TORSDAG 23 JANUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya CP7755-serien ger dig full kontroll över kraften

Chicago Pneumatics nya kompakta tryckluftsdrivna mutterdragare
CP7755-serien från Chicago Pneumatic består av fyra kompakta halvtums premium-mutterdragare med dubbla hammarverk. En nyutvecklad justerbar kraftinställning förenklar arbetet när man växlar mellan olika arbetsmoment eller fordonstyper som kräver olika åtdragningsmoment. Två av modellerna i serien är utrustade med företagets nya patenterade Air Flex Mini-funktion, en flexibel vridbar luftanslutning.

– Utvecklingen av den nya CP7755-serien är baserad på en djupgående användarstudie och kombinerar en enkel och samtidigt exakt effektstyrning med ökad ergonomi och komfort, säger Peter B Nilsson, nordisk försäljningschef hos Chicago Pneumatic.

En nyutvecklad kraftkontroll och mekanism möjliggör en enhands momentinställning i elva steg, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50 eller 100 procent av verktygets maximala åtdragande vridmoment som är 1.080 Nm. Maximal reverserande kraft är 1.300 Nm. Den smidiga inställningen gör det enkelt att ställa in och finjustera kraften för att anpassa den till varje specifik fordonstyp och tillämpning. Slutlig momentnivå bör naturligtvis alltid nås med en manuell momentnyckel.

Peter B Nilsson fortsätter:

– Två av modellerna, CP7755 Air Flex Mini och CP7755-2 Air Flex Mini, är utrustade med vår nya patenterade funktion, Air Flex Mini, en svängbar luftanslutning vilken ger en mycket god rörelsefrihet och bidrar till att slangen enkelt kan hållas ur vägen under arbetet. De två andra modellerna i serien har i övrigt samma fina specifikationer som dessa två.

CP7755- serien har flera stötupptagande punkter vilka ger ett bra skydd vid eventuella stötar och fall. Komponenter som motorhus i komposit, ett kopplingshus i magnesium och en aluminiumregulator bidrar också till att skydda mutterdragaren.

Komponenterna bidrar också till låga vikten, 1,93 kilo och tillsammans med den nya patenterade Air Flex Mini-funktionen i handtaget, låga vibrationer och ett kompakt format (endast 169 milliliter lång) medverkar de till seriens fina ergonomi och komfort.

Typiska applikationer där Chicago Pneumatics nya mutterdragare passar perfekt är arbetet med däckskifte av allt från motorcyklar och personbilar till pickuper och SUV:ar. Och de precis lika väl anpassade till tuffa verkstads- och vägassistansuppgifter, arbeten med tunga lastbilar och fordon som används inom jordbruk, marin och gruvdrift.

Länk till YouTube CP7755
www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=HxGX25_V3DM&feature=emb_logo

Fakta om CP7755-serien
Luftanslutning: ¼-tum
Luftförbrukning: 108 liter/minut
Drivtapp: ½ tum
Max moment, åtdragning: 1 080 Nm
Max moment, utdragande: 1 300 Nm
Arbetsområde moment: 80–575 Nm
Vibrationsvärde: 7,9 – 8,5 m/s2 beroende på modell
Vikt: 1,93 kg

För mer information
Peter B. Nilsson
Nordisk försäljningschef
Telefon: 070 863 99 50
E-post: peter.b.nilsson@cp.com
Kontaktinformation

Chicago Pneumatic Compressor Sverige

Postadress
Sickla Industriväg 19
10523 Stockholm
Besöksadress
Sickla Industriväg 19
10523 Stockholm
Region
Nacka
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556155-2794
Grundat: Ej angivet
Anställda: x
Chicago Pneumatic - Mer än 100 års erfarenhet

För oss handlar det inte om bara om produkterna. Vi månar om våra kunders konkurrenskraft och produktivitet. Vi anstränger oss lite extra för att göra det enkelt att arbeta med oss, oavsett om det gäller nya kompressorer eller reservdelar.

Chicago Pneumatic har idag en av marknadens absolut bredaste utbud av kompressorer och vi är idag den snabbast växande kompressorleverantören i Skandinavien och finns i mer än 150 länder.

Hos Chicago Pneumatic finner ni allt från kolvkompressorer till oljesmorda och oljefria skruvkompressorer samt torkar, tankar och filter. Vår ambition är att du alltid skall finna en produkt som passar just ditt behov.
Chicago Pneumatic är idag en del av Atlas Copco.

5 års garanti
Välkommen att kontakta oss direkt eller kontakta din närmaste partner.

Certifieringar

ISO 14001:2000 – ISO 9001:2000 – OHSAS 18001

Kontakter

Steven Kjell/ Chicago Pneumatic
Marknadschef
0703187007
Åke Brännvall
Produktansvarig Säljare
072 - 74 30 260
Roger Johansen
Reservdelssäljare
0240 - 66 05 58
076-1250890
Fredrik Oden
Teknisk service
087439955
Bengt Abrahamsson
Kundsupport
08-7439016

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-01-15
Farlig svetsrök - Rätt metod för utsugGöran Nylén ny vd för Helge Nyberg ABNya Carnegiebryggeriet expanderarLaddningarna av elbilar ökade med över 400 procent – eller 750 resor Lindesberg-ÖrebroDrivlösningar med integrerad styrelektronikKonkursanalys. Endast 1 % av Sveriges företag går i konkursAdBlue® från Arom-dekor Kemi nu också i 4 l påse.Hållbarhet är en guldgruva av affärsmöjligheter!Fristads deltar i projekt för miljöeffektivare container­trafikDesignskydd för Calmarks engångsartikel beviljat i EU och USALångivaren DBT rekryterar två toppkrafter Honeywell lanserar steel mesh barrier, lightweight fall protection systemNu blir det lättare att sortera avfall i Upplands-Bro
2020-01-14
SSAB engageras i forskningsprojekt om metallbearbetning i FinlandAlfa Laval tar värmeåtervinn­ingsorder värd 125 milj krKyl och smörj med norelems nya sortiment av kylmedels­slangarÄnnu ett bolag klart för Comfort-kedjan!Kontract inleder det nya decenniet som ledande i Sverige på kundnöjdhetMiljoner till forskning inom astma och allergiModernisering av datacenter minskar Wexnets energi­användning ytterligareSchneider Electric presenterar TeSys Ö islandCastellum lyser upp med solelBatteritillverkaren Nilar lanserar ny energilagrings­lösning för villamarknadenErgofast introducerar MAX RB611T för najning av grövre dimensionerErbjudande från Zert Appen som ska styra upp hantverkarbranchen
2020-01-13
Granzow förvärvar trycklufts­avdelning av Kompauto Nordic.Indutrade förvärvar tysk leverantör av automations­lösningarHubSpot lanserar nya och användarvänliga funktioner i sitt Marketing Hub Enterprise-verktyg Södertälje Hamn moderniserar och investerar Tele2 Företag lanseras hos MittNätUnika installationslösningar från Assemblin när Helsingborg förnyasVäderstad finalist i IVAs företagstävling Smart industriUPS lanserar elcyklar i Stockholm15 nya fossilfria regionbussar i Västerbotten - 88% lägre växthusgasutsläpp Planetväxlar i en klass för sig!Fantastiskt år för Mercedes-Benz lastbilar!
2020-01-10
Nytt spännande koncept för framtidens automation.Fräsarna går på djupetTrollhättans truck expanderarNy Mimecast-rapport visar att dataförlust är finans­branschens främsta oros­faktorBygg inte höga hus i trä – det är för farligtBengt Widstrand ny VD för Finja Betong ABSveriges största solcellspark på gång i SträngnäsRecirkulering av pallar – för miljöns skullEn motor som pallar trycketMikroorganismer matas med giftgas för att producera biobränsleHydroscand erbjuder nu UNO-MATICEngcons grundare: Branschkollegor – ta ansvar och ställ krav!Materialflödet reproduceras perfekt i miniatyr med LEGO® Spännande om svenska framsteg inom forskning och teknik 2019Wästbygg AB bygger handelshus i Kristianstad
2020-01-09
EB80 multifunktionsmodul – en nyhet från Metal Work PneumatikNy app från Atlas Copco ökar intelligensen hos vakuum­pumparSwecamp Bomstadbaden – nöjd BAGA-kundVolkswagen Tiguan − Sveriges populäraste bilmodell hos privatköpareABB ska leverera kraft­försörjningen till Europas största batterifabrikCramo AB uppgraderar sin arbetsmiljöcertifieringInsyn i processen Framtidens digitala sjukhus­fastigheter testas på Central­sjukhuset i Kristianstad20 nya företagare med Widrikssons nyföretagar­programTvå av tre konsumenter föredrar hållbara transporter framför korta transporttider
Annonser