SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nu lanseras ny fasadbeklädnad

I färger inspirerade av nordisk natur
Idag präglas svensk arkitektur alltmer av nordiska influenser, vilket ställer stora krav på färgsättningen – både interiört och exteriört. För att möta arkitekternas önskemål om klassiska lösningar lanserar Rockpanel nu sin nyaste fasadbeklädnad, som de kallar Rockpanel Nordic. Den nya fasadlösningen har en matt ytstruktur och finns tillgänglig i en dov färgskala, som hämtar inspiration från den nordiska naturen.

Oavsett om det gäller maten på tallriken, möblerna i hemmet eller arkitekturen i våra städer, vinner det nordiska terräng. Detta upplever man även hos fasadtillverkaren Rockpanel.

- Naturliga färger har länge varit en fundamental del av skandinavisk design och inredning. Liksom andra populära färger ser vi nu att de även har börjat flytta ut och bli en del av det exteriöra uttrycket, säger Allan Lindboe, Business Director för Norden och Östeuropa hos Rockpanel.

För att möta trenden lanserar Rockpanel därför sin nya serie Rockpanel Nordic, som med elegans omfamnar de skandinaviska färgtonerna och uttrycken.

- Både byggare och arkitekter har önskat en ytstruktur som är mer matt och klassisk. Det ville vi gärna tillmötesgå och därför har vi utvecklat en fasad som passar in i den nordiska stilen, berättar Allan Lindboe.

Matta, naturliga nyanser ligger rätt i tiden
I en dämpad palett inkapslar den nya fasadserien färgerna vi känner från den nordiska naturen. Fasadskivorna sträcker sig över nyanser i gyllene, blått, grönt och rött, samt grått, vitt och svart.

- Rockpanel Nordics färger skiljer sig från våra andra serier genom sina naturliga färgtoner, som vi känner från Norden, förklarar Allan Lindboe.

De naturliga färgalternativen som Rockpanel Nordic finns tillgängliga i kombineras med en matt ytstruktur som tonar ner färgstyrkan i en annars livlig fasad. Detta ger skivorna ett särskilt exklusivt uttryck som talar in i den skandinaviska minimalismen.

- Den nedtonade minimalismen som präglar nordisk arkitektur är något man egentligen inte tröttnar på, men tack vare den matta ytstrukturen kan man nu våga vara lite modigare och använda fler färger. Färgrika projekt är visserligen populära idag, men för många är det enklare att använda dem när de kommer i en matt version som de gör med Rockpanel Nordic, säger Allan Lindboe.

Cirkulära och slitstarka fasader
Trots att färgpaletten är ny kan Rockpanel Nordic-serien fortfarande dra nytta av de välkända produktfördelarna från Rockpanel. Fasadbeklädnaden är tillverkad av basalt och upp till 50 procent återvunnet material. Efter sin livslängd kan skivorna dessutom återvinnas och ingå i nya produkter.

- Vi kan minimera mängden byggavfall med vårt returprogram Rockcycle, där överskottsmaterial och förbrukat material kan ingå i ett slutet kretslopp. Fasadskivorna granuleras och används som sekundärt råmaterial i produktionen av nya fasader, säger Allan Lindboe.

Förutom att bidra till den cirkulära ekonomin innebär materialvalet också minimalt underhåll och lång hållbarhet.

- Trots att Rockpanel Nordic-skivorna kommer i mjuka och lugna färger, erbjuder de fortfarande Rockpanels ursprungliga hållbarhet. Eftersom stenmaterialet inte påverkas av fukt eller temperaturväxlingar, och dessutom inte kan brinna, tillför de också hög brandsäkerhet och motståndskraft – och inte minst mycket lågt underhåll, avslutar Allan Lindboe.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-17
Teknikchef firar tre decennier IT-utrustning blir liggande i förråd Främjar hållbarhet med återbrukad inredningAWS miljardsatsar på AI-startupsKraven på luft- och ventil­ationsflöden missförstås
2024-06-14
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
2024-06-13
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
2024-06-12
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI
2024-06-11
Befintlig produkt, men i nytt material Volvo CE presenterar utökad flottaMagasinera i StockholmHLR utbildning StockholmFiberlaserteknik i plåtbearbetningsindustrin