SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny Nordenchef för Panasonic

Värme- och kyllösningar får en större roll
Thibaut Marsol har utnämnts till ny VD för Panasonic Norden. Samtidigt lägger företaget om riktningen framåt och ger värme- och kyllösningar en större roll i organisationen för att säkerställa klimatneutralitet innan 2030.

Thibaut Marsol började arbeta som verställande direktör för Norden den 1 april. Han inledde karriären i Panasonic som marknadschef i Frankrike, men har de senaste åren varit vice vd för Panasonic Heating & Cooling i Norden.

De senaste åren har värme- och kyllösningar utgjort en växande andel av omsättningen i företaget. För att underlätta framtida tillväxt kommer verksamheten i Norden drivas av Heating & Cooling Solutions.

– Värme- och kyllösningar står för en allt större andel av vår omsättning. Därför är det naturligt att detta segment får mer uppmärksamhet inom organisationen, både när det kommer till fokus, ledning och styrning, säger Thibaut Marsol.

En annan anledning till det nya fokusområdet är att Panasonic vill lägga i en högre växel för att nå klimatmålen. Företaget har en global plan för att uppnå netto 0 i CO2-utsläpp innan 2030.

– Värme- och kyllösningar är avgörande för att vi ska nå klimatmålen vi har satt. Detta är ett viktigt mål för Panasonic och vi är övertygade om att vi kan nå det genom att fokusera mer på värmepumpar och luftkonditionering, avslutar Thibaut.

Om Panasonic
Panasonic är världsledande inom utveckling och produktion av elektroniska produkter och lösningar för konsument-, affärs- och industrimarknaden. Från och med den 1 april 2022 kommer Panasonic Group att omvandlas till ett rörelsedrivande bolag med Panasonic Holdings Corporation som holdingbolag med åtta dotterbolag. Koncernen grundades 1918 och arbetar för att skapa ett bättre samhälle genom att tillhandahålla hållbara lösningar. I slutet av räkenskapsåret 31 mars 2021 hade företaget en nettoomsättning på 54,02 miljarder euro. Panasonic arbetar för att skapa välstånd genom innovation med en önskan att göra vardagen enklare och skapa ett bättre liv för konsumenterna.

Läs mer om Panasonic Heating & Cooling här

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-06-01
Maersk påskyndar sin strategiska transformation Smidmeks betongfasad imiterar träpanel
2023-05-31
Alicat flödes- och tryckinstrument Tjäna pengar och bidra till återvinningVerderflex Slangpumpar från Telfa Maskinförsäljning - Ny grävmaskin eller hjullastare?Entreprenadmaskiner på auktion
2023-05-30
Design & ergonomi: Herman Miller kontorsstolar har alltGlobal marknadsplats för begagnade maskinerHårdhetsprovare: Vad är det och varför är det viktigt? Industriell 3D-mätning med hjälp av TBMXMandalons tips vid design av chip och sensorer
2023-05-29
Vepax: Komplett lösning för verktyg och maskinerEn lång kedja av flexibla lyftRope Access: En effektiv lösning på fågelproblemPersonskydd - en investering i säkerhetSäker truckhantering på arbetsplatsen
2023-05-26
Fallskydd från Cranemech: säkerhet på arbetsplatsen Högkvalitativa transporttankar från MPPEntreprenad och anläggningsmaskinerOmarbetade högprecisionsfräsarKongress med extra allt