Nutanix underlättar för kunder som kör på Amazon - industritorget.se
LÖRDAG 19 SEPTEMBER 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nutanix underlättar för kunder som kör på Amazon

Nu går det att välja fritt var serverkluster med Nutanix lösning ska köras, i eget datacenter, på Amazons moln eller på båda. Last kan flyttas under drift. Nutanix Joel Lindberg berättar att licenser kan utnyttjas fritt på olika typer av infrastruktur.
Nutanix som är en ledande aktör inom molnlösningar för företag tar ytterligare ett steg med ett samarbete med Amazon Web Services. Nyligen gjordes Nutanix Clusters tillgängliga på Amazons molnplattform. Närmare bestämt på instanser av typen ”bare metal” på Amazons Elastic Compute Cloud (EC2). Alltså på ”rena” servrar som görs tillgängliga i molnet.

Det här innebär enkelt uttryckt att det blir enklare att bygga IT-miljöer som körs både på ett privat moln i ett lokalt datacenter och på en publik molnplattform, det som kallas hybridmoln.
Skälen att bygga hybridmoln är flera, de främsta torde vara flexibilitet och skalbarhet, vilket ofta är två sätt att uttrycka samma sak. Men flexibilitet innebär inte bara möjligheter att hantera ökad och minskad belastning. Det handlar också om att kunna fördela olika IT-uppgifter på olika typer av infrastruktur, av både tekniska och kostnadsmässiga skäl.

– Det här innebär en och samma upplevelse oberoende av var driften körs, det ser likadant ut, förklarar Joel Lindberg, teknikchef på Nutanix i Sverige.
I de flesta fall kör företag flera kluster, alltså samlingar av servrar som hanteras som en enhet, även om det händer att all drift samlas i ett enda kluster. Det går både att att fördela olika kluster på olika typer av moln och att dela upp driften av ett kluster.

En poäng med sådana här lösningar är att det går att flytta last mellan olika typer av moln. Görs det i praktiken?
– Det är snarare så att man startar nya instanser när det behövs, vilket kan göras på valfritt ställe. Poängen är att komplexiteten minskas och att IT-avdelningen snabbt kan uppfylla verksamhetens behov, säger Joel Lindberg.

Vad gäller betalningen är det ingen skillnad för Nutanix del, en licens kan utnyttjas på valfritt ställe och flyttas runt. Varianter som att betala löpande och att förbetala för kapacitet kan användas. Till det tillkommer betalningen till Amazons för dess hårdvara.
– Till skillnad från exempelvis VMware behöver inte våra kunder betala på nytt för licenser om de vill använda en annan typ av infrastruktur.

Joel Lindberg berättar att det är vanligt att kunder frågar efter den typ av flexibilitet som lösningen för Amazons molnplattform innebär.
– Det kan till exempel handla om att ett företag vill etablera sig i nya länder, som Australien eller i Asien, och att det blir smidigast att välja en molnlösning då. Man kan utnyttja lokala resurser, men ändå ha en central hantering.

Vad innebär allt det här för återförsäljare och andra i kanalen?
– Kunderna kan köpa Nutanix lösningar på olika sätt, vilket ger nya möjligheter för återförsäljare. Men det innebär inte någon skillnad i själva hanteringen för återförsäljare.

En stor fördel är att återförsäljare blir mindre påverkade av problem med hårdvaruleveranser. Om en kund behöver ökad kapacitet snabbt slipper man vänta på leverans och installation av servrar, utan kan istället välja en molnlösning för att komma i gång snabbt.
– En möjlig strategi är att köra i gång på Amazons molnplattform, för att snabbt få ut ett värde från investeringen, och sedan flytta driften till ett eget datacenter.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-09-04
FrontPac storsatsar i coronatiderHeld Biker Fashion halverade personalens körsträcka per dagDITY SPRAY-systemet – en miljövänlig påfyllningsbar aerosolburk PlanRadar går in på svenska bygg- och fastighetsmarknaden
2020-09-03
Volvo CE förenklar varumärkningen som ett led i prisbelönt desingfilosofiNytt nätaggregat med energibesparing i fokusForskning: Underlättar samarbete mellan människor och robotarNu vet vi, det går bra för entreprenadbranschen!tado° lanserar Care & Protect - en ny tjänst som kan upptäcka fel på värmepannan
2020-09-02
Så minimerar standardkomponenter driftstopp och skapar kontinuitetRenta lanserar app för maskinuthyrningFörsäljningen ökade under sommaren för Star Servus Verktygsmaskiner AB.
2020-09-01
ABB:s Dynamic Assembly Pack levererar den sista delen för automation av slutmonteringsapplikationerNCC åker på digital samtalsturné - Hur kan vi bygga oss ur den ekonomiska krisen?Elbilsboom! Elbilsladdningsföretaget CaCharge växer med Göteborgskontor Samarbete ska stärka erbjudande mot vindkraftparkerSignatur Fastigheter levererade starkt under andra kvartaletBolt lanserar sin taxitjänst i Malmö och Lund
2020-08-31
GBP Ergonomics tar över försäljning och agentur för BaTo Nordic på den svenska marknadenEvolv och Colliers erbjuder logistik med oändliga möjligheter3D Center lanserar nytt varumärke med fokus på efterbearbetningVaxxa anlitar Kiwa Inspecta för kontroller av begagnade entreprenad- och lantbruksmaskinerNystartad servicebyrå för 3D-utskrifter – AM Printservice Elektriska motorer och att spara energi med Chauvin-ArnouxAssemblin Elverkstad utför ännu ett arbete för kund! Unit4:s resultat för andra kvartalet 2020 – fortsatt god tillväxt för molntjänster
2020-08-28
industritorget.se önskar Hugo Nerman lycka till på Spa och Monza tillsammans med Formel 1Lasertool i Blekinge säljer verksamhetsområdet Trådgnistnig! Saab Dynamics har investerat i en 5-axlig Hurco VM30i.​Hos YrkesAkademin heter framtiden Volvo - 34 maskiner beställdaPadel – En sport som bara växer, Llentab skapar möjligheter.Nordkorea-allierad hotaktör utför riktade IT-attacker mot kryptovalutaföretag med global hackningskampanjHCL Technologies väljer Göteborg för sitt första europeiska säkerhetscenterFörbättrad prestanda till Telium Networks kunder tack vare ny lösning från Nutanix
2020-08-27
De senaste tillskotten stärker kapaciteten för formverktygsbearbetningABB:s robotar säkrar Delicatobollen till kaffetHCL lanserar en COVID-19-riskbedömningsapp för att hjälpa företag att tryggt återföra personalen till sina arbetsplatser
2020-08-26
Vatten en livsnödvändighet men ett gissel i tryckluftsanläggningar – så här blir du av med det.Stoppa tjuven: Sortimo tipsar om säker förvaring i servicebilenHydroscand lanserar ny PA12 svetsslang med skyddsmantelZert är med i arbetet när världens modernaste reningsverk byggsAhlsell lanserar ett komplett sortiment från FestoolPortabla bandsågar LXT® som erbjuder snabb och gnistfri kapning av metall​Samarbete med högskolan är bra business!Verizon Business tar fram nästa generations globala nätverksinfrastruktur för BayerKunskapskrav för välfärdsteknik
2020-08-25
VakuumskolanDENIOS vann pris för bästa innovationMCS Digital Signatur gör hyrdisken pappersfriVolkswagen Transportbilar gör sig redo för nya Mulitvan och ID. BUZZPeabs årliga säkerhetsvecka är igång: Om jobbet inte kan göras säkert, gör det inte!Smart finansiering används för att möta investeringsutmaningen under pandeminWorkfront lanserar Scenario Planner för optimerad arbetsplanering i större företag
2020-08-24
Volkswagen har startat serieproduktionen av sin nya eldrivna SUV ID.4Gebrüder Weiss väljer BluJays logistik-plattform för att leverera en förbättrad kundupplevelseLeuzes nya DRT 25 C-sensor är specialiserad på förpackningar för konfektyr och bakverkWorkfront Align kopplar ihop människor och arbetslag med organisationsmålHCL lanserar ett globalt hackathon för att hitta långsiktiga tekniklösningar på COVID-19-pandemin
2020-08-21
SCA utser ny kommunikationsdirektörIBC SOLAR i samarbete med AhlsellOrganisationerna som skapat förändringar i sina verksamheter genom data
Annonser