Ny arkskrivare i varioPRINT iX-serien med offsetkvalitet, digital flexibilitet och produktiv bläckstråleteknik - industritorget.se
ONSDAG 27 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny arkskrivare i varioPRINT iX-serien med offsetkvalitet, digital flexibilitet och produktiv bläckstråleteknik

Canon lanserar varioPRINT iX-serien, en avancerad bläckstråleskrivare för arkpapper och med iQuariusix‑teknik.
Den nya skrivaren vänder sig till kunder med produktionsvolymer på 1-10 miljoner A4‑utskrifter per månad. Här kombineras bläckstråleskrivarens produktivitet och kostnadseffektivitet med ett materialutbud som liknar det för offset eller flytande tonersystem.

Skriv ut mer än 9 000 SRA3-sidor per timme (eller 320 A4-sidor per minut) på ett brett urval av utskriftsmaterial, inklusive offsetbestruket papper från 90 till 350 g/m2. Producera stora tryckvolymer av hela spektrat för kommersiella applikationer – från marknadsföringsmaterial och förstklassiga direktutskick till kataloger, tidskrifter och böcker.

Driftstiden för varioPRINT iX-serien ligger i genomsnitt på mer än 90 % och enheterna behöver ingen daglig kalibrering. Jämfört med andra produktionstekniker för arkutskrift ger detta påtagliga produktivitetsvinster och mätbara driftskostnadsförbättringar.

Den revolutionerande nya skrivaren bygger vidare på framgången med varioPRINT i-seriens plattform som introducerades 2015. Idag finns mer än 250 installationer runt om i världen och med varioPRINT i‑serien är Canon ledande inom arkmatat produktionstryck med bläckstråleteknik för transaktionsprint böcker och högkvalitativa direktutskick.

Den senaste iQuariusiX-tekniken är själva kärnan i den nya iX-serien och kombinerar tre viktiga nyheter:

• Ett banbrytande torksystem kombinerar luft och värme med fuktning för att skydda papperet. Resultatet blir stabila utskrifter på många olika utskriftsmaterial, perfekt plana och klara för direkt efterbehandling.

• Nya egenutvecklade vatten- och polymerpigmentbaserade bläck och funktionen ColorGrip ger enastående, livfull och hållbar färg på ett brett urval av underlag, inklusive bestruket material upp till 350 g/m2.

• iQuarius-tekniker för kvalitetskontroll resulterar i exklusiv bildkvalitet tack vare en äkta 1200 dpi bildbehandling och samutvecklade1200 dpi Kyocera-skrivhuvuden för utskrift av knivskarp text och linjedetaljer, mjuka övergångar och perfekta hudtoner. Avancerad kontrollteknik för munstyckenas enhetlighet används en inbyggd scanner för automatisk kontroll och justering av enstaka munstycken under produktionen och för att eliminera ränder. Aktivitetskontrollen av munstyckena möjliggör upptäckt och automatisk utjämning under arbetets gång. Detta minskar både stilleståndstid och spill samt säkerställer hög bildkvalitet.

Hanteringen av utskriftsmaterial har förbättrats med autoigenkänning, makulering av skadade ark före utskrift samt papperstransport med precision, något som optimerar kvalitet och produktivitet ännu mer. Tillsammans levererar dessa innovationer en balans av utsökt bildkvalitet, media- och applikationsflexibilitet, pålitlig produktivitet och kostnadseffektivitet – allt i en enda bläckstråleskrivare.

Hantera korta serier på ett lönsamt sätt, växla jobb snabbt och producera efterbehandlade dokument med blandade utskriftsmaterial tryggt och säkert. Klara kundernas tuffa deadlines på ett enkelt sätt.

Matteus Celinski, Country Director för Production Printing Products, Canon Sverige, kommenterar: ”Bläckstråleteknikens dragningskraft ligger i dess fantastiska produktivitet när vi nu får allt snävare tidsgränser och större jobbvolymer i korta serier som kräver snabba omställningar. Med varioPRINT iX-serien behöver man inte längre kompromissa mellan kvalitet och materialurval, eller mellan produktivitet och kostnadseffektivitet. Kommersiella tryckerier kan nu tacka ja till i princip alla order och känna sig trygga med att utskriftskvaliteten är felfri, att materialurvalet är otroligt omfattande och att snabba omloppstider inte utgör något problem. Allt detta uppnås med varioPRINT iX-serien. Kunder som vill kunna erbjuda den bredaste portföljen av högkvalitativa applikationer har här en arkmatad bläckstråleskrivare som hjälper dem med större volymer och som även hanterar mindre och mer skiftande jobb på ett flexibelt och lönsamt sätt.”

Utskriftsservern PRISMAsync har ett högpresterande, mediadrivet arbetsflöde och optimerar produktiviteten genom att automatiskt ställa in korrekta utskriftsparametrar för valt utskriftsmaterial. Servern möjliggör även avancerad schemaläggning på upp till åtta timmars produktion. Kombinerad med PRISMA-programvaran kan en helt automatiserad och mycket intuitiv lösning integreras i alla olika befintliga arbetsflöden och täcka alla steg i produktionen – från skapande och utskriftshantering till efterbehandling och leveransspårning.

Celinski sammanfattar: ”Introduktionen av varioPRINT iX-serien är en väsentlig förbättring av vår produktportfölj för den grafiska marknaden. Med varioPRINT iX-serien och Canons Colorado UVgel-teknik och den rullmatade skrivaren ProStream, får kommersiella tryckerier nu ett ännu större utbud av Canon-lösningar att välja bland för att uppfylla deras specifika affärsbehov."

För mer information, kontakta:
Matteus Celinski, Country Director
Production Printing Products
Canon Svenska AB
Mobil: 070-310 12 16
E-post: matteus.celinski@canon.se

Åsa Törnquist, Presskontakt
Canon Svenska AB
Tel: 0739-88 64 35
E-post: asa.tornquist@canon.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-19
Magnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
2020-05-15
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljernaPeab bygger bostäder i Esbo
Annonser