Nya Hyundai i10 lanseras i samarbete med Rädda Barnen - industritorget.se
SÖNDAG 31 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya Hyundai i10 lanseras i samarbete med Rädda Barnen

Nu är det äntligen dags för svensk premiär av helt nya i10. Hyundais minsta modell som på många sätt är stor för sin klass.
Med en mängd aktiva säkerhetsfunktioner som standard, full uppkoppling, rymlig interiör och sportig design ger den ett imponerade intryck.

Helt nya i10 har uppgraderats rejält från sin föregångare med en design som både är sportigare mer ungdomlig och dessutom rymligare invändigt. Bilens visuella hållning har stärkts genom ett sänkt tak (20 mm) och breddad kaross på 20 mm. Samtidigt har utrymmet för bilens fem passagerare blivit större tack vare den ökade hjulbasen på 40 mm. Nya i10s sportiga karaktär återfinns bland annat i den breda grillen, de runda varselljusen i LED och återkommande honungskakeformade designelementen. Valmöjligheten av 16-tumsfälgar och två-tonsfärgad lack med kontrasterande tak förstärker intrycket och gör att bilen verkligen tar för sig.

Modellen är på många sätt klassledande i A-segmentet. Nya i10 har ett av de mest omfattande säkerhetspaketen i sin klass och erbjuder funktioner som automatisk nödbroms med fotgängarigenkänning, trötthetsvarnare, filhållningsassistans, eCall och helljusassistans som standard. Hyundai erbjuder dessutom nya i10 som fullt uppkopplad med Blue Link Connected Car Services som tillval. Kunder som väljer Teknikpaketet får förutom ett integrerat navigationssystem, DAB-radio och skyltavläsning även full uppkoppling mot bilen via Blue Link-appen. Uppkopplingsfunktioner som gör att förare enkelt kan se vart de parkerade bilen, skicka förplanerade rutter direkt till navigationssystemet och även få realtidsuppdaterad information om trafik, väder och fartkameror via den inkluderade prenumerationen på Hyundai LIVE Services.

Som en del i Hyundais ansvarstagande för en renare och bättre värld lanseras nya i10 i ett internationellt samarbete med Rädda Barnen. Under temat ”Go Big” vill Hyundai visa att även små handlingar kan göra stort avtryck på omvärlden. För varje genomförd provkörning med nya i10 donerar därför Hyundai motsvarande en timme från hjälparbetare till barn i nöd. Projektet som riktar sig mot utsatta barn i nordöstra Kenya, fokuserar på att utbilda hjälparbetare inom diagnostisering och behandling av sjukdomar men även vård av handikappade barn. Genom samarbetet hoppas Hyundai att på mindre än ett år lyckats bistå 21 000 barn och deras familjer på Kenyas landsbygd.

”När omvärldens fokuserar på den rådande pandemin får vi inte glömma de som redan innan var utsatta och i behov av hjälp. Världens barn är vår framtid och de som kommer göra skillnad framöver. Med nya i10 vill vi visa att små saker kan göra skillnad och med en så enkel handling som att provköra en bil bidrar varje potentiell Hyundai-kund till en ljusare framtid för tusentals barn i Kenya,” berättar Tobias Joelsson, PR Manager på Hyundai Sverige.

Helt nya i10 lanseras med en trecylindrig, 1.0 MPi-motor som bjuder på 67 pigga hästkrafter och 96 Nm i vridmoment. Förare kan välja mellan en femväxlad manuell låda eller en femväxlad automatiserad manuell växellåda (AMT). Fördelen med en AMT jämfört med traditionell automatlåda är ökad effektivitet och minskade CO2-utsläpp tack vare sin låga vikt och minskade friktion.

”i10 har länge varit en av våra storsäljare och viktig del i Hyundais modellprogram. Med helt nya i10 så fortsätter vi att demokratisera avancerad säkerhetsteknik och göra full uppkoppling tillgänglig för alla. En introduktion av en viktig och på många sätt imponerande bil. Tillsammans med vårt samarbete med Rädda Barnen kan vi dessutom bidra till att göra världen lite ljusare för de minsta i vår värld, vår framtid – barnen,” säger Bengt Larsson, Country Manager på Hyundai Sverige.

Helt nya i10 lanseras helgen (22–23 maj) hos auktoriserade Hyundai-återförsäljare över hela Sverige.

Nya i10 lanseras till ett konkurrenskraftigt pris från 119 900 kr och privatleasing på 1995 kr/mån. Tidiga kunder kommer dessutom kunna ta del välutrustade och unika ”1st Edition”-modeller till ett kampanjpris på 138 900 kr.

Mer information om helt nya i10 finns på www.hyundai.se/bilar/nya-i10

Tobias Joelsson
PR & Communications Manager
PR, Information, Sponsring & Event
tobias@sg-comm.se
+46 (0) 733 380 770

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-25
Veidekke bygger vindkraftpark åt Stena RenewableTele2 har lanserat Sveriges första publika 5G-nätAllblästring AB förvärvar Britab ABRenta certifierar sin verk­samhet för kunder och miljöSvebio nöjda med Klimatpolitiska vägvalsutredningen men avvisar två av utredningens förslagBolt lanserar elsparkcyklar i Stockholm
2020-05-22
Technima NORDIC har utvecklat säkerhetshattar för sina aerosoler för säkrare och enklare användning28 nya Volvo hjullastare redo för tjänstgöringABB erbjuder skräddarsydda digitala verktyg och uppstartsservice i takt med att världen återvänder till arbetetSvårigheterna kring finansiering under den fjärde industriella revolutionenDanska personsökarsystem ger säkerhet och snabbare åtkomst till ramperna vid produktions- och logistikplatser.Färsk data från HubSpot visar positiva tecken på återhämtning i SverigePeanta Inventions AB ökar omsättningen med flera miljoner efter juridisk storsegerVattenfall tecknar avtal om klimatsmart fjärrvärme i London5G kommer revolutionera tillverkningsindustrin och driva digital transformation Från problem till lösning – Östersjöns alger ska förädlas till en biobaserad råvara för hygien- och rengöringsprodukter100 dagar med corona - antalet cyberhot har ökat med 33 procentKavli väljer Rejlers som helhetsleverantör av IT-tjänster
2020-05-20
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
2020-05-19
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner allt
Annonser