ONSDAG 04 AUGUSTI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya Mirka® AIROS är den första smarta elektroniska robotsliparen

Det nya sliphuvudet Mirka® AIROS är världens första patentsökta automatiserade industriprogram. AIROS är det första smarta elektriska slipmaskinen för robotslipning.
Den är integrerad med OEM:s robotsystem, eller med samarbetsrobotar kan den utföra intensiv slipning av hög arbetsbelastning, där precision och minimalt underhåll är avgörande.

Lanseringen av Mirkas automatiserade industriprogram markerar år av utveckling i samarbete med stora tillverkare inom fordons- och transportindustrin. Mirkas specialistkompetens efterfrågades för att kunna erbjuda ett avancerat elektriskt sliphuvud. Detta är optimerat för robotar som kan användas med en mängd olika applikationer, såsom vid tillverkning av fordon och Tier1-komponenter. AIROS testas för närvarande av en rad olika industrisektorer.

Mirkas automatiserade industriprogram är en kombination av hårdvara och förbrukningsvaror i en robotlösning för våra kunder. Detta inkluderar AIROS sliphuvud tillsammans med ett brett utbud av slipmedel vilket tagits fram av Mirkas 75 års tekniska kunskap, forskning och utveckling tillsammans med erfarenhet inom slipindustrin.

Konsekvent kvalitet

Mats Bystedt som är portföljförvaltare på Mirka, säger: ”Vi ser en ökad användning av robotar för att kunna förbättra en kostnadseffektiv produktion. Vårt automatiserade industriprogram kan integreras i två olika kategorier av robotar – från enkel programmering och växande ”cobot” eller samarbetsrobotar, till mer industriella robotar – och den kan installeras väldigt enkelt, utan att behöva specialverktyg. Anledningen till detta är för att ge total kontroll över varvtal och styrning. Pneumatiska verktyg som vanligtvis används har inte den kontrollnivån som eftersträvas, vilket kan leda till ”överslipning” av känsliga områden. Vår lösning däremot, säkerställer att mätning och precision är av största vikt, vilket resulterar i jämn kvalitet och processoptimering.”

Han tillägger: ”AIROS är det enda specialdesignade, mest kompakta och lätta sliphuvudet som finns på marknaden just nu och kan tillgodose praktiskt taget alla robotsystem. Pilotkunderna som vi har utvecklat detta program med har också sagt att det kräver mycket mindre underhållsintegrera- och reservdelar än tidigare produkter de använt. De är också imponerade av hur Mirka-teamet integrerar i hela processen i fabriken. Från de mycket tidiga stadierna av projektet som ställer in parametrarna, till problemlösning och slutlig finjustering av slipprocessen.”

Läs mer här
Kontaktinformation
Postadress
Frö­gatan 9
65343 Karlstad
Besöksadress
Frö­gatan 9
SE-65221 Karlstad
Region
Karlstad
Värmlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556435-6029
Grundat: 1993
Anställda: 16
Välkommen till Mirka Scandinavia AB !

Mirka Ltd. är världsledande inom slipmaterialteknologi och erbjuder ett brett sortiment högklassiga slipprodukter, verktyg och hela slipsystem för speciella behov. Mirkas unika koncept med dammfri slipning i kombination med effektiva ytbehandlingsmetoder, erbjuder kunderna ett komplett slipsystem. Användningen av Mirkas produkter är ekonomiskt lönsamt, och produkterna lämpar sig också för krävande processer.

Under många år i branschen har Mirka byggt upp en avancerad och målinriktad produktutveckling. Mirka är idag specialist på flexibla slipmaterial och leverantör av kompletta slipsystem som möjliggör dammfri ytbehandling.

Tack vare Power Tools-avdelningens satsningar på nytänkande inom formgivning och produktutveckling möjliggörs en snabbare utveckling av nya slip- och polermaskiner. I den helhetslösning som erbjuds kunderna, ingår förutom slipmaterial, ett brett urval av olika verktyg såsom slip- och polermaskiner, underlagsplattor, dammsugare samt polermedel av hög kvalitet. Med dessa produkter ger Mirka kunderna möjlighet till ett komplett, skräddarsytt slipsystem för deras egna behov.

Välkomna att kontakta oss !

Certifieringar

ISO 14001:2016 – ISO 9001:2000 – OHSAS 18001

Kontakter

Alexander Gidebratt
Kontaktperson
054-69 09 56
073-4421331

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

Iridium – Move up a gear

Iridium – Move up a gear
Novastar – Surpass your expectations
Mirka LEROS - Perfection from any angle
Mirka OSP-system
Reparationsprocess med slipmaterialet Iridium
Historien bakom Mirka LEROS

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-07-01
Accelerera digitaliseringen genom “the power of integration”Förlängt partneravtal med HV71Infinidat lanserar storage-as-a-service (STaaS) som förenklar och effektiviserar AIOps i stora IT-miljöerSweco blir teknisk rådgivare för utformning av energiö i NordsjönJessica Öberg ny vd för CombitechSolör Bioenergy Group förvärvar framgångsrikt fjärrvärmeverksamhet från Veolia NordicMVS ansluter sig till nätverk för smart elektrifieringSciety-nätverket och Segulah Medical Acceleration investerar 106 MSEK i SAGA DiagnosticsBOLIST Svedala byter ägare
2021-06-30
Semi-automatiserade plocktruckar effektiviserar plockprocessernaSwedish Agro Machinery blir ny återförsäljare för MetsjöEcoStruxure Security Expert från Schneider Electric nu SSF-certifierat i samtliga larmklasserHybrit har producerat världens första vätgas­reducerade järnsvampNexans Aurora: Byggd för framtiden, redo för världs­haven, nyss namngiven i NorgeVerizon och Digital Catapult lanserar Retail Accelerator-program med uppslukande 5G-teknologi Företags- och privatlån under pandeminCTEK stärker sin styrelse och utser två nya medlemmarMålbilder för miljöhänsyn utvärderasEn företagscykel har många fördelar!Coronapandemin har gjort svenskarna mer hygienmedvetna
2021-06-29
Överväg gärna keramiska standardkomponenter för att minska nötning och slitageVolvo EC530E och EC550E - 50-tons grävmaskiner med idéer som är större än deras storleksklassKaeser förvärvar Kompressorservice i SkövdeHållbarhet är kärnan i Mirkas verksamhetFyra fällor att undvika när du vill lånaSensor Control Nordic AB har tecknat ett partneravtal med RealWearHelene Åsander tillträder som inköpschef på Wästbygg GruppenAdvenica får order värd 19,2 MSEKVolvo Cars utökar sitt samarbete med BluJay W3 Energy ska förvalta Fu-Gens första vindkraftparker i SverigeNy tvätthall i Sjöbo med klimatsmart uppvärmningTECE lanserar prefabskåp för golvvärmeFörändrade krav i spåren av pandeminNya Ducato 2021Scandinavian Carbide Company – Ny aktör med lång erfarenhet på hårdmetallprodukter
2021-06-28
I datacentren är det ingen som vill ha varmt väder – så här går kylning till på bästa sättSkanska investerar cirka 540 miljoner kronor i logistikprojekt i HelsingborgMSB ska bidra till ökad kontroll över explosiva varorWorld Trade Center Göteborg expanderar – tar över top floor på Mässans gata 10Halmstad digitaliseras – väljer AddMobile som leverantörIngenjörsstudenter vidareutvecklade Skövdeföretagets prototypKlimatpåverkan en viktig fråga i utvecklingen av Frihamnen i GöteborgTelia testar livestreaming för drönare
2021-06-24
SMC Automation tecknar avtal med Bravida CoolingNy generation plasma­skärare från SPARTUS!Binar och Standby sponsrar Trollhättan City Trail96 % av svenska företag planerar fortsatt hybridarbeteDuroc Machine Tool utökar i Västra Götaland.David lämnar över till PeterSchneider Electrics koncernchef Jean-Pascal Tricoire har utsetts till “Glassdoor Top CEO” 2021Sweco förvärvar Boydens EngineeringTidernas investeringslyft i MoelvenMinskade energileveranser av fasta biobränslen 2020Veeam stärker sitt ProPartner-nätverk i EMEA med nya strategiska rekryteringar
2021-06-23
Elektronikföretaget som vågar ta plats Nya kulrullar och rullöverföringsenheter i teknopolymerSå kan du jobba mer aktivt Ahlsell förvärvar Kartecon OyHon ska öka intresset för ventilation HCL Technologies uppmärksammas av Great Place to Work Institute Stora utsläppsminskningar vid återvinning av plastförpackningar Connect Companies växer – anställer två nya experter på integration och systemutveckling