SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Optimal fjäder-i-fjäderlösning

Med dragfjädrar för garageportar
Fjädrar är en viktig del av den upplevda kvaliteten i en garageport för om dörrfjädrarna inte är välbalanserade rör sig inte dörren smidigt. Fjäderteknik är en komplex del av garageporten och en flera faktorer avgör kvalitet, livslängd och funktion.

Ett givande partnerskap
Alcomex, ett av Lesjöforskoncernens nederländska dotterbolag, är en högspecialiserad ledande leverantör till dörrfjädermarknaden i Europa. En av Alcomex kunder är ConDoor, en stor tillverkare av isolerade portar för såväl industrilokaler som bostadshus med en produktion av mer än 50 000 portar per år. Sedan 2017 är Alcomex ensam leverantör av dörrfjädrar till företaget efter en omfattande process av analys, jämförelser och testning av Alcomex lösningar.

Kees-Jan Honig, vd för ConDoor, kommenterar testprocessen som Alcomex-fjädrarna gick igenom:

”Efter att ha kört ett genomgripande testprogram i vårt eget labb började vi tillverka små serier portar med Alcomex-fjädrar. 2017 gav vi grönt ljus på alla plan och beslöt oss för att ta nästa steg med Alcomex som vår enda partner för fjädrar. Vilket betyder att vi förlitar oss till 100 procent på deras kapacitet och prestanda. Även våra kunder, dörrhandlarna som installerar dörren hos husägaren eller industrianläggningen, var också nöjda med den nya kvaliteten, livslängden och balansen.”

Innovativ fjäderlösning revolutionerade verksamheten
En viktig beslutskomponent för ConDoor var Alcomex innovativa arbetssätt. Alcomex introducerade dragfjäderlösningen ”Quattro” vilket innebar många fördelar för ConDoor. Tidigare uppfattades dragfjädrar som en sämre lösning av garageportbranschen. Kees-Jan Honig förklarar:

”Vridfjädrar kunde beräknas exakt till rätt dörrvikt och lyftsystem, men med dragfjädrar hävdade man alltid att kompromisser var nödvändiga. Quattro-systemet visade sig vara perfekt för våra garagedörrar för privatmarknaden. Tack vare fjäder-i-fjäder-lösningen kunde systemet uppfylla de tuffa europeiska säkerhetsnormerna. Konstruktionen av fjädersatserna visade sig också vara mycket kompakt så endast ett litet inbyggt utrymme krävdes, vilket gjorde det möjligt för oss att erbjuda förspända hårdvarusatser till våra kunder, vilket sparade både tid och pengar. Nästa steg var att anpassa lösningen till högre portvikter, det vill säga större garageportar. Nu vill Ingen gå tillbaka till den mer komplexa och dyrare gamla lösningen.”

Mångårig långsiktig relation
ConDoors strategi är att hellre utveckla en befintlig relation med en leverantör till en nivå som båda parter drar nytta av, snarare än att byta leverantör ofta. Ett talande exempel på flexibilitet är den direktleverans som Alcomex organiserade från sin fabrik i Indien till ConDoors fabriker i Nederländerna.

[i9”Båda parter måste tjäna pengar och hos båda aktörer finns människor som jobbar för att göra sitt yttersta. Men människor gör misstag ibland och för oss är det viktigt att problem löses utan fördröjning och att vår leverantör kan följa vår tillväxt. I Alcomex har vi en partner med bra logistisk prestanda, högkvalitativa produkter under ständig utveckling samt ett team av människor som verkligen förstår vad vi behöver varje dag”, säger Kees-Jan Honig.

Kontaktinformation

Lesjöfors Springs & Pressings AB

Postadress
Jämtlands­gatan 62
16260 Vällingby
Region
Österåker
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556997-0675
Grundat: 1852
Anställda: Ej angivet
Lesjöforskoncernen, där svenska säljbolaget Lesjöfors Springs & Pressings ingår, är en global aktör med marknadens bredaste sortiment av fjädrar samt stansade och pressade detaljer. Med en unik expertis inom högteknologiska, kundanpassade lösningar samt stor och flexibel tillverkningskapacitet är Lesjöfors sedan många år fjäderpartner till kunder i vitt skilda branscher.

Lesjöfors består av ett trettiotal tillverkande och säljande bolag i ett flertal länder. Tack vare ett långsiktigt och målmedvetet arbete som innovativ problemlösare växer koncernen kontinuerligt med god lönsamhet, både organiskt och genom förvärv.

Lesjöfors ägs Beijer Alma, noterat på Stockholmsbörsen.

Certifieringar

IATF 16949:2016 – ISO 14001:2015 – ISO 9000:2015

Kontakter

Sofia Håkansson
Kommunikations- & Marknadschef
054 19 99 21
+46 70-217 64 00
Henrik Berner
Försäljning industri
0513 220 22
Erik Danell
Försäljning industri
08-445 88 72
Niklas Movitz
Försäljning industri
0513-220 21

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-01-27
Kallabandsågar hos EquipmentstoreSafeReach kommer åt alla områden med rope accessLanserar senaste genera­tionen L&W Bending TesterVälj rätt kabel och kabelkedjaFem trender inom PLM 2023
2023-01-26
Lasermätning: Framtiden för precision och effektivitet Lyftöglor: Nyckeln till säker materialhanteringTrådbondning är ett kritiskt steg inom trådbondningSvensk Byggplåt inrättar externt hållbarhetsrådMimecast förutspår IT-säkerhetstrenderna för 2023
2023-01-25
Verktyg Online kan sina kompressorerOnlineauktioner för begagnade hjullastareKöpa begagnade industrimaskiner hos BlintoHitta begagnade industrimaskinerSatsar på potentialen i additiv tillverkning
2023-01-24
MPP erbjuder säkra tankar och cisternerMätspetsar för mätmaskiner och standardapplikationerSå lagar man en trasig hydraulcylinderGör allt som går att tillverka i tunnplåtVolvo Construction Equip­ment leder omställningen
2023-01-23
Massflödesmätare och massflödeskontrollersDuroc Machine Tool kan sina fräsarKlassificering av laser för lasermärkningTruckutbildning i Stockholm Wexoe AB nyanställer