MÅNDAG 08 MARS 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny studie bland CIOer: Samarbeten mellan affärsområden främjar digital transformation

93% säger att CIOers förmåga att maximera värdet för sina verksamheter begränsas av flera utmaningar, inklusive att IT- och affärsteam arbetar i silor, avgränsade från andra affärsområden inom organisationen.
Software Intelligence-företaget Dynatrace (NYSE: DT) tillkännagav idag resultatet av en oberoende studie bland 700 CIOer, som avslöjar att IT-chefer oroar sig allt mer över företagets förmåga att hålla jämna steg med den digitala transformationen.

Traditionella IT-verksamhetsmodeller i form av avgränsade team och flera övervaknings- och hanteringslösningar har visat sig vara ineffektiva för att hålla koll på molnintegrerade arkitekturer. Detta resulterar i att arbetsgrupper slösar tid på att manuellt kombinera data från olika lösningar i reaktiva ansträngningar för att hantera utmaningar istället för att fokusera på att driva innovation. Rapporten ”Hur arbetsmetoderna för verksamhetsteam kan förändras för förbättrad samverkan och bättre affärsresultat” finns att ladda ner här.
Studien avslöjar att:

• 89% av CIOerna uppger att den digitala transformationen redan har accelererat och 58% förutspår att det kommer fortsätta att påskyndas.

• 93% av CIOerna uppger att IT-avdelningarnas förmåga att maximera värdet för verksamheten hindras av utmaningar, inklusive att IT- och affärsteam arbetar i silor.

• 74% av CIOerna uppger sig ha tröttnat på att behöva sammanställa data från flera olika verktyg för att kunna avgöra vilken effekt IT-investeringarna har på verksamheten.

• 40% av CIOerna uppger att ett begränsat samarbete mellan BizDevOps-team hämmar de IT-ansvarigas möjligheter att snabbt agera på plötsliga förändringar i affärsbehoven.

• 16% av de IT-ansvarigas tid spenderas på möten med verksamheten för att identifiera orsakerna till och lösningar på olika problem, vilket i sig kostar företag i genomsnitt hela 1,7 miljoner dollar årligen, på grund av förlorad produktivitet.
"Allteftersom hastigheten i den digitala transformationen ökar, samt att moderna och dynamiska moln blir alltmer komplexa, har trycket på arbetsgrupper att ta datadrivna affärsbeslut och automatisera verksamheten för att snabbt leverera affärsvärde blivit högre än någonsin", säger Mike Maciag, Chief Marketing Officer på Dynatrace. ”Men bristen på gränsöverskridande samarbeten mellan olika arbetsgrupper och tillgången till en enda sanningskälla över hela organisationen hindrar BizDevOps-arbetsgruppernas förmåga att uppnå detta. Genom att analysera olika data från flera övervaknings- och analyslösningar enligt ett “my-part-works-fine”-synsätt, snarare än att sträva efter att arbeta mot gemensamma affärsmål baserade på exakta helhetsinsikter, slösar de bort hundratals timmar och miljontals dollar per år - i onödan”

Andra slutsatser från studien inkluderar:
• 49% av CIOerna anser sig ha begränsad inblick i data kring användarnas perspektiv på hur digitala tjänster fungerar.

• Endast 14% av organisationerna har en enskild plattform som möjliggör gränsöverskridande samarbete mellan arbetsgrupper och en äkta förståelse för IT-lösningarnas effekt på affärerna.

• 49% av CIOerna uppger att deras IT- och affärsteam arbetar i silor.

• 40% av CIOerna anser att begränsningar i möjligheterna att samarbeta över flera team gör det svårare att identifiera svårighetsgraden på ett ärende och minimera dess totala effekt på verksamheten.

• För att lätta på IT-bördan och undvika att tänja på resursgränserna, antar organisationer nya metoder som är beroende av att bryta ner silor:
o 53% inför BizDevOps
o 50% inför autonoma processer för molnhantering
o 47% inför NoOps

"Om avgränsningarna mellan IT, utveckling och affärer inte tas bort kan organisationer helt enkelt inte hålla jämna steg med den snabba digitala transformationen", tillade Maciag. "Genom att stärka arbetsgrupper med en enda analys- och övervakningsplattform, som baseras på en gemensam datamodell och levererar exakta insikter i realtid, kan företag driva gemensamma mål och uppnå bättre affärsresultat."

Rapporten är baserad på en global studie bland 700 CIO:er på stora företag med över 1000 anställda. Den genomfördes av Vanson Bourne och beställdes av Dynatrace 2020. Urvalet omfattade 200 respondenter i USA, 100 i Storbritannien, Frankrike, respektive Tyskland, samt 50 i Australien, Singapore, Brasilien, respektive Mexiko.

Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

2021-02-24HCL har utsetts till en av världens bästa arbetsgivare av Forbes
2021-02-19Software as a Service är nyckeln till framtiden för laddning av elfordon
2021-02-17Dynatrace lanserar Cloud Automation-modul till sin Software Intelligence-plattform
2021-02-16Nästan 90 procent av alla företag kommer att investera i NextGen-teknik till följd av COVID-19
2021-02-152020: Ett framgångsrikt år av tillväxt för arval
2021-02-12Chefer tror att 5G kommer hjälpa den ekonomiska återhämtningen från COVID-19-pandemin
2021-02-11Veeam växte med 22 procent under 2020 då efterfrågan på moderna lösningar för dataskydd ökade bland företag av alla storlekar
2021-02-08HCL Technologies når en ny milstolpe med intäkter på 10 miljarder dollar
2021-02-05HCL tecknar 5-årigt avtal med Airbus kring digitala arbetsplatstjänster
2021-02-03Veeam utvidgar sitt Google Cloud-partnerskap och utökar molnstödet för offentlig verksamhet
2021-02-02Tre IT-säkerhetsaspekter som alla företag bör beakta under 2021
2021-02-0210 sätt på vilka 5G och mobile edge computing kan förändra ditt liv
2021-02-01“Slit och släng”-kulturen äventyrar dina företagsdata
2021-01-29Ny Okta-rapport: Här är apparna som driver den digitala ekonomin efter ett tumultartat år
2021-01-28HCL och University of California, Berkeley, inleder samarbete för att skapa ett Health Technology Collaborative Laboratory
2021-01-26Owl Labs inleder samarbete med Ingram Micro för ökad distribution av Meeting Owl Pro i Europa
2021-01-21Ny studie bland CIOer: Samarbeten mellan affärsområden främjar digital transformation

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-02-23
ABB säkerställer kraftleveransen till 5G-mobilenhetstillverkare7 tipsNy obligatorisk utbildning - Safe Construction TrainingNCC rustar upp vattenkraftverket i Lilla EdetNy Rapport avslöjar varför telekommunikationsföretag bör prioritera effektivitet och hållbarhet i 5G-nätenNytt sortiment för tung infästningKomatsu Europe lanserar den nya minigrävaren PC24MR-5ABB presenterar framtidens kollaborativa robotar
2021-02-22
Kingspan förvärvar: BAGA – Sveriges ledande aktör inom enskilt avloppHexagon effektiviserar reverse engineering från metrologi till tillverknings­bara delar med REcreateIntercut anställer ännu en serviceteknikerMikab i Långsele utvecklar sitt företag med 2 nya maskiner från Kramtec AB.Mallar överallt ger enklare elinstallationerRamax Mekaniska Verkstad AB har investerat i en ny bandsågautomat Höj- och sänkbart skrivbord – detta bör du tänka påNorskt universitet satsar på ny teknologi
2021-02-19
Orsa Järn växlar upp under Corona-tider!Förnämlig säkerhetsutmärkelse till Lesjöfors i KinaSCAs naturvårdsbränningar gör stor nytta – se filmenEpiroc etablerar regionalt logistikcenter i LuleåHüllert Maskin välkomnar Robbie till säljteametAhlsell förvärvar Eurolan (Solutioneurolan Europé AB)Välbesökt AI-event gav nya idéer till gruvbranschenSoftware as a Service är nyckeln till framtiden för laddning av elfordon Conscia blir AppDynamics Pioneer Partner och satsar på automatisk felsökning - AIOps
2021-02-18
Vem har ansvaret för att is och snö tas bort från taken?Coronapandemin driver upp värdet på begagnad elektronikScania 540 S vinner stort i jämförande testNy tjänst ökar material­återvinningen av gipsSchneider Electric lanserar en uppgradering av motorstarten TeSys U. Blåmusslor inspirerar nytt biobaserat limStarkt resultat för Luleå Hamn
2021-02-17
Nu lanserar MEKOM industrins minsta högprecision-slid – MSR 3 från tillverkaren PMCarlstad Machinetools säljer ytterliggare en Correa bäddfräs.Intressant & framgångsrikt samarbete med WTO.Aknes Mekaniska investerar i ny CMM-maskinSMC lanserar smarta lägesställare med SIL- och Ex-klassningAhlsells byggdivision går in i nordiskt samarbete med PeabRikard Wiedenborg ny Affärschef Service & Reservdelar för Swecon i SverigeReparationsstation för industriell användning hos ConradDefa lanserar användar­vänlig laddkabel för extrema klimatDynatrace lanserar Cloud Automation-modul till sin Software Intelligence-plattformLängre räckvidd med kraftfulla och tysta stamkvistare från STIHLNordisk turnaround ger fördelar under oförutsägbart Corona-år
2021-02-16
Liedholms fortsätter att investeraMelin & Carlsson förvärvar Tranåsföretaget Tubex ABFa-Tec satsar på PEMA Svetsautomation från IntercutEn guide till glidstyrningar för robottillämpningarFörflytta mer till mindre kostnad med uppdaterade EC250E och EC300E från VolvoKomponenter för transport­band: sortimentet utökasTOSIBOX® lanserar nya Lock 200-serienYIT förstärker inom stadsutveckling med SpacemakerNu blir alla Harmony tryckknappar från Schneider Electric trådlösa och batterifriaNästan 90 procent av alla företag kommer att investera i NextGen-teknik till följd av COVID-19Hur påverkas medarbetarna av distansarbete?Vi har väntat på en maskin i den här storleken
2021-02-15
Hexagon lanserar R-evolution, en ny affärsenhet fokuserad på en hållbar framtidNy taxiaktör i Uppsala vill erbjuda snabba och prisvärda resorNytt Linde-försäljningsställe i KirunaMartin Evertsson ny vd för Norvatek och affärsområdeschef för Uniwater Pumping StationsNu tas nästa steg i utvecklingen av ny kärnkraft i SverigeVad gör en konstruktör på emb-papst?
Annonser