TISDAG 13 APRIL 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny Okta-rapport: Här är apparna som driver den digitala ekonomin efter ett tumultartat år

Silicon Valley-baserade Okta, Inc. (NASDAQ: OKTA), en ledande leverantör av molnbaserade lösningar för säker hantering av identiteter, presenterade idag sin sjunde årliga Businesses at Work-rapport, som belyser hur organisationer och människor arbetade under ett år i nästintill ständig förändring.
Teknologi spelade en avgörande roll under 2020, då företag i alla branscher över hela världen behövde anpassa sig till utmaningarna med den globala pandemin.

Rapporten Business at Work 2021 tittar övergripande på Oktas nätverk bestående av 9 400 kunder och över 6 500 integrationer med moln-, mobil- och webbappar, samt på IT-infrastrukturleverantörer, för att få en bättre förståelse för de appar som verksamheter använde mest under 2020. Årets främsta appar inkluderar en kombination av ”bäst-i-klassen”-lösningar och de bästa lösningarna för distansarbete.

De snabbast växande apparna:
• För första gången någonsin är 90% av de snabbast växande apparna nya på topp 10-listan, vilket speglar den snabba övergången till distansarbete som fick företag att anta innovativa metoder för att hålla sina medarbetare uppkopplade, säkra och produktiva.
• Amazon Business, som erbjuder de anställda en plattform för köp av kritiska lösningar för distansarbete, är årets globalt sett snabbast växande app med 341% tillväxt.
• Nedbrutet på regioner är dock Zoom den snabbast växande appen i Europa, med en tillväxt på 86%.
• Populära samarbetsverktyg som t ex Miro, Figma och monday.com såg också en kraftig ökning av antalet kunder under hela året på global basis.
• Lattice, ett verktyg för ökat medarbetarengagemang, tog en plats bland de tio främsta, som första HR-verktyg sedan 2016.

De mest populära apparna:
• Microsoft365 fortsätter att inneha förstaplatsen, men Zoom, AWS, DocuSign och andra verktyg som främjar distansarbete innehar också bra placeringar på listan.
• Nästa generations säkerhetsverktyg Fortinet FortiGate och Palo Alto Networks GlobalProtect slog sig in på listan.
• I Europa finns Mimecast (e-postsäkerhet), Atlassian Product Suite, Github och Jamf Pro (mobile device management) bland regionens 15 mest populära appar.

"Förra året vände sig organisationer till appar som kunde hjälpa dem att fortsätta driva sina verksamheter genom de utmaningar som uppstod, vilket befäste den avgörande roll som teknologi har för framgång i alla branscher, säger Jesper Frederiksen, EMEA-ansvarig på Okta. "Okta såg framför allt en tydlig förändring mot bättre säkerhetspraxis, när företag tampades med ett oöverträffat antal cyberhot och riskerna med att driva sin arbetsstyrka på distans."

Hellre ”bäst-i-klassen”-lösningar än plattformar: Medan nätverkseffekter förstärker lojalitetseffekten i plattformar som Salesforce, Google Workspace och Microsoft 365, kompletteras de nu i allt högre grad av ”bäst-i-klassen”-lösningar. Av Oktas Microsoft 365-kunder använder nästan 10% sex eller flera ”best-of-breed”-appar, vilket betonar den ökande betydelsen av flexibilitet och funktionalitet när de anställda arbetar på distans. 42% använder Zoom, som är årets femte mest populära app sett till antalet kunder. Ytterligare 32% använder Slack, som är den sjunde mest populära appen. Bland Oktas Microsoft 365-kunder använder över 36% även Google Workspace (tidigare G Suite).

Organisationer blir smartare kring säkerhet: För att säkra distribuerade arbetsstyrkor investerade organisationer kraftigt i människocentrerade lösningar. Efter tre år som den snabbast växande appen är KnowBe4 nu den 14:e mest populära appen sett till antal kunder. Företag verkar även bli smartare när det kommer till säkerhet. I stället för att använda enkla och traditionellt svaga tvåfaktormetoder vänder sig företag nu alltmer till anpassningsbara former av autentisering, som t ex Okta Verify, för att säkra sina arbetsstyrkor. SMS som en säkerhetsfaktor sjönk från 53% för två år sedan till 49% idag, medan även användningen av säkerhetsfrågor minskade på liknande sätt, från 18% för två år sedan till 15% idag. Detta tyder på att företag tar säkerhetsriskerna för sina anställda på större allvar än tidigare.

Utvecklare fördubblar sina digitala upplevelser: I år skedde fler online-interaktioner mellan slutanvändare och varumärken än någonsin tidigare. Som ett resultat har organisationer ökat sitt fokus på att utforma engagerande och användarvänliga digitala upplevelser. Atlassian Product Suite, som innehåller ett antal utvecklarverktyg, behåller sin plats som den mest populära utvecklarappen, medan GitHub och PagerDuty hamnar på andra respektive tredje plats.

”Under de sju år som Okta har producerat den här rapporten har vi sett app-användandet utvecklas tillsammans med produktivitets-, flexibilitets- och säkerhetsbehoven hos vår globala användarbas. Under 2020 såg vi stora förändringar i vårt sätt att arbeta och förväntar oss att apparna på våra kommande topplistor kommer att stödja dynamiskt arbete i många år framöver,” sammanfattar Jesper Frederiksen.

För att läsa Business at Work 2021-rapporten i sin helhet, vänligen klicka här.

Kontakta gärna:
Jan Fredriksson, Northern Link PR för Okta
jan@nlpr.se
+46 70 716 00 68

Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-03-30
Tetra Pak agerar mot nedskräpning och för en hållbar framtidSwerock lanserar ECO-Ballast
2021-03-29
OilQuick bäst igen!Utvidgningen fortsätter Material och miljö Mambu blir den första sharia-kompatibla SaaS-bankplattformenViya från SAS Institute ger dataanalys åt alla – nu också på Microsoft AzureCTEK lanserar en ny elbilsladdare - NJORD GO NJORD GO är en liten och smidig laddare som erbjuder snabb och säker EV-laddning Vanliga varningstecken på dataintrång ignoreras alltför oftaMikael 3D-printar innovativ skidstav av råvaror från skogenKB Components expanderar i Centraleuropa
2021-03-26
SourceMe:s vision om tillverkningsindustrins nästa generationABUS utvidgar radiostyrningsprogrammet ABURemoteLesjöfors Fjädrar ställer om till fossilfritt och sänker utsläpp med upp till 90 procentÄr ditt företag intresserad av formeln för en IT-driftslösning som verkligen gör skillnad?HCL Technologies lanserar ASM 2.0-ramverk för att omvandla applikations­hanteringen i den digitala eranSafe Control Materialteknik 2021 – firar 20 år och 2 miljoner framgångarAlicat scientific lanserar coda – en ny typ av coriolis massflödesinstrumentProtolabs lanserar ett unikt hackathon i hållbarhet för designingenjörerHar ergonomin hos industri­arbetare glömts bort?Coval GVMAX HD, Mångsidigt vakuum för alla branscherNy rapport från F-Secure: CISO-rollen har skiftat från IQ till EQNy rapport om cybersäkerhet för styrelseledamöter
2021-03-25
Ny HR-roll behövs i pandemins kölvattenAC-D – Ny modulär luftbehandling, helt utifrån dina behovKostnadsfri kompetenshöjning genom Veldi – ansök redan idag!Europeisk VD-allians förespråkar ambitiös klimatstrategiFIEPOS - Framtidens spänningsaggregatVeeam offentliggör nya förbättringar i sitt ProPartner-nätverk i EMEAABB-robotar förbättrar produktiviteten vid Nestlés brasilianska anläggningar med över 50 procentSM-finalerna i bandy 2021Red Bull Racing trimmar Formel 1-teamet med avancerade molnlösningar för dataanalysTA Associates köper majoritetsandel i Unit4 i affär värderad till 2 miljarder dollarBetala hur och var du villEtteplan introducerar HowTo
2021-03-24
Tillförlitlig strömförsörjning med nya kompakta nätaggregat från Schneider Electric Verizon utökar kundupplevelse- och kontaktcenter-erbjudandet med Genesys CloudNytt forskningsprojekt med klimatskyddsmål för pappersindustrinE.ON tecknar ramavtal med RejlersSolör Bioenergi med i satsningen på fjärrvärme i EkeröVarje vätska har ett fingeravtryck – och nu kan det mätas i realtid Södras nya fabrik för KL-trä närmar sig – ökar kapaciteten med tio gångerNytt grepp för att försöka minska klimatoroHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPtado° släpper en rad nya funktioner i sin app TCS ska hjälpa Skanska att bli mer digitalt avanceradeRejlers förnyar ramavtal med Agder Energi i NorgeSTIHL lanserar ny grov­dammsugare för konsumenter
2021-03-23
Nytt webinarium om logistik­fastighets­marknaden i Norden ABB och ETH utökar samarbetet för att främja forskningen om framtidens robotarVertiv underlättar för partner med nya stödfunktionerKyltorn med EC-fläktarna AxiBlade hjälpte företag i tappningsindustrin att spara energiSveriges snabbaste superdator för AI är invigdLambertsson expanderar i Umeå – nu går flytten till nya större lokalerHållbar logistik och självledarskap skapar nya jobbmöjligheter i VästeråsUnik forskarutbildning lockar nya doktoranderCaroline Szyber ny styrelse­ordförande för CM-bolagen
2021-03-22
DENIOS Webinar belyser riskerna kring litium­batterierStockholm Norviks hamn är Årets bygge 2021Coronapandemin har fått offentliga verksamheter att satsa mer på distansarbete och molnlösningarHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPStort genombrott för ”viktlös” energilagring
Annonser