FREDAG 06 DECEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya Mercedes-Benz Actros utsedd till ”Truck of the Year 2020”

Lastbilsjournalister från 24 europeiska länder har utsett nya generationens Mercedes-Benz Actros till ”Truck of the Year 2020”.
Priset har fokus på teknisk innovation och det är femte gången av fem möjliga som Actros får det och den nionde som det ges till en lastbil från Mercedes-Benz. Det gör Mercedes till det mest framgångsrika märket i prisets historia.

Juryn i Truck of the Year har specifika krav på vad som ska värdesättas. Reglerna för priset säger att det ska delas ut till den nya lastbil som mest bidragit till att förbättra ekonomi, miljöpåverkan, säkerhet, köregenskaper och komfort. Nya Actros är full av teknologiska innovationer inom just de områdena. Mest uppmärksamhet har den fått för att de traditionella backspeglarna ersatts av så kallade MirrorCams med kameror på utsidan och digitala skärmar vid a-stolparna. Kamerorna visar inte bara en bild, de följer också trailer eller släp i kurvor och har stödlinjer som bland annat visar var bakaxeln är.

Actros har också fått en helt ny Multimedia Cockpit där den traditionella instrumenteringen ersatts av bildskärmar och touchscreens på samma sätt som i nya Mercedes-Benz personbilar. Det ger både mer information och information som presenteras på ett bättre sätt.

Nya Actros har genom ”Active Drive Assist” också fått självkörande funktioner som juryn gav höga betyg. Den har också femte generationens autobroms ”Active Brake Assist” samt en utvecklad Sideguard Assist som minskar risken för olyckor med oskyddade trafikanter vid lastbilens sidor.

Även den förutseende farthållare PPC (Predictive Powertrain Control) har uppdaterats och fick beröm av juryn. Systemet anpassar farten efter bland annat topografi och kurvor och fungerar numera även bra på vindlande bergsvägar.

Juryns motivering lyder ”Med nya Actros har Mercedes-Benz tagit en högmodern lastbil till våra vägar, vilket jämnar ut vägen till framtidens automatiserade körning”.

Jens Tittel som är chef för Mercedes-Benz svenska lastbilsverksamhet är stolt, men inte förvånad:

– Vi har haft flera hundra provkörningar av nya Actros i Sverige, och genomgående har människor haft stora leenden när de kommit ut ur hytten. Nästan alla pratar om hur de fått känna på framtiden, och att allt det nya verkligen fungerar så bra som det är tänkt. Och bättre.

Läs mer om nya Actros här:
www.mercedes-benz-trucks.com/sv_SE/models/new-actros.html%e2%80%a8.html

Charlotta Bauer Letsikas
PR & Communications Manager
Sverige
charlotta.letsikas@daimler.com
+46 (0)707 549 514

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-11-29
Vattenfall bygger sin första flytande solparkLotta Medelius-Bredhe blir ny generaldirektör för Svenska kraftnät
2019-11-28
Ny process för pulverlackering fördubblar produktionen i EnglandSenaste Shark-tappen ger hög säkerhetABB lanserar den interaktiva smarta stadenVi har filat på handtaget längeTYROLITS nya slipskiva CERABOND X utmanar Vindelnföretagare är norra Sveriges främsta entreprenörVindelnföretagare är norra Sveriges främsta entreprenörKodifiering av svenska järnvägsnätet möjliggör ökad kvalitet för special­transporterProton Lighting har anställt ny säljare i norra Sverige. Välkommen Tommy Säfström!Expansion Obbola möter en ökad efterfrågan på linerSkulle du hoppa fallskärm utan fallskärmsutrustning?Hyundai visar framtidens mobilitets­lösningar på eCar Expo i GöteborgVem blir Årets Byggchef 2019?Kläder och AI ska förebygga belastningsskador. Boliden först ut att testa!Deloitte rankar Sveriges snabbast växande teknikföretag 2019Forskningsprojekt ska stärka svensk stålindustriEuropeisk skogsindustri överens om bioekonomisk forskningsagenda
2019-11-27
ABB:s första koldioxid­neutrala framtidsfabrik håller vad den lovarÖkad effektivitet med vagnar istället för ställageABB i-bus® KNX-kombiaktorer – flexibilitet i kompakt designABB-teknik i Vattenfalls 40 snabbladdnings­stationer i SverigeSchneider Electric ett av de 50 främsta företagen inom mångfaldsarbete enligt Financial TimesMiljoninvestering i elektronmikroskopiNy design på skär­verktyg kan ge lägre flygpriser om tio årTL Byggs affärschef Jonas Bölegård kan bli Årets ByggchefEways laddar BringSolör Bioenergi förser Geijerskolan i Ransäter med fossilfri värmeHydroscand lanserar SlangExpress i EskilstunaHalmstadföretaget Swedlock är en del av SOS Alarms nya tjänst ”Smart Passage”Stort intresse för Sacos studentmässorOsäker arbetsmiljö i IT-industrin riskerar människors hälsa Framtidens visitkort är nu digitala med ecoCardSolcellsanläggning nu i drift på förskolan SagaEaton släpper nya RMQ Flat Enclosure Nytt projekt ska utveckla bättre valsar till stålindustrinSå här används robotar optimalt i praktiken
2019-11-26
SBS Steam Boiler Service i Varberg investerar i 4 Kw Fiberlaser från Movs ABWoup tar tillvara på spillet från KL-träfabrikerJackon väljer molnbaserad tullhantering från DescartesJättesatsning på solceller i UppsalaG A Lindberg instiftar stipendium för industriell innovationEltel Finland tecknar ett treårigt ramavtal inom telekom värt cirka 25 miljoner euroSkanska vinner inter­nationellt innovationspris för European Spallation SourceFyra miljoner kronor till nytt projekt inom Metalliska materialÅrets kvinnliga Gasell vill skapa säkra arbetsplatserVolkswagen fokuserar på eldriven motorsportNy flödesmätare från LUTZNordens smartaste laddstation - eRange IQPositivt när Bomag demonstrerade unika asfaltsfräsenBiobaserade kajaker för en hållbar världKEWAB Elkraft årets leverantör - för fjärde gången
2019-11-25
25:e servicebesöket till HöganäsVerktyg hjälper dig med föreskrifterVäxla upp miljöarbetet med ny global standardPeab får renoveringsprojekt i centrala Helsingforswpd europe GmbH uppnår financial close för svenska vindkraftsprojektet Aldermyrberget Följ med till Volvos storsatsning! Sist men inte minst, den är supersnabb!Amphi–Tech får genombrott i HollandSizes fördubblar produktions­kapaciteten till 1200 lägenheter under 2020
Annonser