SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny skonsam justerskruv minskar materialspillet

FAFS liknar ingen annan justerskruv
Lika exakt som den biter och kan skruvas i, lika enkelt och exakt kan den demonteras. Den nya justerskruven från fischer lämnar träkonstruktioner så intakta att byggmaterialen kan återanvändas efter demontering. Dessutom är själva skruven också intakt och kan därmed även den återanvändas.

Skador på materialet uppstår ofta om materialet är försett med en klassisk justerskruv. Men detta problem har fischer nu utvecklat en lösning på. Den nya skonsamma justerskruven FAFS fungerar i alla typer av byggmaterial och håller materialen intakta. Med sin dubbla gängning är FAFS en självklar problemlösare för att steglöst justera konstruktioner, oavsett avstånd mellan fixtur och grundmaterial.

En av hemligheterna bakom FAFS är clipset, för det är just det försänkta clipset som gör demonteringen enkel. Samtidigt roterar inte clipset under justeringen, vilket gör att skruven behåller sin plats i fixturen och att skruvhuvudet håller sig i jämnhöjd med ytan.

- Med andra justerskruvar så vill skruven gärna gängas ur fixturen, trots att det är en justerskruv. FAFS med sitt clips gör att skruven istället sitter kvar i fixturen, vilket gör justering och riktning av träkonstruktioner busenkelt, berättar Axel Bruér, Regional Sales Manager på fischer.

Enkel efterspänning och justering utan klossar
På byggarbetsplatser används ofta klossar vid montering av olika material. Henrik Gustavsen har jobbat på byggföretaget Guldfeldt i danska staden Odense i 20 år, och lika länge har han haft med sig klossar för att montera till exempel karmar och vid formsättning av tak. Nu har han, som en av de första i Norden, fått testa FAFS i praktiken. Henrik Gustavsen säger:
- Jag kan se att FAFS-skruven kan göra det enklare för oss i vardagen. Man slipper att använda klossar när man kan justera på det här sättet. Vi slipper ett arbetsmoment, och sedan behöver vi bara ha med oss en burk skruvar istället för att släpa runt klossar på byggarbetsplatsen.

FAFS har också fördelen att justeringen är flexibel. Den kan justeras om och om igen, även efter att bygget är klart. Den kan spännas till i efterhand med standardbits TX25 antingen vid ett-årsbesiktningen, eller när man upptäcker att något borde justeras. På så sätt bibehålls alltid optimal justering.

Undvik spill av material
Idag används helgängade karmskruvar i nästan alla typer av konstruktioner. Men med den typen av skruv finns ingen flexibilitet och när den väl har fastnat kan den inte justeras. Med FAFS kan konstruktioner istället monteras och demonteras, utan att skada eller slösa värdefullt byggmaterial. Att justerskruven även kan fungera som karmskruv är dessutom en värdefull bonus.

FAFS är den skonsamma och förfinade skruven som ger stark infästning tack vare dess hållbara stålkvalitet C10B21.

Fakta om FAFS justerskruv:
• ETA-godkänd.
• Tre gängor på skruvspetsen säkerställer ett snabbt hugg.
• Omjusteras med standardbits TX25.
• Samma justerskruvclips för alla material – även betong, tegel eller lättbetong.
• Ett patenterat inre frässpår i kärnan av FAFS möjliggör effektiv fräsning och perfekt borttagning av trädamm. Ett speciellt vax minskar skruvmomentet ytterligare.
• I murverk kan skruven användas med fischers egen DuoPower 6x50 mm efter förborrning av hål.

För mer information, kontakta:
Axel Bruér | Regional Sales Manager, fischer | T + 46 706 693 861 | E-mail: ab@fischersverige.se
För ytterligare bildmaterial och koordinering av intervjuer, kontakta:

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-05-20
Interroll presenterar nya materialhanteringslösningarAlger ska rena avloppsvattenVeeam avslöjar kommande produktlanseringar och funktionalitet
2022-05-19
Wingårdhs vinner PLÅTPRISET 2022 DB Schenker banar vägKvävgas PSA Generator N2Flyability släpper en drönare för instängda utrymmenFunderar du på att göra en motoroptimering?Snickare testar att bygga hus med AR-glasögonAlvesta Biogas utökar biogasproduktionenRamirent öppnar kundcenter i MärstaEnergiministern inviger ångpanna i JönköpingNyuppsatta pulversprinklers förhindrade brand väldigt effektivtSandvik Coromant inviger framtidens kontor i UppsalaNy affärsområdeschef för Sweco NorgeDA-elektronik nu syster till Manovi Varberg
2022-05-18
3 effektiva skäreggar för produktiv hålbearbetningFöretaget ni inte vill missa på Underhållsmässan 2022IO-Link-kompatibla joniserare för små utrymmenGrus Schakt Umeå AB väljer en helhetslösning från Swecon och VolvoKompakta 3-fas solid state-reläer från elcoInvestera i homestyling med Koncepthem Hitta rätt företagslån på Kreditval.seHar du rätt bokföringsprogram? Funderar du på att byta företagsnamn?Rabattkoder hos Kupongerna.seVi tackar alla er som besökte oss på ElmiaFlyttbud för företagTOSIBOX® - Nya och bättre modeller ABB:s nya robotlösning för depalletering gör logistiken mindre komplexDet är till Elmia Subcontractor som våra kunder kommerNetatmo lanserar skydd till Smart VäderstationRekordstort intresse för mer hållbara IT-produkterAllt fler laddbara personbilar privatleasasNytt ljus över organiska solceller
2022-05-17
Efterlängtade möten gav affärer på Elmia ProduktionsmässorWürth ställer ut på Underhållsmässan 2022Zoom rustar upp i kampen mot IT-kriminellaÅrets företagare på Piteå Business Awards!Upplev produktnyheterna från PCH EngineeringJungheinrich utökar inom dragtruckarFramsteg för klassiskt problem på massakokareLogisnext Sweden lanserar ny ståstaplareFörbättrad hållbarhets­prestanda hos Nordic PaperOrange Cyberdefense storsatsar på IT-säkerhet i norrSnow Software släpper nya lösningar Heated adsorptionstork UDDH
2022-05-16
Volvo A25G med lastväxlareDags att automatisera hela fabrikenEngel gör plastindustrin smartare med digitala lösningarMAN och ABB E-mobility varvar upp inför nästa fas Ny svensk Hänel-partner Han är Sveriges bästa unga ventilationsmontörMasentia tar sina kunder till högre höjderJanina Östling nominerad till Årets Träbyggare 2022Det bästa naturliga golvet är nu ännu bättreKomatsu lanserar PC01E-1MakerSquare slår hål på myterna om svensk produktion
2022-05-13
Mahdi Barbari från Uppsala tog SM-guld i plåtslageriVill skapa möjlighet för kvinnor att ta plats i elbranschenNytt gränssnitt för arbetsplatsstyrningABB utökar portföljen