SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya smarta och kompakta kraftmoduler

Minskar omriktarstorleken med 30%
De nya storlekarna är baserade på nya smarta 365A kraftmoduler, så kallade PEBB (Power Electronic Building Blocks). Dessa kraftmoduler har nu avsevärt bättre effekttäthet och deras unika konstruktion skapar flexibilitet och redundans. Omriktarskåpets bredd kan på så sätt minskas med upp till 30%.

Produktchef Jos van den Nouwland förklarar det unika modulbaserade konceptet: "Våra PEBB-moduler har ett eget inbyggt skydd. De stöttar och skyddar varandra. De är också utbytbara, vilket gör dem perfekta för tillämpningar där det är viktigt med en obruten drift. Emotrons frekvensomriktare med hög effekt är enkla att bygga till önskad effekt i konfigurationer med moduler innehållande två eller tre parallella PEBB:ar för optimal flexibilitet."

Emotrons avancerade omriktarteknik har en verkningsgrad på 98%. Alla Emotron FDU- och VFX-omriktare har luftkylda kylflänsar med ”heat-pipe”-teknik, kommunikation med alla större fältbussprotokoll och fjärråtkomst.

Jos van den Nouwland, som har lång erfarenhet av företagets teknikbas, fortsätter: "Alla Emotrons omriktare är fullpackade med tekniska lösningar som skyddar din utrustning och optimerar verksamheten. Alla frekvensomriktare har till exempel en axeleffektvakt som standard. Tillförlitlighet är nyckeln till vår framgång och det kräver omsorg om alla detaljer. Vi ser exempelvis till att även den smarta temperatur- och hastighetsstyrningen i våra likspänningsmatade skåpfläktar optimerar fläktens livslängd och effektivitet."

Våra produkter ger dig optimal flexibilitet när du bygger skåp för drivsystem med hög effekt. Luft- eller vätskekylning, specialfilter, kommunikation och telemetri är bara några av de alternativ företaget erbjuder.

GG Drives & Automation har mer än 40 års erfarenhet av skräddarsydda omriktarlösningar.

Företagets huvudkontor ligger i Sverige, där också den största delen av FoU-avdelningen finns. "Vi är stolta över att kunna tillföra värde med våra djupgående applikationskunskaper. Det ska vara enkelt att kontakta en omriktarexpert med specialistkunskaper inom ditt område. Den mest energieffektiva lösningen är alltid ett specialkonstruerat system som hanterar just din utmaning", avslutar Jos.

För mer information, kontakta:
Claes Bjäreholt, VD och global produktlinjechef
claes.bjareholt@cgglobal.com
+46 42 16 99 52

Elin Follin, marknadsföringschef
elin.follin@cgglobal.com
+46 42 16 99 91

www.emotron.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-03-22
Colt utökar sitt partnerskap med Equinix i Sverige M-Files visar rekordtillväxt under 2022Jätteinvestering i logistikHär mäter AI hur grönt det är i Örebro Fler rattonyktra fast vid landets gränskontroller
2023-03-21
Henkel erbjuder heltäckande monteringslösningarRobotCenter Laxå exporterar till FrankrikeABB lanserar filmserien Unstoppable Nu börjar vägen mot prispallen i EuroSkillsNy agentur
2023-03-20
Väderstad bygger ut fabrikenVälkommen till LogiMAT 2023Flexibla ventilationsexperterSwecon och Lantmännen i gemensam satsning Duntäcke för dig som arbetar inom industrin
2023-03-17
Rotoclear ger fri sikt till produktionenABB bygger ut Robotics-fabrik i USABlinto tar in 121 miljoner från VerdaneSemperis går med i MISAKan VR användas inom tillverkningsindustrin?
2023-03-16
Mission completed!Produktiv hörnfräsningHexagon i partnerskap med Scada Systems Verizon förändrar i ledningenOslagbart paket från Volvo och Swecon