SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny injektionspistol sparar både arbetstid och resurser

Speciellt utvecklad för de hårda kraven
Injektionspistolen FIS DB S Pro är med sin nyutvecklade teknik mer användarvänlig, kraftfull och flexibel än befintliga typer på marknaden. Den kraftfulla pistolen pressar med mer än 400 kg och väger under 3,5 kilo inklusive batteri. För många typer av montage kommer injektionspistolen att spara både arbetstid och material – och inte minst avlasta hantverkarens händer, armar och axlar.

Färre arbetsmoment innebär sparad tid. Och för entreprenören, snickaren, rörmokaren eller kort sagt alla med professionella montageuppgifter, finns nu en genväg till bra arbete i form av injektionspistolen FIS DB S Pro.

FIS DB S Pro är speciellt utvecklad för de hårda kraven som finns för att arbeta med 2-komponents-ankarmassa, men den kan även användas för andra lättare montage, där man till exempel använder silikonmassa, lim eller liknande.

Unikt doseringsalternativ
Möjligheten till individuell och exakt dosering är unik för FIS DB S Pro. En annan fördel är att även om pistolen trycker med stor kraft så är den känslig och trycker inte av om materialet i blandningsröret är härdat.
Axel Bruér, Product Manager hos fischer, har höga förväntningar på den nya produkten. Han säger:

- Vi har redan fått förfrågningar om pistolen, eftersom den löser en del vanliga störningsmoment på en byggarbetsplats. Idag är det på alla sätt viktigt att spara resurser och minska materialsvinnet för miljöns skull. Detta gäller i högsta grad även för ankarmassa. Det är lätt att man pumpar i för mycket ankarmassa i borrhålet, vilket är slöseri med både material, tid och resurser.

Han avslutar:
- Genom att justera doseringen på FIS DB S Pro får du rätt mängd massa efter några få borrhål. Att dessutom stå och pumpa ut massa för hand blir i längden en väldigt monoton och ansträngande rörelse för kroppen. Så för ergonomins skull tror jag även att marknaden kommer att välkomna den nya pistolen.

Fakta om FIS DB S Pro injektionspistol:
Pistolen är designad i samarbete mellan Metabo och fischer.
• Spänning: 18 V
• Presskraft: 4 000 N (408 kg)
• Ljudnivå: 73,3 dB (A)
Injektionspistolen är utrustad med ett lättviktsbatteri på endast 429 gram och är kompatibel med CAS batteriplattform, som används av flera tillverkare.
Injektionspistolen passar till patroner i storlek 150ml, 300ml, 360ml och 390ml.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-19
Unik adapter producerad med hjälp av CNC-svarvQNAP lanserar AI-baserad bildsökningVeeam underlättar datafrihet
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner