TISDAG 15 JUNI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny lösning förenklar tidsregistrering och löneadministration för små och medelstora företag

Redovisningsbyrån Azets och it-företaget Planday har inlett ett strategiskt samarbete om en heltäckande lösning som ska frigöra tid åt små och medelstora företag.
Den nya lösningen ger större flexibilitet och avlägsnar administrativa tidstjuvar samtidigt som felrisken minskar markant.

I en tid av växande konkurrens och ofta pressade vinstmarginaler är små och medelstora företag ständigt på jakt efter lösningar och arbetsrutiner som kan underlätta den dagliga driften och bidra till lönsamheten. Ett effektivt sätt är genom ökad digitalisering, som samtidigt kan minska risken för manuella fel.

Korrekta lönespecar
Redovisningsbyrån Azets, specialiserad på tjänster och rådgivning inom ekonomi, lön och HR, har nyligen ingått ett strategiskt samarbete med it-företaget Planday, som är ett ledande företag inom digital schemaläggning. Tillsammans ska de erbjuda en heltäckande lösning som hjälper företag att komma till rätta med några vanliga administrativa tidstjuvar och i stället fokusera på kärnverksamheten.

- Det senaste året med Covid-pandemin har tydligt visat att vägen framåt är att digitalisera så många arbetsprocesser som möjligt. Att företag snabbt och enkelt kan komma åt viktiga medarbetardata och ekonomiuppgifter är avgörande för att de ska kunna agera snabbt och smidigt när förändringar kräver det. Och genom samarbetet med Azets kan vi leverera de verifierade data som behövs om medarbetarnas arbetstid för att ta fram korrekta lönespecar, säger Director of Partnerships, Philip T. Wylonis från Planday.

App som ger flexibilitet
Plandays onlinelösning befriar företag från den tidskrävande uppgiften att anpassa arbetsscheman och registrera medarbetarnas arbetstid. Medarbetarna lägger själva in tillgänglighet, byter skift och registrerar timmar via en mobilapp. Cheferna har överblick och kan godkänna medarbetarnas registrerade timmar i Planday. Det ger ett korrekt underlag för löneuträkning som enkelt kan exporteras och skickas till Azets, som sedan hanterar själva lönekörningen.

- Planday kan konfigureras så att det blir enkelt att följa regler om exempelvis övertid, och som arbetsgivare har man alltid en aktuell överblick över medarbetarnas scheman, arbetade timmar, tillgänglighet, lönekostnader med mera, säger senior manager och partneransvarig på Azets, Jørgen Bærentzen. Han fortsätter:

- Många av våra kunder är redan bekanta med Plandays lösning, som befriar företag från den tidskrävande uppgiften att hantera arbetsscheman och registrera medarbetarnas arbetstid. Och med ett samarbete där våra digitala ekonomi- och löneverktyg kompletteras med Plandays webbaserade schemaläggning kan vi erbjuda kunderna en heltäckande lösning, säger Jørgen Bærentzen.

Minskar administrationsbördan och risker
Samarbetet mellan Planday och Azets ger alltså små och medelstora företag en ny möjlighet att effektivisera administrationen genom att samla en rad manuella processer i en enda lösning och därmed minska risken att fel uppstår när uppgifter ska läggas in eller överföras. Det här är något som många av Azets kunder efterfrågar.

- Våra kunder vill ha lösningar som är användarvänliga och samtidigt minimerar tiden som behöver ägnas åt administration varje dag. I slutänden handlar det helt enkelt om att företaget ska kunna lägga sina resurser på kärnverksamheten – inte på administrativa uppgifter, förklarar Jørgen Bærentzen.

Mer information:
• Azets, www.azets.se, Jørgen Bærentzen, mobil: +45-401 787 45, e-post: jorgen.barentzen@azets.com
• Philip T. Wylonis, Director of Partnerships, Planday, mobil: +45-285 577 78, pwy@planday.com
• Azets kommunikationsbyrå: Lindskov Communication, telefon: +45-702 619 79, mail@lindskov.com

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Presskontakt
Jan Fredriksson
Northern Link PR
jan@nlpr.se
+46 70 716 00 68
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-06-07
ifm trotsar Coronaviruskrisen
2021-06-04
Större ytor i Tyskland tack vare ökade affärsvolymerSMC lanserar retardationskontroll som alternativ till stötdämpareVolvo förbättrar och utökar utbudet av hybrid­grävmaskinerSyntronic tillverkar kretskort med nitrogen från Atlas CopcoPlåt- och ventbranschen lanserar lärlingspremie för företagSchunk Rota THW3FlixMobility expanderar i Sverige, får ny investerare och backas med 650 miljoner dollarSvenskt företag i framkant inom PVD-coatingDavids Volvo är gjord av legobitarParkers högpresterande flänssystem får en ny certifiering för marina tillämpningarSvenskt HealthTech-bolag skapar coronafria miljöer
2021-06-03
Har du också sett fördelen med IO-Link?Serviceteknikern Emma gillar att vara ute i fältCertifierad ballåsning till Western BalvagnarHögre upplösning med nya boost-serienMicke stärker upp servicen av Merlo i Stockholms­områdetSmidig integration med kompletta verktygssystemABB stärker satsningen på att minska koldioxid­utsläppenEnormt intresse för 3D-printad elsparkcykelBosch lanserar ergonomiska excenterslipar för proffsEndress+Hauser utmanar den traditionella industrinI Trollhättan är assisten störst av alltGör en SWAPP® till mer hållbara förpackningar! Pernilla har fått en ny kollega
2021-06-02
PON Equipment bygger världens största batteri-elektriska grävmaskiner - utrustade med CEJN’s ultraFLOWEcoStruxure Micro Data Centers med IP- och NEMA-klassning är tillgängliga i EuropaNya resecentrum i Sundsvall får markvärme från LKMaterialbristen lamslår svensk industriFramtidens industriarbetare är inte mest hotad - det är fotomodellenFörvärv av kroatiska Spacva gör Bjelin till Europas största tillverkare av ekfanérNya Daily: det smarta fordonet som tar lätta transporter till nya höjderSå gör nätverksjätten Cisco sin molnresaEY:s Andreas Bliersbach med på prestigefylld listaDachser satsar på större lastutrymme
2021-06-01
Vi byter namn!Anmäl dig till vårt webbinariumBusch Vacuum Solutions nominerade till priset Rudolf Diesel Nya investeringar i TYRI:s eget EMC-laboratorium Entreprenör lanserar innovativ diskhandske med hjälp av crowdfunding Geomatikk-gruppen förvärvar finska tech-bolaget Keypro OyIgår invigdes nytt landmärke på LandvetterXL-BYGG lanserar XL-PadeltourAhlstrom-Munksjö lanserar FiltEV®
2021-05-31
Schneider Electric lanserar Easy Rack-serien i Europa Vibrationsdämpare förlänger livslängden för tunga applikationer inom bl. a sten- och gruvindustrinHem med solceller på taken från BoKlok säljstartas i Linköping!Altech breddar sortimentet av diffusionstäta anslutningsslangarNytt nätverk skall stärka europeisk edtechMakita lanserar nytt 18V multiverktygLeverans av Komatsu WA500-8 Stone Handler till Bilfrakt Bothnia AB.Hydroscand ser ett ökat intresse för att förebygga slangbrott
2021-05-28
Välkommen till vårt andra webbinarium om stållinorTraktorer för 200 miljoner kronor – försäljningen på Klaravik fortsätter att ökaEtt nytt flaggskepp bland svarvsorter bildar en ny generationNy Pneumatisk slipmaskin för smalbandNy version av ePI – uppdaterad och förbättrad design!Marknadens bredaste kedje- och kabelsortiment för robotapplikationerFlexibla produkter med hjälp av Prodtimes produktkonfiguratorStora Enso avyttrar bruk i tyska SachsenVägen till framgång byggs med en Komatsu väghyvelNy försäljningschef på LAPP Miltronic AB
Annonser