SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

norelems standarddelar

För en hållbar förpackningsindustri
norelems standardkomponenter bidrar till en mer hållbar förpackningsindustri

I takt med att regeringar satsar på minskat plastavfall och netto-noll koldioxidutsläpp, tittar Marcus Schneck, VD på norelem, på hur norelem, genom att öka produktiviteten och effektiviteten hos standardkomponenter, kan sträva efter en mer hållbar förpackningsindustri.

Förpackningar är ständigt närvarande i våra moderna liv. Nästan allt levereras i någon form av skyddande material, från små toalettartiklar till stora paket. Den ökade konsumtionen och det ständigt växande antalet produkter innebär att det behövs en lika ökande mängd förpackningsmaterial. På en planet med ett ständigt föränderligt ekosystem, en planet där resurserna tycks ta slut, kan inte den takt med vilken förpackningsmaterial blir avfallsmaterial bibehållas.

Lika viktigt som materialen som utgör förpackningarna är maskinerna och den tillverkningsutrustning som används för att producera dem - hur effektivt dessa fungerar och hur effektivt energikällorna som de drivs med utnyttjas. Med den brittiska regeringens åtagande att nå nettonollutsläpp år 2050 och deras Smart Sustainable Plastic Packaging Challenge som strävar efter att dramatiskt minska plastavfallet till 2025, finns det nu ett intensivt tryck på förpackningstillverkare att utveckla nya material och innovativa konstruktionsmetoder som minskar miljöpåverkan. Faktum är att mycket redan har uppnåtts för att göra förpackningar och förpackningsindustrin mer hållbar, med många innovationer inom produkt- och tillverkning som utgör stora steg mot en grönare framtid.

Som en stor ekonomisk bransch med enorm inverkan på hållbarhet, försöker förpackningsindustrin ständigt att optimera hur produkterna förpackas, från att köpa mer miljövänliga material till att återvinna mer och minimera förpackningar så mycket som möjligt - mycket är redan i gång för att göra förpackningar mer hållbara.

En aspekt för att göra branschen mer hållbar är att titta på att öka effektiviteten och produktiviteten i maskiner och produktionsprocesser för att minska avfallet, påskynda förpackningen och framför allt säkerställa att maskineriet är så miljövänligt som möjligt. Var finns då kopplingen mellan standardkomponenter och en ökad hållbarhet i förpackningsindustrin?

Effektivitet och produktivitet genom standardkomponenter

För att skapa en mer hållbar förpackningsindustri fokuserar norelem på tre huvudsakliga områden för standardkomponenter. Allt handlar om att öka komponenternas livslängd, hur slitstarka och hållbara de är, hur lätta de är att underhålla och kostnaden för att rengöra dem. Dessa faktorer gör dem i slutändan mer hållbara eftersom produkter, som har lång livslängd, inte kräver ytterligare energi för att kunna användas vid tillverkning av reservdelar. På samma sätt kräver hållbara standardkomponenter med lång livslängd mindre underhåll och leder till robustare maskiner och smidigare processer.

Men innan vi gräver djupare i ”hur”, bör vi beskriva vilka komponenter norelem tillhandahåller som är utformade för att öka effektiviteten och produktiviteten vid förpackningstillverkning.

norelem erbjuder standardkomponenter som kan användas inom två olika förpackningsområden. De första är komponenter som används för allmän förpackningstillverkning, såsom kullrullar, ytskyddsnät, nätskyddskåpor i plast, nätskyddsmattor och avskiljare i plast för eurobackar.

Det andra området av standardkomponenter hjälper till vid förpackningstillverkning i hygieniska områden, dessa är driftsdelar och maskinelement som uppfyller stränga hygienkrav och ingår i norelems utbud av Hygienic DESIGN. Dessa produktserier inkluderar radier, övergångar, avfasningar och ytor som är designade för att motverka väta och som antingen kan rengöras enkelt eller inte alls.

Materialens roll för att öka hållbarheten
norelem förespråkar användning av rostfritt stål med högkvalitativa legeringselement och högkvalitativa plaster med hög kemisk beständighet. Dessa material säkerställer inte bara att produkten har en lång livslängd, utan även möjligheten att återvinna produkten när den inte längre kan användas för att inte gå till spillo.

Ett exempel på detta skulle vara Hygienic DESIGN-serien, som kännetecknas av flödande radier och övergångar. Dessa komponenter är fria från spår, grader eller ojämnheter. Serien har mycket små inre radier och en genomsnittlig ytfinish på mindre än 0,8 mikrometer, vilket säkerställer enkel rengöring. För att underlätta frekvent rengöring är produkten resistent mot många rengöringsmedel.

Utöver detta säkerställer norelem att nödvändig praxis uppfylls vid tillverkning, design och konstruktion av de standardkomponenter som kommer att användas i Hygienic DESIGN. Specifikt EU10/2011 och FDA CFR21-direktiven, som avser tillverkning och marknadsföring av plastmaterial som antingen kommer eller kan komma i kontakt med livsmedel.

Logistik och hållbarhet går hand i hand

Ett av nyckelområdena för att förbättra hållbarheten är logistik. När produkter levereras till kunder skyddar ytskyddsnät, nätskyddskåpor i plast, nätskyddsmattor och avskiljare i plast produkterna från oönskade skador. Detta innebär att energi inte behöver slösas på att tillhandahålla ersättningar för skadade delar.

När det gäller produktiviteten gör kullrullar hanteringen av godset enklare och hjälper personalen när de packar tunga och stora produkter. Den ökade effektiviteten som produkten ger, gör att det blir mindre stillestånd och mindre energislöseri när rullarna används.

Slutligen, ökad hållbarhet som ett resultat av högkvalitativa material gäller särskilt för Hygienic DESIGN-sortimentet. Det högkvalitativa rostfria stålet gör att de kan användas i utmanande områden längre än produkter utan en sådan hög kvalitetsstandard, vilket innebär att energi inte behöver slösas bort vid tillverkning och installation av reservdelar.

Denna ökade produktivitet och effektivitet gäller inte bara för norelems direkta kundkrets. norelem har drivit på för tillhandahållande och implementering av tjänster som hjälper ingenjörer att välja rätt komponenter. Detta säkerställer att energikomponenter inte slösas bort eller att onödig energi används för returer eller överdrivet underhåll.

Genom att vara banbrytande för högkvalitativa material, med låga underhålls- och rengöringskostnader, kan stillestånd för maskiner reduceras. En alltmer effektiv och produktiv förpackningsindustri är absolut nödvändig för att göra industrin mer hållbar.

För mer information om norelems standardkomponenter, besök https://www.norelem.se/sv

Kontaktinformation
Postadress
Wenngarn 443
19391 Sigtuna
Region
Sigtuna
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
559071-4795
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Alla framgångar börjar med en idé. Därför vill norelem hjälpa dig att förverkliga dina mål inom maskin- och anläggningskonstruktion med ett enastående urval av standarddelar. I THE BIG GREEN BOOK finns ett omfattande och överskådligt sortiment av kvalitetsdelar för konstruktörer och tekniker.

Vi är med i ditt projekt redan från början – med kompetent rådgivning, en fullständig CAD-databas och snabb leverans. I mer än 60 år har norelem utvecklats dynamiskt inom allt, från att ständigt utöka sortimentet till att kontinuerligt optimera logistiken.

Kontakter

Kontakt
08 14 15 00
Joel Bodén
Country Manager Sverige
0703618447

Filmer

norelem

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-11-23
Tegelgigant säkerställer snabbt arbeteAdvenica lanserar ZoneGuard PE250
2022-11-22
Kan CAM-system bidra till bättre miljö?En ny marknad växer framVåra specialister blir ännu bättre!Överens om att gemensamt undersöka lösningarFrån mötesapp till kommunikations­plattform
2022-11-21
Experten om de nya eldrivna maskinerna Bättre hälsa och säkerhet inom trävaruindustrinÖkad oro för IT-attackerFörändring i Stora Ensos koncernledningNimos måleriavdelning fördubblar produktionen
2022-11-18
Utsläppsfri återvinning i Bayern Maskin- och fixtur­konstruktioner blir säkrareLyfta och flytta gods smidigtEdge Gateway - Industri 4.0 har aldrig varit enklareHydro elektrifierar aluminiumtransporter
2022-11-17
Amada erbjuder kantpressar i mellansegmentetÄr chatbots standardalter­nativet för kundtjänst?Ny fabrik med rörlaser i spetsen ökar produktion TAWIs lyftanordningar hos PostnordVolvo klarar de hårda kraven hos SSAB