TISDAG 18 MAJ 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Okta lanserar nya produkter och förbättringar av sin ”Identity and Access Management”-plattform

Hjälper kunder med digital transformation inom områdena säkerhet, kundupplevelse och applikationsutveckling
Okta, Inc. (NASDAQ: OKTA), en ledande oberoende leverantör av identitetslösningar, lanserar en rad innovationer under sin virtuella konferens Oktane21. Dessa inkluderar två nya produkter - Okta Privileged Access för att förbättra säkerheten och flexibiliteten kring känsliga och affärskritiska data, samt Okta Identity Governance för att modernisera identitetsstyrning och administration. Dessutom utvecklar företaget Okta Integration Network inom risk- och bedrägerihantering, orkestrering av kunddata, dataskydd och compliance, samt hantering av utvecklingslivscykeln. Okta presenterar också nya erbjudanden för Okta Developer Edition, vilka gör det möjligt för utvecklare att integrera Oktas teknologi för autentisering, auktorisering och användarhantering i sina applikationer på ett skalbart sätt.

Okta Privileged Access
Okta Privileged Access kombinerar identitetshantering med flexibel åtkomst för kritisk infrastruktur som möjliggör snabbare utvecklingshastighet, smidigare processer och förbättrad säkerhet i linje med Zero Trust-modellen.

Okta Privileged Access förenklar åtkomsthanteringen av känsliga data som lagras i molnet. Granulära, användar- och rollbaserade säkerhetprinciper kan användas sömlöst på infrastrukturnivå för att hantera vem som har åtkomst till vad. Dessutom hanteras compliance-aspekten via en central vy genom att koppla sessioner till specifika användare. Okta Privileged Access är enkel att driftsätta och bygger på säkerhet från Okta Advanced Server Access.

“Tusentals servrar driver Zooms kommunikationsupplevelse,” säger Gary Chan, Head of IT infrastructure and Employee Services på Zoom Video Communications, Inc. “Eftersom miljontals människor dagligen använder Zoom är säkerhet mycket viktigt för oss. Okta hjälper oss att säkra vår infrastruktur med en flexibel, identitetsbaserad lösning för användaråtkomst och hantering.”

Okta Privileged Access kommer att finnas tillgänglig från Q1 2022. Mer information finns på https://www.okta.com/products/okta-identity-governance-and-okta-privileged-access/.

Okta Identity Governance
Okta Identity Governance är en ny Okta-produkt med ett cloud-first-förhållningssätt till Identity Governance and Administration (IGA). Den löser komplexa åtkomst- och compliance-utmaningar. Lösningen erbjuder självbetjäning av identitetsstyrning och administration för alla användare. Därigenom kan verksamheter på ett smidigt sätt uppfylla de juridiska kraven på datahantering utan att hastigheten i hybrid- och multi-cloud-miljöer påverkas.

”T-Mobile utvecklar ständigt sin teknik för att ge anställda moderna verktyg i takt med kundernas förväntningar,” säger Warren McNeel, Senior Vice President of Product & Technology på T-Mobile. ”Oktas automatiseringsfunktionalitet är en viktig del av vår IAM-strategi och gör det möjligt för oss att erbjuda våra anställda en sömlös och säker åtkomst till kritiska resurser på distans eller på kontoret. Både verksamheten och kunderna gynnas när automatisering är nära kopplat till identitet.”

Okta Identity Governance kommer att finnas tillgänglig i programmet för tidig åtkomst från Q1 2022. Mer information finns på https://www.okta.com/products/okta-identity-governance-and-okta-privileged-access/.

Customer Identity Risk Ecosystem and Workflow-Integrationer
Okta utvecklar även Okta Integration Network inom de fyra huvudområdena risk- och bedrägerihantering, orkestrering av kunddata, dataskydd och compliance, samt hantering av utvecklingslivscykeln. De nya integrationerna hanterar utmaningarna med digital transformation inom områdena säkerhet, kundupplevelse, applikationsutveckling och dataskydd, samt där identitetshantering är central för att lösa mycket komplexa utmaningar med digital transformation - från att säkra transaktioner till digital onboarding.

Okta Integration Network byggs ut
Okta Identity Cloud stöds av Okta Integration Network, vilket omfattar fler än 7000 integrationer med de mest populära applikationerna. Okta Integration Network blir nu ännu mer omfattande med en rad nya Okta Customer Identity Workflow-integrationer, till exempel med Hubspot, Mixpanel och SendGrid. Dessa nya connectorer ger en sömlös integration över flera teknologier i Customer Experience Tech-Stack och kan enkelt hittas via Okta Integration Catalog.

Nya API:er för Okta Risk Ecosystem
Företag måste förtjäna och behålla kundernas tillit, samt skydda sig mot attacker. Med nya Okta Risk Ecosystem API kan kunder utgå från identiteten för att integrera och centralisera externa beteendemässiga och transaktionsbaserade risksignaler för att identifiera legitima användare och säkra e-handelsupplevelser. Nya integrationer med Bot Detection- och brandväggsleverantörer som Signal Sciences, HUMAN, F5 Networks och PerimeterX använder nya Risk Ecosystem API:er för att länka bedrägerisignaler till en specifik användare. De nya integrationerna kompletterar Oktas befintliga partnerskap i syfte att ge en helhetsbild av kund- och säkerhetsprofiler.

”Identitet har en unik roll i den digitala upplevelsen, särskilt ur integrationssynpunkt,” säger Diya Jolly, Chief Product Officer på Okta. ”Att koppla samman risksignaler med åtkomst, utan att offra användarupplevelsen, hjälper till att förhindra de typer av säkerhets- och bedrägeririsker som blir allt vanligare. Samtidigt ser vi en enorm möjlighet att utöka rollen som Okta Workflows kan spela för att gynna användarupplevelsen. Workflows kan fungera som ett realtidsverktyg för dataorkestrering och för att automatisera identitetsbaserade processer genom hela kundresan.”

”MLB kopplar ihop fans med allt som har med baseboll att göra genom att optimera och synka fansens online- och liveupplevelser,” säger Neil Boland, CISO på Major League Baseball. ”Med Okta för hantering av identiteter kan vi erbjuda en spännande och sömlös digital upplevelse, samtidigt som vi säkrar våra kunders integritet och säkerhet.”

Nya Okta Integration Network for Customer Identity finns tillgängligt på okta.com/integrations. Okta Workflows for Customer Identity är också tillgängliga från och med idag. Funktionen för hantering av externa risksignaler finns i Early Access-programmet via Adaptive Multi-Factor Authentication. Mer information finns på https://www.okta.com/press-room/press-releases/okta-launches-new-customer-identity-risk-ecosystem-and-workflow-integrations/

Nya Okta Starter och Advanced Developer Edition
Okta lanserar nya Starter- och Advanced-erbjudanden för Okta Developer Edition. Därigenom får utvecklare de verktyg de behöver för att införliva Okta-autentisering, auktorisering och användarhantering i sina applikationer. Okta Starter Developer Edition är nu tillgänglig gratis för upp till 15 000 aktiva användare per månad. Erbjudandet omfattar flera applikationer och inkluderar tillgång till de flesta av Okta-produkterna för Identity och Access Management - från adaptiv multifaktorautentisering till API Access Management.

Utvecklare kan nu komma igång snabbare med Okta och hantera fler användningsområden över applikationens hela utvecklingslivscykel. Dessutom har utvecklare nytta av utökad dokumentation och nya integrationer för att skydda och hantera åtkomst till mikrotjänster och API:er.

Nya Okta Starter Advanced Developer Editions finns på developer.okta.com. Mer information finns på https://www.okta.com/press-room/press-releases/the-new-okta-developer-experience-secure-applications-apis-and-infrastructure/

Presskontakt
Jan Fredriksson
Northern Link PR
jan@nlpr.se
+46 70 716 00 68
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-05-06
KH-maskin öppnar i JönköpingStrömsnäs förpackningar ökade försäljning under Q1 Bränslepellets löser klimatkris i NederländernaNYHET: Energieffektiv synkronmotor som sätter en ny standardRISE växlar upp inom tillämpad AI - Rekryterar tio AI-forskare till ny centrumbildningFantastisk vecka för flera anläggningar i SverigeSpara tid och energi med en plugg som klarar alla bygguppdragTransportbranschen kan dra viktiga lärdomar från pandeminLogistic Contractor AS inleder samarbete kring en logistiktomt sydväst om OsloFacebook-efterlysning hittade julgäster från Tjeckien
2021-05-05
Grön energi sänker CO2-utsläppen med mer än hälften Länk för länk: Fördelarna med att se hela kedjanNomo förvärvar ABRA KulelagersenteretDoldisen som är navet i det nya restauranglandskapetGeomatikk tecknar avtal med SinfraUltimo Software Solutions går in på den nordiska marknaden På väg med Truckloads of InspirationAcronis säkrar en investering om 250 miljoner USD och värderas till 2,5 miljarder USD
2021-05-04
Nordomatic stärker strategiskt fokus på medarbetare och företagskulturSmart tillverkning & Industri 4.0: Mastercams femdelade vision lyfter framtidens tillverkningFasthållning med vakuum­teknikTvå starka familjföretag fusioneras - Polarica tar det stora klivet för framtidens bärhus tillsammans med Kaskein Marja Falu Mekaniska Verkstad AB förvärvar Svärdsjö Mekano ABManitou 180ATJ är en favorit hos Molins Saxliftar ABHydroscand satsar på ökad kapacitet i automatiserat centrallagerFiber och Elkraft i Norr AB blir en del av VINCI Energies nätverk i SverigeTrend Micro presenterar den första säkerhetslösningen som förhindrar avbrott i industriella kontrollsystemSom svar på elbristen - MVS lanserar hållbar energi­lagringslösningDell Technologies lanserar partnerprogrammet RISE
2021-05-03
Nu byggs Algecos nordligaste entreprenörsboendeToolbar från Edströms Verktyg förbättrar lönsamheten hos WelandSå enkelt är det att boka tågfrakt från Kina till Sverige hos DB SchenkerBolt ny taxiaktör i Linköping och Norrköping – "hög tid att östgötar slipper betala överpris"83 procent har använt en QR-kod för att genomföra en betalning det senaste året – men många känner inte säkerhetsriskerna som finnsAMAZONE lanserar en ny generation av sin självgående växtskyddspruta Pantera.Peab bygger ny containerhamn i SundsvallOptimera först i Sverige att sälja Ekolutions hampafiberisoleringKundanpassade filtreringslösningarNSK-lager ökar driftsäkerheten i drivlinan inom jordbrukssektorn
2021-04-30
Försvarsmakten förnyar maskinparken med ännu fler hjullastare från SweconKollaborativa robotar från ABB hjälper Husqvarna att bli mer kostnadseffektivaFANUC lanserar ny trådgnist modell!Manometer med hastelloy­membran från WIKANy AI och Maskinförordning föreslås av EU-kommissionenTerri släpper ny maskinserie med innovationen Terri AWS som standardIndustrirörmontörsutbildning på Hammarö fortsätter i Monticos regi – stor efterfrågan i branschenABB:s robot IRB 1300 förbättrad med nytt skydd för tuffa miljöer och renrumstillämpningarUpp till kamp för landets hårt kämpande småföretagareRenta expanderar i NorgeSafestate – Startupen som ska förenkla it-säkerhet och skydda svenska företag mot cyberhotFrån Trainee till Team LeaderProcessindustrin lockar - många kvinnliga sökande till YH-utbildningPalo Alto Networks Prisma Cloud får automatiserat skydd för hybrida multi-molnmiljöerJoakim Efraimsson utses till vd för Wästbygg AB
2021-04-29
Exakt reglering vid låga cylinderhastigheterKarl Magnus Skepö är ny säljare på det södra distriktetSchneider Electric lanserar flexibla och lättmonterade armaturen Exiway LightUtan servicetekniker stannar produktionenNy handbok om elsäkerhet i arbetslivetMer etanol i bensin ger stor klimatvinst, borde gjorts tidigare!Guide för gummibeläggningar på stickade arbetshandskar
2021-04-28
SMC lanserar robust och energisnål 2-portsventil
Annonser