SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya mångsidiga fräsar - Barrelmills

Nu utökar Iscar sortimentet med fler varianter
Femaxlig bearbetning används alltmer eftersom den ger betydande fördelar genom att komplexa komponenter kan bearbetas i en och samma maskinuppspänning. Metoden ger hög bearbetningsnoggrannhet och kortare cykeltider.

Traditionellt används fullradiepinnfräsar för bearbetning av 3D-ytor. Utveckling av femaxliga fleroperationsmaskiner och CAM-system har dock medfört att verktyg med en annan typ av skärgeometri växt fram, s.k. barrelmills. Femaxlig bearbetning i kombination med datormodellering av komplexa former har gjort att fräsar med radiesegment ger stora fördelar.

Teoretiskt ger fullradiepinnfräsar en punktformad kontakt med profilytan. Fräsning med fullradiepinnfräsar kräver att förflyttningen i sidled minskas, för att ge en högkvalitativ yta, vilket i sin tur ökar cykeltiden. En effektiv lösning för att övervinna detta hinder, särskilt vid femaxlig bearbetning är att använda barrelmills som ger en mycket jämnare yta och kortare processtid genom att antalet passeringar minskar.

I ISCAR:s verktygsserie NEOBARREL ingår solida hårdmetallpinnfräsar, MULTI-MASTER och vändskärspinnfräsar. Nu utökar Iscar sortimentet av barrelmills med fler varianter.

NEOBARREL-skär har två skäreggar och är designade för att monteras som enda skär i en BALLPLUS-pinnfräs. Skärets konstruktion i kombination med stabil fastspänning gör det möjligt att öka matningen per tand i jämförelse med de matningsvärden som rekommenderas för solida hårdmetallpinnfräsar och fräsar med utbytbara skärhuvuden, typ MultiMaster.

NEOBARREL-skären finns i två utföranden.

ISCAR:s verktygsserie MULTI-MASTER består av verktyg med utbytbara skärhuvuden i solid hårdmetall. Seriens utbud av barrelmills utökas med fler radiealternativ. Med MULTI-MASTER konceptet med utbytbara skärhuvuden används mindre hårdmetall vilket ger kostnadsfördelar och är bra ur en hållbarhetssynpunkt. Med den stora variationen på verktygskroppar, skaftförlängare och reduceringsdelar för modulär verktygsuppbyggnad kan användaren sätta samman verktyg som är perfekt anpassade även till mycket komplex bearbetning.

Iscars hela sortiment av Barrelmills hittar du i Iscars nya katalog ”BARREL-SHAPED ENDMILLS” som du kan läsa eller ladda ner under Publikationer-Kataloger på iscar.se.

Lär dig mer om hur du använder barrelmills i Iscars ”Userguide för Barrelmills”. Du hittar den under kalkylatorer i Iscars verktygsväljare NEOITA på iscar.se.

För mer information kontakta Iscar Sverige AB på tel 018-66 90 60 eller gå in på www.iscar.se
Kontaktinformation
Postadress
Box 845
75108 Uppsala
Besöksadress
Kungsängs­vägen 17 B
75108 Uppsala
Region
Uppsala
Uppsala län
Sverige
Organisationsnummer:
556296-8858
Grundat: 1987
Anställda: 42
Välkommen till Iscar Sverige AB

Iscar Sverige AB säljer och marknadsför Iscar hårdmetallverktyg för skärande bearbetning till svensk verkstadsindustri.

Välkommen att kontakta oss.

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Kontakter

Annika Peterson
Marknadskoordinator
018-66 90 64
Weine Werlevik
VD
018-66 90 61
Catrin Wiberg
Order, leveransbevakning
018-66 90 70
Hannes Strache
Säljcoach
070-2440468
Björn Håkansson
018-66 90 60
076-3978397

Filmer

Verktygshantering med MATRIX från Iscar - sänk kostnader, säkra produktion och effektivisera inköp

Verktygshantering med MATRIX från Iscar - sänk kostnader, säkra produktion och effektivisera inköp
Val av metod vid spårupptagning i svarv
Iscar - utveckling bortom gränserna
NEODO - ger exakt 90° hörn
Introduktion till NEOLOGIQ
Tekniksnack på svenska - ISCAR SumoCham

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när