONSDAG 27 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

norelem styr vidare med ny modulär precisionspositionsserie

Ett uppdaterat sortiment med precisionsslidstyrningar för hög belastning samt laxstjärtformade slidstyrningar från norelem är nu tillgängliga för konstruktörer och tillverkare, vilket möjliggör ännu mer exakt placering och rörelse vid bearbetning och inspektion.
De nya komponenterna i sortimentet inkluderar precisionsslidstyrningar med rullager och laxstjärtformade slidstyrningar med mikrometriska justeringsskruvar, vilka är designade med mångsidighet i åtanke. Slidstyrningarna kan användas horisontellt och vertikalt och är idealiska för konstruktion av maskiner, mekaniska anordningar och metrologiska apparater. De kan också tillämpas i en mängd olika branscher såsom optisk, livsmedel, fordons- och läkemedelsinsdustrin samt industriellt underhåll.

En av huvudaspekterna i det nya sortimentet är en integrerad modulär grid med fixeringshål, så att ingen omarbetning av styrningarna behövs. Detta möjliggör exakt och snabb parning, och det finns oändliga monteringsmöjligheter för användare.
Marcus Schneck, VD för norelem säger: »Vi vet att det finns en stor efterfrågan på exakta mät- och positioneringsslidstyrningar från konstruktörer i många olika branscher, men de måste vara av bra kvalitet för att tillgodose specifika behov.»

»Efter feedback från kunder har norelem utvecklat dessa produkter för att erbjuda styrningar som verkligen motsvarar efterfrågan från våra kunder och marknaden.»

Utbudet av slidstyrningar finns i en mängd olika material och former. Detta inkluderar grått gjutjärn för större lastkapacitet, till svart anodiserat aluminium med mikrometriska spindlar när reducerad vikt och större precision krävs. Styrningarna har också gummiändstopp för att skydda slidstyrningsskruvarna när de används som ett positioneringsverktyg.

Dessutom krävs mycket lite underhåll på styrningarna. Detta gör att styrningarna kan röra sig utan påverkan. Beroende på vilken miljö slidstyrningarna används i kan den första smörjningen räcka i flera år.

»Med det här nya sortimentet, tillsammans med våra befintliga precisionsslidstyrningar och laxstjärtslidstyrningar, har vi nu en av de största portföljerna av dessa produkter på marknaden», säger Schneck. »Med tillbehör som monteringsplattor, centreringsringar och låsspakar, vilka är tillgängliga från THE BIG GREEN BOOK, har konstruktörer och tillverkare tillgång till allt de behöver för de utmaningar de står inför.»

För mer om norelem, besök www.norelem.se
Kontaktinformation
Postadress
Wenngarn 443
19391 Sigtuna
Region
Sigtuna
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
559071-4795
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Alla framgångar börjar med en idé. Därför vill norelem hjälpa dig att förverkliga dina mål inom maskin- och anläggningskonstruktion med ett enastående urval av standarddelar. I THE BIG GREEN BOOK finns ett omfattande och överskådligt sortiment av kvalitetsdelar för konstruktörer och tekniker.

Vi är med i ditt projekt redan från början – med kompetent rådgivning, en fullständig CAD-databas och snabb leverans. I mer än 60 år har norelem utvecklats dynamiskt inom allt, från att ständigt utöka sortimentet till att kontinuerligt optimera logistiken.

Every success begins with an idea. That's why norelem is there to support you with an unrivalled selection of standard parts and components so that you can achieve your machine and plant construction objectives. THE BIG GREEN BOOK offers designers and technicians an extensive and clearly arranged assortment of quality components.

We can support your project right from the start with expert advice, a complete CAD database and fast delivery. For more than 60 years, norelem has been on the path of constant development – always adding to our portfolio and continuously optimising logistics.

Kontakter

Kontakt
08 14 15 00
Joel Bodén
Country Manager Sverige
0703618447

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

norelem

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-19
​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
2020-05-15
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljernaPeab bygger bostäder i EsboStålproduktionen minskade i april
2020-05-13
Med 40 års erfarenhet och ny teknik skapas nya möjligheterDigital körjournal ger mer tid till kundernaFörsta IOT OUT OF THE BOX levererade till kundHydroscands smidiga tryck­luftslang finns nu i butik och webbutikInnovativ konsulting med inriktning på användandet av ConTech inom byggbranschen.Nya Hyundai i10 lanseras i samarbete med Rädda BarnenDet nya Gotlandsflyget presenterar sin VDNatali Engstam Phalén utsedd till en av framtidens kvinnliga ledare
Annonser