SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nytt samarbete i Leksand

Nu stärks Delvators och Hitachis service till maskinägare i Dalarna.
Under hösten 2021 kommer Delvator med hjälp av AB Heby Lantbruksservice att etablera sig i Leksand i Dalarna för att kunna erbjuda service och reservdelar i området.

Heby Lantbruksservice bedriver service av bilar, lantbruks-, skogs- och entreprenadmaskiner i Heby, Hedemora och i Leksand där de har butik, verkstad och reservdelslager för att snabbt kunna serva sina kunder. Man jobbar bland annat med varumärkena Massey Fergusson, Trejon, Lemken, Norje m fl. Företaget startade redan 1980, så erfarenheten och kunskapen i företaget är stor. Bolaget har ca 20 anställda, varav 4 servicetekniker i Leksand som arbetar med entreprenadmaskiner. Man startade verksamheten i Leksand 2019 och där har man nu två servicebilar som rullar frekvent i det stora distriktet.

–Leksand är jättebra för oss, då det finns många Hitachi-maskiner i regionen, säger Thomas Johnsson, eftermarknadschef på Delvator. Tillsammans med Heby Lantbruksservice kommer vi nu att ha en verkstad som hjälper oss att höja servicegraden till våra entreprenörskunder i Dalarna.

–Heby Lantbruksservice har en fin anläggning som kommer att tjäna vårt arbete, våra maskiner och reservdelar, säger Delvators VD Jonas Coltén. De har ett fint rykte i regionen och stort förtroende hos sina kunder. Deras anläggning i Heby är väletablerad och vi känner oss trygga med detta samarbete, fortsätter han.

Christian Eriksson är VD för Heby Lantbruksservice. Han började själv jobba på företaget med reservdelar och tog över bolaget 2015. Han har störst erfarenhet av lantbruksmaskiner, men ser samarbetet med Delvator och Hitachi som ett bra komplement.

–Jag har själv inte jättestor kunskap av entreprenadmaskiner, men många av våra kunder i området kör Hitachi-maskiner och efterfrågade service, så det var så det började. Man har ju förstått att det är bra maskiner, säger Christian.

Delvator har precis utökat sin säljstyrka med Jimmy Arvidsson som också utgår från Dalarna, och det känns extra bra att nu få ytterligare en servicepunkt i området för att komma ännu närmare kunderna.
–Det ska bli roligt att jobba med Heby Lantbruksservice och jag vet att mina entreprenörskunder är nöjda med deras arbete och fina service.

Även Roland Hellbergs om är ansvarig för lager, butik och verkstad i Leksand tycker det ska bli roligt att få in Hitachi som nytt varumärke. Det blir spännande att utöka med entreprenadmaskiner och speciellt varumärket Hitachi med så hög produktkvalitet.
–Det är ju alltid intressant med utveckling och att kunna bredda sin verksamhet. Jimmy är ju en lättsam kille och det är ju alltid skönt att man får en bra kontakt från början, säger Roland.

Delvator har under de senaste åren knutit kontakt med flera servicepartners. Anläggningen i Leksand blir den 21:e servicepartnern som tillsammans med de tre egna anläggningarna i Eslöv, Härnösand och Stockholm förser Hitachiägare med service och reservdelar.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-10-15
Investeringar för framtidens Smart Factory Volvo CE bidrar till en hållbar framtidIngersoll Rand kondenshanteringssystemABB firar stolt fem år av ABB Ability-innovationerVerksamhet som flyttar utomlands – tillverkningsindustrin hårt drabbadFörst i världen med autonom skotningDescartes kommenterar E-barometern Q2 2021Alelion förstärker säljteam efter mycket starkt orderinflödeÅteranvändning av komponenterRevolutionerande teknik för trottoardetekteringFör framtidens maskin­uthyrare, för nästa generation
2021-10-14
Tillsammans skapar vi Sveriges bästa material­hanteringInnovativ metod gör 3D-printning i koppar möjligtSMC lanserar nya produkter för batteritillverkningXano spänner musklerna på Elmia SubcontractorIntegrering av Topcon höjer ribban inom grävprecisionHur får man en dygnet runt produktion att fungera smidigt?Ankorstore fortsätter att expandera och tar nästa kliv i NordenSaab expanderar i USAEpiroc vinner stor gruvutrustningsorder CTC lanserar ett nytt koncept för större fastigheterEfterfrågan på begagnad elektronik är högre än någonsinNy säljare på Sennebogen hos Scantruck ABCO2-kompenseringstjänst får DEKRA-validering inom hållbarhet
2021-10-13
Intercut på Blechexpo 26 – 29 oktober 2021Etablerar sig på den svenska marknadenNCC bygger tunnel för skyfall i KöpenhamnHitta bra ergonomi när du jobbar hemifrånTurbo R-Line är här!Läkemedelsrobotar gör entréNy standard för batteri­anläggningar med litium-jonbatterierUtställning om svensk arkitektur och hållbarhetBiogasen kan minska koldioxid­utsläppen inom industrinHöghastighetsfräsmaskinen DATRON MLCube är unik i sin storlekAI och framtidens arbetslivSamrådsstart för reviderad vindbruksplanSelga och Storel blir Rexel
2021-10-12
Correa presenterade två stora nyheter under EMO 2021Ravema tar fram modulbaserad automationslösning!Smart belysning spar energi i hjärnsmart skolaIntegritetsfokuserade annonserings­lösningar är här för att stannaSå ska en grönare verkstadsindustri hjälpa Sverige att nå klimatmålenGötene Ufo lanserar nya skopor
2021-10-11
Ny termiskt ledande plast för krävande applikationerÖgonsäker industriell laser med hög effektComPacT NSX/NSXm en ny generation isolerkapslad effektbrytareFossilfri E-mobilityNy teknik kan göra kropps­arbete 60 procent lättaregop lanserar akrylskivor av 100% återvunnet materialHydroscand utökar sortimentet med flexibel avgasklammerSTIHL lanserar kraftfull topphandssågÖka din lönsamhet med Hitachi ZX210-7 och ZX225US/USR-7BRA Bygg partner till WangeskolanInterConsult Sverige sluter samarbetsavtal med Malte Månson VerkstäderAlcros höstnyheter är utvalda för perfektionHiQ etablerar sig i Jönköping
2021-10-08
Här är kreditkortet av 100 procent träFem tips när du väljer avlopp för hög miljöskyddsnivåSäkra framtidens arbetsplats med identitet i centrumFler eldrivna grävmaskiner och lastare från VolvoEngcon förenklar transport och förvaring av tiltrotatorerEyetron lanserar inom kort sin säkerhetsprodukt