FREDAG 28 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

OKQ8 och Tanka gör det enkelt för bilister att bli fossilfria

– utökar antalet tankställen för HVO100 till närmare 100 stycken.
Genom att tanka det hållbara drivmedlet HVO100 är det möjligt att köra helt fossilfritt i vanliga dieselbilar, något inte många känner till. OKQ8 och Tanka satsar nu stort för att tillsammans bredda erbjudandet till privatbilister genom att utöka utbudet av HVO100 till närmare 100 tankställen i hela Sverige – från Malmö i söder till Pajala i norr.

Sedan det blev klart att de flesta av Volvos dieselbilar* tillverkade efter 2015 öppnades för tankning med HVO100 har OKQ8 tillsammans med Tanka jobbat hårt med att kunna få en förbättrad distribution och tillgänglighet av detta bio-drivmedel. Det är därför mycket glädjande att kunna meddela att vi kommer att utöka antalet tankställen till närmare 100 stationer.

- Detta är en stor bonus, inte minst för företag med tjänstebilar som ofta består av Volvobilar i de aktuella modellerna. Det möjliggör alltså även för företag att ta ett förhållandevis enkelt steg mot en fossilfri värld. En riktig vinstlott för vår miljösatsning, säger Lars Blomgren, VD Tanka Sverige.

HVO100 sänker utsläppen av växthusgasen CO2 med upp till 90 procent, vilket har stor betydelse för klimatet. Flera andra bilmärken har gått samma väg och godkänt HVO100 som drivmedel i sina dieselbilar, bland andra Renault, Citroën, DS, Nissan och Peugeot.

- Vi strävar alltid efter att erbjuda våra kunder hållbara alternativ, därför är vi mycket glada över att tillsammans med Tanka kommer kunna erbjuda HVO100 på närmare 100 tankställen i hela Sverige. På så vis gör vi det enkelt för bilister att köra helt fossilfritt, säger Erik Stenströmer Moglia, Fuel Manager, OKQ8 Scandinavia.

Så här mycket CO2 kan en bilist spara genom att byta ut diesel mot HVO100
Genomsnittsbilen rullar cirka 1200 mil/år. Dieselförbrukningen på genomsnittsbilen är 0,76 l/mil vilket blir 912 liter/år. Om du tankar 912 liter diesel per år och byter ut detta mot HVO100 kan du spara 2181 kg CO2, motsvarande till exempel 2 flygresor Stockholm - Bangkok eller 168 par jeans. Statistiken om snittförbrukning och körsträcka är hämtade från SCB för 2018.

Bäst täckning på HVO100 i hela Sverige
OKQ8 och Tanka har tillsammans bäst täckning på HVO100 i hela Sverige – från Malmö i söder till Pajala i norr. Som privatperson har du idag möjlighet att tanka bränslet på 55 stationer, men i en nära framtid kommer alltså denna siffra att nära nog fördubblas.
Du hittar enklast din närmaste station som erbjuder HVO100 genom att gå in på www.okq8.se eller www.tanka.se.

Fördelarna med HVO100
• Helt förnybart
• Ett av de klimatsmartaste alternativen på marknaden (upp till 90 procent lägre CO2-utsläpp)
• Lätt och säkert att använda i vanliga dieselbilar
• Verifierat och certifierat hållbart

Observera! Det är viktigt att du som bilägare säkerställer med din biltillverkare att din bil är godkänd för HVO100.

* SPA- och CMA-bilarna XC90, S90 och V90 och V90 Cross Country, XC60, V60 och V60 Cross Country samt XC40

För ytterligare information, kontakta gärna:
Erik Stenströmer Moglia, Fuel Manager, OKQ8 Scandinavia
Tel: 070-268 01 24, e-post: erik.stenstromer.moglia@okq8.se

Karin Hellgren, Head of Communication, OKQ8 Scandinavia
Tel: 073-068 40 04, e-post: karin.hellgren@okq8.se

Jan Wallin, Affärsutveckling, Tanka i Sverige AB, Tel: 031-89 06 53, e-post: jan.wallin@tanka.se

OKQ8 Scandinavia – Hållbar möjliggörare för människor i rörelse

OKQ8 Scandinavia har verksamhet i Sverige och Danmark och är ett av Skandinaviens största drivmedelsbolag. Vi är en engagerad, kundorienterad och hållbarhetsfokuserad organisation med cirka 5 000 medarbetare. Vi arbetar aktivt för att driva utvecklingen av mer klimat- och miljövänliga drivmedel och produkter, att minska ojämlikhet och att bidra till hållbara städer och samhällen. Med cirka 1 000 servicestationer, vår egen bank och ett av marknadens starkaste företagserbjudanden vill vi vara en hållbar möjliggörare för människor i rörelse – nu och i framtiden. Läs gärna mer på okq8.se.

Tanka
Tanka-konceptet tillhör Tanka i Sverige AB som är ett helägt dotterbolag till Svensk Volvo- och Renaulthandel. Våra stationer och tvättanläggningar drivs av den lokala Volvo- och Renaulthandlaren. Vår gemensamma vision är att du med hjälp av våra tjänster och produkter ska uppleva ett bättre och förmånligare bilägande. Du hittar Tanka-stationer i huvudsak hos Volvo- och Renaulthandlare, men även som fristående automatstationer. Totalt har vi 163 bensinstationer och 63 tvättanläggningar. Tanka erbjuder snabb och bekväm tankning till lägre pris än på bemannade stationer. Volvo- och Renaultkortskunder får dessutom alltid extra drivmedelsrabatt.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-24
Nästa steg i Axel Johnsons satsning på solenergiNytt samarbete skapar jobb som rensar haven från 100 000 ton plastErgofast introducerar en ny uppgraderad isolerspikpistolNy stackläggare hos Norditek
2020-02-21
Industritorget.se har tecknat ett nytt avtal med Easyfairs Scandinavia Svenska flygbolaget BRA punktligast i världen 2019Fortsatt stor efterfrågan på EnergiingenjörerSvenska priser för nya Mercedes-Benz GLA.Parker lanserar SensoControl ServiceJunior Här byggs skogsmaskin­bolagets nya superfabrikIdrifttagning central skärvätskereningsanläggningVD-skifte i familjeföretaget Hüllert MaskinÅtervinning största vinstenMatch Up 2020 en succéPannoperatörsutbildning inför certifieringNya pannlampslösningar från Milwaukee®Solbys förare har sista ordetCOWI projekterar ny gasterminal i Oxelösunds HamnHållbara stolpar melodin för Linde energi
2020-02-20
Forsells Mekaniska investerar för framtiden och köper sin tredje HurcoABB ny medlem i ElectriCityDe goda hackarnas tid spås vara förbi Lättklinker – för byggnader med högt brandmotståndRototilt ställer ut på ConexpoNya lättare svärd och kedjaAuktorisationen Trygg plåt i fokus på FastighetsmässanTräffa oss på Underhållsmässan 2020Unik samverkan kring IT och artificiell intelligensFM Mattsson på plats på Vasaloppsmässan 2020Fler byggnader i trä för en bättre miljöIT-bolaget DXC Technology meddelar att de inleder ett samarbete med Ericsson.
2020-02-19
Veeam presenterar Veeam Availability Suite V10 - nästa generations backup-lösning Konduktivitetsgivare med IO-LinkHär är årets finalister i "SM för unga plåtslagare 2020"LK Armatur breddar utbudet av LK 551 HydroMix – nu med högre Kvs-värdeebm-papst deltar med två montrar på mässan Mostra Convegno den 17-20 marsSmålandshamnar Oskarshamn miljösatsar på magasinbelysning med IntenzVeidekke leder fortfarande inom klimatrapportering Snabb mellanladdning med stationär energilagringStort pris till kompakt truck: ERC 216ziTrallskruvmontage med snyggt resultatBruk med korrosionsskydd från ARDEX! Beijer slog rekordVi behöver fler kvinnliga förebilder inom IT och teknikLidköping Energi utser Valmet till leverantör av allbränslepannaBatteridrivna loggers med lång batteritidTvå procent av alla personbilar är laddbaraUtvecklad för medicinsk teknik och nu anpassad för industriapplikationerInterroll breddar lösningen för detaljhandelssektorn
2020-02-18
Metrol Springs gasfjädrar ger effektiv och säker kontrollSlagkraft presenterar nytt motorpaket och ny kran för buskröjningHållbarhetsarbete som ger global effektPMH International AB ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020HCL Technologies lanserar “Women Lead”-initiativ i Norden OGD-givaren är baserade på time-of-flight principen.Kronos Titan AS får full kontroll på sin export med molntjänst från DescartesSivers IMA lanserar spjutspetsteknologi med en ny 5G mmWave Dual Quad Beamformer ICLedande elbilsexperter startar konsultbolagGARO lanserar ny egenutvecklad snabbladdareStockholmsmässan byter bränsle och minskar sin klimatpåverkanGolvlim med 40% lägre koldioxidavtryck sätter ny standard i branschenSchneider Electric expanderar sitt partnernätverk
Annonser