SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nu ska Sveriges främsta entreprenör koras

EY Entrepreneur Of The Year den 9 februari
Entreprenörer från norr till söder tävlar om titeln i den 27:e upplagan av tävlingen i Sverige. Vinnaren blir Sveriges representant i världsfinalen i Monaco. Under finalkvällen i Stockholms stadshus prisas även Årets kvinnliga stjärnskott, Årets manliga stjärnskott och Bästa internationella tillväxt samt utdelning av hedersutmärkelserna Årets sociala entreprenör och Family Enterprise Award.

Entreprenörsutmärkelsen EY Entrepreneur Of The Year ska nu avgöras i Sverige. Efter en omfattande nomineringsprocess under hösten och sex regionfinaler möts alla 24 regionala vinnare under en galakväll i Blå hallen i Stockholms stadshus. Moderatorparet för kvällen är Julia Bendelin, entreprenör och föreläsare, tillsammans med artisten Jason ”Timbuktu” Diakité. Vinnaren av huvudpriset får representera Sverige i den internationella finalen EY World Entrepreneur Of The Year i Monaco i juni.

– Hållbarhet och innovation är något som är gemensamt för många av årets finalister. Vi har nu ett hårdare företagsklimat, men de bästa entreprenörerna kan se möjligheter i motgångar. Mer än någonsin behöver vi förebilder som kan inspirera och fokusera på tillväxt och skapa sysselsättning. Och det är just det som årets finalister gör och juryn har ett utmanande arbete framför sig med att utse vinnarna, säger Carlos Esterling, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year Sverige.

Första gången är det två av sex finalister i huvudkategorin som är kvinnor, andelen brukar vara lägre. Båda driver familjeföretag där hållbarhet och ett cirkulärt tänk för produktionen är centralt. Övriga finalister i huvudkategorin driver bolag inom skogsindustrin, batteritillverkning och för att skapa bättre hälsa för alla. Samt en finalist som har en teknisk lösning på ett globalt problem för de mest utsatta.

Mer information om alla finalisterna: www.ey.com/sv_se/eoy/nationella-finalister-2022

Vinnaren i fyra olika kategorier ska utses av en oberoende jury

Utöver huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year utses också vinnare i kategorierna Årets kvinnliga stjärnskott och Årets manliga stjärnskott samt Bästa internationella tillväxt. Två hedersutmärkelser kommer delas ut under finalen.

Utmärkelsen Årets sociala entreprenör delas ut för fjärde året i Sverige och går till en entreprenör som grundat ett företag vars kärnverksamhet bidrar till att skapa ett bättre samhälle. Den andra hedersutmärkelsen är EY Family Enterprise Award of Excellence som är en global utmärkelse som går till ett familjeföretag som funnits i generationer och den delas ut för sjätte året i Sverige.

De främsta entreprenörerna i Sverige utses av en oberoende jury som består av nyckelpersoner inom svenskt näringsliv. Juryn granskar finalisterna utifrån tävlingens fyra kategorier. Juryn leds av Günther Mårder, vd för Företagarna och årets nationella jury har tre nya medlemmar; Susanne Najafi, en av Sveriges mest inflytelserika tech-investerare och grundare av Backing Minds, Anna Mossberg, styrelseproffs med lång techbakgrund och tidigare affärsområdeschef på Google samt Azita Shariati, utsedd till Sveriges bästa chef, numera styrelseproffs och senior advisor.

För mer information: www.eoy.se
Pressbilder: https://www.flickr.com/photos/eoy_sweden/albums

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-19
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder
2024-02-16
ISCAR Sverige presenterarUtsätts dina kablar för kemikalier?Här är årets finalister i ”SM för unga plåtslagare”Resultatet efter Eco Operator-utbildningenMQTT-protokoll sätter ny standard
2024-02-15
Nya ELESA vakuum­sugkoppar för automation Ny certifiering för SafeReachVälkommen till Cobot Roadshow i VärnamoSkydda anslutna apparater från störningarInvestera i den senaste tekniken
2024-02-14
En inblick i varför begagnade truckar kan vara rätt för dig Polarbröd driftsäkert med RP3 90W systemgaranti Dematek erbjuder gratis traversutbildning Lär dig mer om nätfilterHar ni också fått ökade krav på teknisk renhet?
2024-02-13
Intercut har installerat ELEMENT skärmaskin Ännu en fantastisk kundresa att lyfta framVälkomnar Reality Capture till DynaMate-familjenVägen mot mer ansvarsfull produktionRF-System återlanserar extra tålig sopskopa