SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny lösning hjälper verksam­heter förenkla AI-resan

Tjänsten spårar också affärsprocesser och kostnader
Motific är en tjänstebaserad mjukvarulösning från Cisco som ska möjliggöra smartare investeringar i generativ AI, med snabbare avkastning och minskad risk.

Enligt Ciscos globala rapport AI Readiness Index som släpptes i slutet av 2023, finns det en mycket stor samstämmighet om att det är bråttom att hoppa på AI-tåget; 99 procent av de svenska företagen som deltog i undersökningen uppgav att angelägenheten har ökat.

Men AI-landskapet är både komplext och i snabb utveckling, vilket innebär att riskerna för att hamna på fel spår kan utgöra hinder och bromsklossar – både när det gäller kostnadsfällor och frågor om säkerhet och regelefterlevnad.

Motific skapades inom ramen för Ciscos inkubatorverksamhet Outshift och är en mjukvarubaserad tjänst som ska erbjuda företag och organisationer en komplett överblick över deras AI-resurser, och skapa ny kunskap som bidrar till att förenkla och snabba upp utveckling och tillämpning, samtidigt som man minskar risken för felaktiga investeringar och beslut.

Bland de mest komplexa utmaningarna som Motific hjälper till att lösa är förmågan att skräddarsy generativ AI-baserade applikationer utifrån kunskap och datakällor som är unika för varje företag och användningsområde, och säkerställa att den är aktuell och fri från brus. Det är också ofta resurskrävande för företag att provisionera och hantera AI-assistenter och API:er, integrera modeller och hitta rätt kompetenser för att leda arbetet.

Motific är inte kopplat till en särskild AI-modell eller leverantör och bistår med stöd och insikter under hela kedjan, från utvärdering, över experimenterande till produktion. Med hjälp av kontrollfunktuntioner för användning och kostnader, automatisk konfigurering av assistenter och API:er, och avancerad datainhämtning kan tiden för att sätta AI-tjänster i drift kortas från att räknas i månader till att räknas i dagar, uppger Cisco i ett presssmeddelande. Enkelt konfigurerade kontrollverktyg, för att hantera och blockera olika typer av information och begränsa åtkomst, ökar skyddet för känslig data och minskar risken för AI-hallucinationer.

Tjänsten spårar också affärsprocesser och kostnader för att göra det enkelt att löpande beräkna avkastning på investeringen och snabbt hitta kostnadsfällor.

Motific visades upp i en preview-version på Cisco Live Amsterdam i februari 2024 och förväntas finnas tillgänglig på marknaden i juni.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-23
High voltage water heaterFöretag extremt dåligt rustade Verizon Business skapar anpassad privat 5G-miljö Bästa företagsklimatet i Västerbotten 2026Två erbjudanden för lagerlogistik
2024-02-22
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2024-02-21
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2024-02-20
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar
2024-02-19
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder