LÖRDAG 19 JUNI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny teknik och rätt personal är utställaren Hygaps framgångsfaktorer

Hygap, det lilla familjeföretaget med storbolagstänk svarar på tre frågor om samverkan och satsningar på ny teknik.
Metallbearbetningsföretaget som erbjuder ett brett sortiment av allt från enstaka prototyper till stora serier som levereras just in time, rakt in i sina kunders produktion, med stark kompetens genom hela processen- från idé till färdig produkt.

Vilka satsningar har ni gjort senaste tiden? Hur ser du på svensk tillverkningsindustri i stort?

Vi har investerat kraftigt i ny teknik och nya processer för att kunna leverera ännu mer kompletta produkter, nå en högre förädlingsnivå och bli än mer effektiva på flera punkter i värdekedjan. Och därmed kunna hålla produkten längre hos oss.

Vi har nyligen investerat i två olika bolag vilket gör Hygapgruppen starkare. Vi är sedan tidigare väldigt kompetenta inom rör och profiler, men med de nya bolagen tar vi också stora kliv inom plåt och kan därmed även stärka dessa processer. Nu blir vi än mer attraktiva och effektiva i vårt erbjudande mot kunden då vi kan göra fler produkter sammansvetsade och tillverka väldigt mycket i huset.

Andreas berättar också att de har anställt en VD till ett av bolagen som har stor erfarenheten av ett storbolagstänk som de vill utveckla och dra nytta av.

På frågan kring tron på svensk tillverkningsindustri svarar Andreas utan tvekan:

- Jag tror stenhårt på svensk tillverkningsindustri och jag är övertygad att vi går stärkta ur detta.

På senare år har den ”svenska plantan” som vi har vuxit även internationellt, med stora volymer och större kunder har valt att ”komma hem”. Vi löser nu leveranserna åt kunderna som ser vinningen med att hålla det lokalt.

- Men då är det viktigt att produktionen står upp kostnadsmässigt och kvalitetsmässigt gentemot andra länder och är det något land som klarar detta så är det Sverige, betonar Andreas.

Kompetensutveckling och samverkan är några nyckelord för er, berätta?

- Ny teknik och rätt personal är våra framgångsfaktorer, det räcker inte med att satsa på ny teknik menar Andreas.

Utifrån det senaste året tar vi med oss att vi är snabba i vändningarna, personalen är hjälpsamma och flexibla. Vi har prioriterat att utbilda personalen på flera områden när vi inte kunde erbjuda de vanliga arbetsuppgifterna, men fokuset låg främst på utbildning i vårt nya affärssystem. Det var självklart och vi går stärkta ur detta.

Automatiseringen är svårare att göra på våra processer, det är en jätteutmaning jämförelse med övriga branscher inom industrin, detta pga. stora tunga prylar, mycket i stål och långgods vilket kräver enorma maskiner för hantering av detta. Därför har vi tagit fram, ihop med en underleverantör, en helt ny automationslösning för våra rörlasrar som ska sjösättas under hösten. Och den här typen av samverkan gör att vi kan bli än mer effektiva mot andra länder.

- Trots att detta är en stor utmaning finns det en stor kreativitet, vi vet att vi ska göra det här, vi ser till att lösa delar av det och vi väljer att göra det vi kan, säger Andreas.

Ni satsar stort på årets Elmia Subcontractor, med större yta och ny placering, vad betyder mässan för er och vilka förväntningar har ni på året mässa?

Vi har gått från att se vårt deltagande på mässan som en relativt tuff investering för ett litet bolag som oss och med en viss tveksamhet på resultatet till att mässan nu är en självklarhet för oss att finnas med på. Elmia Subcontractor passar oss perfekt, här kan vi bredda vårt erbjudande till inköpare, produktutvecklare, konstruktörer mfl. En av våra största kunder vi har idag träffade vi på mässan.

På årets mässa i november satsar Hygap med ny placering och större monter då de vill och är redo för att visa upp Hygapgruppen som en komplett leverantör för branschen. De är fortfarande det lilla företaget som kan leverera mycket av det som de riktigt stora leverantörerna kan, med samma kvalitet men med en större effektivitet. Elmia Subcontractor är den perfekta platsen för oss att få ut vårt budskap på.

Läs mer på Elmia Subcontractor hemsida!

Intresseanmälan

Anki Söderström
Communications
+46 36 15 20 90
anki.soderstrom@elmia.se

Elmia AB
Box 6066, SE-550 06 Jönköping, Sweden
+46 36 15 20 00 / info@elmia.se
Kontaktinformation
Postadress
Box 6066
55006 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Orgnr:
556354-2413
Grundat: 1989
Anställda: 78
Elmia Subcontractor - Industrins marknadsplats nr. 1 och värd för nyskapande idéer, banbrytande kontakter och en framtidsoffensiv debatt.

Elmia Subcontractor är Sveriges största industrievent där tillverkningsindustrins experter är samlade under ett och samma tak. Här skapas helt unika förutsättningar för utveckling och lönsamma affärer.

Med närmare 1.200 utställare från runt 30 länder skapas helt unika förutsättningar för utveckling och lönsamma affärer.
Industrin i förändring. Riktning framåt.

Välkommen 9-12 november 2021!

Kontakter

Anki Söderström
Kommunikationsexpert / Social Media Manager
036152090
Helena Åhs
Projektledare
036-152000

Filmer

Find new business partners, interesting contacts and get updates on news in the industry

Find new business partners, interesting contacts and get updates on news in the industry
Välkommen till Elmia Subcontractor 2020
Elmia Subcontractor 10-13 nov 2020- gör affärer på industrins starkaste arena

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-06-10
VBN Components får genombrottsorder från amerikanska försvaretFC Maskin har sålt ytterliggare 1 Mitsubishi trådgnist!ABB PixelPaint vinner prestigefulla IERA-priset för innovation och entreprenörskapGeomatikk lanserar GeoDig, appen för gräventreprenörerKAMIC Group förvärvar Talema Group, en global tillverkare och leverantör av magnetkomponenterGasellföretag inom V/A köpte unik Manitou teleskoplastare från Scantruck ABStörre möjligheter för årets nyexaminerade – ingångsjobben ökarTillverkare av akustik­lösningar vill öka trivsel med nytt sortiment av färgerSvenska företag bland de mest utsatta för cyberangrepp
2021-06-09
Robusta miniatyrtryckgivareAdvanced Engineering Göteborg flyttar mässan till 19–20 april 2023ABB lanserar ny skräddarsydd digital övervakningstjänst för prediktivt underhåll av transportbandNytt ljus över tillverkningen av ultratunna polymererHögskolan Väst digitaliserar och utvecklar utbildning inom elektriska fordonUltraplatt bakgrundsbelysningAttraktiv kontorsmiljö lockar efter pandeminElektronikmässan Göteborg flyttar till 2023Cisco tar steget in i fram­tiden med nya Webex SuiteNCC bygger ut vattenkraftverk i Skellefteå
2021-06-08
ifm tilldelas: Årets fabrik 2020Spara pengar med noggrann CIP-övervakningBli certifierad ventilations­montör – på nätetFrån smarta komponenter till Industry 4.0 Hur kan stål bidra till ett hållbart samhälle?MTRX inleder samarbete med EuropcarMångmiljonsatsning med fossilfri ånga till Örtofta sockerbruk utanför Eslöv ger betydande klimatfördelarGunnebo Fastening lanserar - Nytt koncept Ny förpackningFlexibel och enkel att installera - det nya operatörsassistanssystemet ifm mateMats Norberg ny vd för SwerockDana Lim anställer säljexpert för att stärka närvaron i SverigeÅrets Tjänstebilsbarometer från LeasePlan
2021-06-07
Schneider Electric levererar automationslösning till svenska exportföretaget PrimozoneKonfigurera givarparametrar via en app med BluetoothSoftronic bygger upp nytt specialistområde inom IT-arkitekturVi bygger hållbarhet, tillsammans - Saint-Gobain Sweden ABSmidmek fortsätter sin satsning - My Becker ny projektchefOOF Group och Eleiko Group bildar joint venture och uppför 18 700 m² logistik i HalmstadMowida förenklar livet i fastighetsbranschenMoa hjälper Solör att arbeta än mer klimatsmart i Vilhelminaifm trotsar Coronaviruskrisen
2021-06-04
Större ytor i Tyskland tack vare ökade affärsvolymerSMC lanserar retardationskontroll som alternativ till stötdämpareVolvo förbättrar och utökar utbudet av hybrid­grävmaskinerSyntronic tillverkar kretskort med nitrogen från Atlas CopcoPlåt- och ventbranschen lanserar lärlingspremie för företagSchunk Rota THW3FlixMobility expanderar i Sverige, får ny investerare och backas med 650 miljoner dollarSvenskt företag i framkant inom PVD-coatingDavids Volvo är gjord av legobitarParkers högpresterande flänssystem får en ny certifiering för marina tillämpningarSvenskt HealthTech-bolag skapar coronafria miljöer
2021-06-03
Har du också sett fördelen med IO-Link?Serviceteknikern Emma gillar att vara ute i fältCertifierad ballåsning till Western BalvagnarHögre upplösning med nya boost-serienMicke stärker upp servicen av Merlo i Stockholms­områdetSmidig integration med kompletta verktygssystemABB stärker satsningen på att minska koldioxid­utsläppenEnormt intresse för 3D-printad elsparkcykelBosch lanserar ergonomiska excenterslipar för proffsEndress+Hauser utmanar den traditionella industrin
Annonser