SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny VD tar plats hos infästningsexperten fischer

Håkan Nystedt har jobbat i infästningsbranschen sedan 1989
Marknaden bromsar in, men fischer gör precis tvärtom. Just nu håller infästningsexperten på att expandera på den svenska marknaden – något de gör genom att bland annat anställa Håkan Nystedt som ny Managing Director. Håkan har över 30 års erfarenhet inom infästning och kommer nu att leda fischer framåt mot tillväxt med ett mer hållbart perspektiv.

Just nu befinner sig fischer, tillverkare och leverantör av smarta infästningslösningar, i en spännande fas med fokus på tillväxt och hållbarhet. För att ro allting i land krävs en stark ledare, och därför har de nu anställt Håkan Nystedt som Managing Director för den svenska organisationen.

Håkan Nystedt har jobbat i infästningsbranschen sedan 1989, i roller på både lokal och nordisk nivå. Nu tar han plats längst fram i det svenska teamet hos fischer och kommer att vara en stor del av arbetet att hitta långsiktiga och hållbara strategier för att få företaget att växa.

Inte bara här och nu
Under sin karriär har Håkan Nystedt samlat på sig många års erfarenhet, som resulterat i att han nu har stor kunskap och förståelse för vad kunderna behöver i det långa loppet. Håkan Nystedt berättar:

- Jag har erfarenhet från olika positioner och tjänster i branschen. Jag har jobbat som bland annat säljansvarig, produktansvarig och även ute på fältet som servicekille. Därför har jag nu alla delar som behövs för att inta min nya roll på bästa sätt. Rollen som VD innebär även att jag ska tänka långsiktigt, inte bara här och nu.

Han fortsätter:
- Jag har under mitt liv varit väldigt engagerad i idrottsvärlden, bland annat som gammal elitdomare. Där jobbar man mycket med coaching, utbildning och målsättningar. Det är något som jag kommer att ha nytta av även som VD hos fischer. Att jag ska kunna sätta realistiska mål och samtidigt se möjligheterna framåt, så att vi hittar rätt sätt att bygga upp våra kompetenser och styrkor, samt hitta långvariga och hållbara lösningar för både nya och existerande kunder.

Hållbarhet är den röda tråden
Enligt Håkan Nystedt är fischer ett mycket starkt varumärke på marknaden, som fokuserar på att utveckla produkter som matchar marknaden perfekt och som har fokus på att skapa en lättare och mer effektiv arbetsgång. Men det är hållbarhetsarbetet som får dem att sticka ut ordentligt:

- fischer är en organisation som verkligen vill vara med i miljöomställningen. Både vi som levererar till byggena och de som bygger vill lämna efter sig något bra till nästa generation och därmed bygga på ett bra och hållbart sätt. Vårt uppdrag är då att ha produkterna som möjliggör detta, säger Håkan Nystedt och avslutar:

- Man märker verkligen att fischer jobbar hårt med hållbarhet på alla sätt och vis, just för att se till att vi kan leva upp till de högt ställda kraven på gröna produkter och tuffa bedömningar. Det känns bra och viktigt att få vara med på den resan som min företrädare startade i Sverige. Jag ser fram emot att leda oss in i nästa fas och fortsätta ha samma hållbara fokus så att vi i teamet tillsammans ska kunna expandera och ta krafttag på den svenska marknaden.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-11-23
Tegelgigant säkerställer snabbt arbeteAdvenica lanserar ZoneGuard PE250
2022-11-22
Kan CAM-system bidra till bättre miljö?En ny marknad växer framVåra specialister blir ännu bättre!Överens om att gemensamt undersöka lösningarFrån mötesapp till kommunikations­plattform
2022-11-21
Experten om de nya eldrivna maskinerna Bättre hälsa och säkerhet inom trävaruindustrinÖkad oro för IT-attackerFörändring i Stora Ensos koncernledningNimos måleriavdelning fördubblar produktionen
2022-11-18
Utsläppsfri återvinning i Bayern Maskin- och fixtur­konstruktioner blir säkrareLyfta och flytta gods smidigtEdge Gateway - Industri 4.0 har aldrig varit enklareHydro elektrifierar aluminiumtransporter
2022-11-17
Amada erbjuder kantpressar i mellansegmentetÄr chatbots standardalter­nativet för kundtjänst?Ny fabrik med rörlaser i spetsen ökar produktion TAWIs lyftanordningar hos PostnordVolvo klarar de hårda kraven hos SSAB