SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny spelare bland laddboxar

Den säkra utmanaren är här
Laddboxen witty start är anpassad för en- och tvåfamiljshus och utvecklad för att installationen ska vara enkel och laddningen förbli säker. Några av finesserna är åtkomstreglering, laddningseffekt på upp till 22 kW samt inbyggd DC-jordfelsdetektor.

Witty start med ladduttag typ 2 gör det möjligt för husägare att snabbt och säkert komma igång med elbilsladdningen. Tack vare den inbyggda 6 mA DC-jordfelsdetektorn räcker en jordfelsbrytare av typ A för att säkra laddboxen.

– För att ytterligare säkra laddboxen mot väder, vind, överspänningar och höga elräkningar har vi tagit fram ett paket med normprodukter som säkerställer driften och minskar kostnaderna, säger Peter Högberg De Rosso, försäljningsdirektör på Hager i Sverige.

Stöttålig och väderbeständig
Witty start ger upp till 22 kW laddningseffekt. Tack vare den höga kapslingsklassen IP55 och stöttålighetsklass IK10 är laddboxen lämplig för både inom- och utomhusbruk. Rymden i kåpan förhindrar också värmeutveckling, vilket innebär att laddboxen kan placeras på valfri plats plats inom- eller utomhus. En åtkomstkontroll med hjälp av en nyckelströmbrytare förhindrar också obehörig användning genom tredje part.

– När kunden köper en witty start komplett med installation är man också berättigad till en skattereduktion. Det innebär att man betalar halva kostnaden upp till 50 000 kronor. Avdraget görs direkt på fakturan från installatören, säger Peter.

Anpassad för enkel installation
När det kommer till det tekniska: Kapslingen är förkonfigurerad och enkel att installera tack vare kabelgenomföring på ovan-, under- eller baksidan. Inkoppling av matarledningen underlättas genom en stor kabelinföringsfläns med dragavlastning samt jackbara plintar som gör anslutningen av matarkabeln snabb och säker. Hager förlitar sig på enkel montering, därför är kåpans mått och installationsutrymmet generöst tilltaget. På kartongen finns även en mall för håltagning och locket är inte fastskruvat vilket gör att installationen går snabbare.

– Alla kablar är fördragna och det sparar värdefull tid vid installationen. Dessutom räcker det med en storlek på skruvmejseln för att montera laddboxen, säger Peter.

Laddboxen kan monteras på vägg samt standard- eller runda ställ som fungerar som stativ. En främre kabelhållare finns som tillbehör för witty start.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-12
BOLIST vill att fler lyckas med sina byggprojektHur kan organisationer maximera värdet av AI Mestergruppen behåller den ledande positionen Ökat cyberhotTryckkärl för industriellt bruk och deras betydelse
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka