SÖNDAG 22 SEPTEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

OKQ8 och Tanka gör det enkelt för bilister att bli fossilfria

– utökar antalet tankställen för HVO100 till närmare 100 stycken.
Genom att tanka det hållbara drivmedlet HVO100 är det möjligt att köra helt fossilfritt i vanliga dieselbilar, något inte många känner till. OKQ8 och Tanka satsar nu stort för att tillsammans bredda erbjudandet till privatbilister genom att utöka utbudet av HVO100 till närmare 100 tankställen i hela Sverige – från Malmö i söder till Pajala i norr.

Sedan det blev klart att de flesta av Volvos dieselbilar* tillverkade efter 2015 öppnades för tankning med HVO100 har OKQ8 tillsammans med Tanka jobbat hårt med att kunna få en förbättrad distribution och tillgänglighet av detta bio-drivmedel. Det är därför mycket glädjande att kunna meddela att vi kommer att utöka antalet tankställen till närmare 100 stationer.

- Detta är en stor bonus, inte minst för företag med tjänstebilar som ofta består av Volvobilar i de aktuella modellerna. Det möjliggör alltså även för företag att ta ett förhållandevis enkelt steg mot en fossilfri värld. En riktig vinstlott för vår miljösatsning, säger Lars Blomgren, VD Tanka Sverige.

HVO100 sänker utsläppen av växthusgasen CO2 med upp till 90 procent, vilket har stor betydelse för klimatet. Flera andra bilmärken har gått samma väg och godkänt HVO100 som drivmedel i sina dieselbilar, bland andra Renault, Citroën, DS, Nissan och Peugeot.

- Vi strävar alltid efter att erbjuda våra kunder hållbara alternativ, därför är vi mycket glada över att tillsammans med Tanka kommer kunna erbjuda HVO100 på närmare 100 tankställen i hela Sverige. På så vis gör vi det enkelt för bilister att köra helt fossilfritt, säger Erik Stenströmer Moglia, Fuel Manager, OKQ8 Scandinavia.

Så här mycket CO2 kan en bilist spara genom att byta ut diesel mot HVO100
Genomsnittsbilen rullar cirka 1200 mil/år. Dieselförbrukningen på genomsnittsbilen är 0,76 l/mil vilket blir 912 liter/år. Om du tankar 912 liter diesel per år och byter ut detta mot HVO100 kan du spara 2181 kg CO2, motsvarande till exempel 2 flygresor Stockholm - Bangkok eller 168 par jeans. Statistiken om snittförbrukning och körsträcka är hämtade från SCB för 2018.

Bäst täckning på HVO100 i hela Sverige
OKQ8 och Tanka har tillsammans bäst täckning på HVO100 i hela Sverige – från Malmö i söder till Pajala i norr. Som privatperson har du idag möjlighet att tanka bränslet på 55 stationer, men i en nära framtid kommer alltså denna siffra att nära nog fördubblas.
Du hittar enklast din närmaste station som erbjuder HVO100 genom att gå in på www.okq8.se eller www.tanka.se.

Fördelarna med HVO100
• Helt förnybart
• Ett av de klimatsmartaste alternativen på marknaden (upp till 90 procent lägre CO2-utsläpp)
• Lätt och säkert att använda i vanliga dieselbilar
• Verifierat och certifierat hållbart

Observera! Det är viktigt att du som bilägare säkerställer med din biltillverkare att din bil är godkänd för HVO100.

* SPA- och CMA-bilarna XC90, S90 och V90 och V90 Cross Country, XC60, V60 och V60 Cross Country samt XC40

För ytterligare information, kontakta gärna:
Erik Stenströmer Moglia, Fuel Manager, OKQ8 Scandinavia
Tel: 070-268 01 24, e-post: erik.stenstromer.moglia@okq8.se

Karin Hellgren, Head of Communication, OKQ8 Scandinavia
Tel: 073-068 40 04, e-post: karin.hellgren@okq8.se

Jan Wallin, Affärsutveckling, Tanka i Sverige AB, Tel: 031-89 06 53, e-post: jan.wallin@tanka.se

OKQ8 Scandinavia – Hållbar möjliggörare för människor i rörelse

OKQ8 Scandinavia har verksamhet i Sverige och Danmark och är ett av Skandinaviens största drivmedelsbolag. Vi är en engagerad, kundorienterad och hållbarhetsfokuserad organisation med cirka 5 000 medarbetare. Vi arbetar aktivt för att driva utvecklingen av mer klimat- och miljövänliga drivmedel och produkter, att minska ojämlikhet och att bidra till hållbara städer och samhällen. Med cirka 1 000 servicestationer, vår egen bank och ett av marknadens starkaste företagserbjudanden vill vi vara en hållbar möjliggörare för människor i rörelse – nu och i framtiden. Läs gärna mer på okq8.se.

Tanka
Tanka-konceptet tillhör Tanka i Sverige AB som är ett helägt dotterbolag till Svensk Volvo- och Renaulthandel. Våra stationer och tvättanläggningar drivs av den lokala Volvo- och Renaulthandlaren. Vår gemensamma vision är att du med hjälp av våra tjänster och produkter ska uppleva ett bättre och förmånligare bilägande. Du hittar Tanka-stationer i huvudsak hos Volvo- och Renaulthandlare, men även som fristående automatstationer. Totalt har vi 163 bensinstationer och 63 tvättanläggningar. Tanka erbjuder snabb och bekväm tankning till lägre pris än på bemannade stationer. Volvo- och Renaultkortskunder får dessutom alltid extra drivmedelsrabatt.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-09-12
ITU-programmet får vara kvarTobias Håkansson blir ny regionchef för distrikt ÖresundHager har förstärkt försäljningsteamet i väst med ett par strategiskt viktiga rekryteringarNy undersökning från LTH visarPatrik Settlin utses till ny vd för LitiumPSA:s el- och hybridoffensiv – de första svenska priserna klaraHenkel Norden inleder samarbete med KW PartsKonjunkturvändningen är näraKlimatomställning och kompetensförsörjning i höstens regeringsförklaringAirmees cargocyklar breder ut sig över Stockholm Ökad automation och digitalisering med hjälp från Prevas och RobotlyftetABB inleder byggnation av ny robotfabrik i ShanghaiNy varumärkesprofil för Volkswagen TransportbilarIAAM Sverige arrangerar European Advanced Materials Congress
2019-09-11
Viktigare än någonsin att nätverka på mässgolvetFatpump – Bästa tipsen för ett bra köpStålåret 2019: Nu laddar vi omBesiktningstekniker till Opus i AkallaVälsmord hydraulikinspiration i Borlänge 23-24 oktoberProduktnyhet September 2019 - SortimentväskaRamirent blir totalleverantör till NCC:s bostadsprojekt i ÄngelholmSizes ingår partnerskap med Business Arena StockholmSTIHL invigde expansion av det nordiska huvudkontoretebm-papst lanserar nya fläktar för kommersiella fordonLand Rover Defender - Ikonen är tillbakaEngcon ökar sin omsättning för nionde året i rad BMW visar upp nyheter på IAA Cars i FrankfurtStena Recycling är officiell partner till ASAPRacing och konceptbilarVärldspremiär för Volkswagens nya elbil ID.3
2019-09-10
VBN Components finalist för tyska MM Maschinenmarkts innovationsprisThomas Johansson ny affärsområdeschef för Energi och Industri VästEnkel rörbearbetningGöranssons Maskiner AB i Staffanstorp samarbetar med Beck Maskin Sverige ABPeab bygger nya Storbron i SundsvallBränslecellsdriven dragtruck för framtidens flygplatslogistikNy miljöcontainer unik i att uppfylla uppdaterade krav Diac satsar på framtiden Jobbprognos för svensk industri bland de svagare i Europa​600 byggnadsvårdsexperter räddar miljönAbkati förstärker säljkåren i StockholmNya Hilti DSH 600-X motorkapMexichem - som Wavin är en del av - blir Orbia: To Advance Life Around the WorldFord kommer sälja fler elbilar än diesel- och bensinbilar tillsammans år 2022Nya produkter på ny mark När du vill ha raka svar! FLEX nya digitala vattenpass är här!Vad har olja, solpaneler, lithiumbatterier och en kompisklubb gemensamt?​Mobileye – förarens extra ögonEfterlängtad sliphjälp - ONE+ Batteridrivna FingerslipSnabbare produktion med konverterad nonwoven!Hager stärker sin säljorganisation med Jonas Becker Pressinbjudan: Advanced Biofuels Conference
2019-09-09
Kompakt smartness i ÖvikLesjöfors goes to HollywoodABB öppnar nytt högeffektslabb för lågspänningsprodukterLuna lanserar handverktyg för smidigare säkring Besök Diac Metal AB på Elmia underleverantörsmässaRiksarkitekten – starkt dragplåster till mässan Nordic Property ExpoConrad Elektronik erbjuder nu smidiga inköpslösningar för företagRollco firar 20 år!Sportkläder i återvunnen plast från havet vinner Textilias miljöstipendium 2019 Thermotransferskrivare för industriella applikationer
Annonser