SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Optimera din plåtbearbetning

Med en kantpress från Belano
Belano erbjuder ett omfattande sortiment av kantpressar, skräddarsydda för att möta de mest krävande behoven inom plåtbearbetningsindustrin. Våra hydrauliska kantpressar tillverkas i flera utföranden, alla med komponenter av hög kvalitet, vilket säkerställer både prestanda och långvarig användning.

Kantpressar är oumbärliga verktyg i plåtindustrin, där de använder en stans och en dyna för att forma plåten. Plåten placeras mellan stansen och dynan, och bockningen sker genom att stansen pressas ned mot dynan med stor kraft, vilket innebär att maskinen arbetar vertikalt. För att möta olika tillverkningsbehov är våra kantpressar utrustade med flera verktyg som enkelt kan bytas beroende på vilket arbete som ska utföras.

Våra kantpressar är särskilt effektiva vid tillverkning av små detaljer och är idealiska för högvolymsproduktion där plåt tjockare än 5 mm bearbetas. Dessa kraftfulla maskiner klarar av att bocka tjockare material och är därför ett utmärkt val för industriell produktion som kräver precision och styrka.

Pålitliga kantpressar
Belanos kantpressar är både flexibla och tillförlitliga, designade för att enkelt hantera allt från enkla vinklar till komplexa former. Tack vare avancerad teknik är våra kantpressar snabbare och mer exakta än någonsin, vilket ger dig full kontroll över bockningsprocessen och säkerställer perfekta resultat för varje arbetsstycke. Trots att en kantpress inte har något anslagsbord, vilket kan göra det svårare att hantera på egen hand, erbjuder våra ergonomiska lösningar en bekväm och effektiv arbetsprocess som ökar produktiviteten och minskar produktionskostnaderna utan att kompromissa med kvaliteten.

Innovativa kantpressar från Boschert
Boschert är en ledande aktör inom plåtbearbetningsindustrin, känd för sina högkvalitativa kantpressar som kombinerar precision, hållbarhet och användarvänlighet. Med avancerad teknologi som CNC-styrning och automatiska verktygsbyten erbjuder Boscherts kantpressar maximal effektivitet och precision. Deras robusta konstruktion och låga underhållsbehov gör dem till en pålitlig partner i produktionen, vilket hjälper företag att uppnå optimala resultat. Boscherts kantpressar är designade för professionellt arbete inom plåtindustrin och är byggda för att möta höga kvalitetskrav.

Utforska vårt omfattande sortiment av kantpressar
Kontaktinformation
Postadress
Box 662
44118 Alingsås
Besöksadress
Borgens Gata 6
44118 Alingsås
Region
Alingsås
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556513-3096
Grundat: 1957
Anställda: 13
Välkommen till Belano på nätet.
Här kan Du i lugn och ro gå igenom vårt breda sortiment av maskiner för tunnplåtsbearbetning.
Här finns allt från minsta sickmaskin till största helautomatiska bockningscenter.
Vi är specialister på maskiner för tunnplåtsbearbetning, nya och begagnade, för alla förekommande plåtslageriarbeten inom bygg och ventilation, samt för den plåtbearbetande industrin.
I vårt program finns även maskiner för mekaniska verkstäder och smidesverkstäder såsom kapmaskiner, hydrauliska bockmaskiner, ringbockningsmaskiner mm.

I våra lokaler på 1700 m2 finns, förutom en väl tilltagen utställningsyta, ett fullsorterat reservdels- och tillbehörslager, och våra servicemän hjälper Dig gärna, oavsett var i landet Du befinner Dig.

Förutom att vi erbjuder märkesmaskiner i flera prisklasser, kan vi ofta tillhandahålla ett bra begagnatalternativ -grundligt genomgånget och renoverat till nyskick, med garanti.
Vi utför även reparationer och service av maskiner på vår verkstad, och vi står gärna till tjänst med värderingar av såväl enstaka maskiner som hela verkstäder.

Belano Maskin AB grundades 1957 med målsättningen att erbjuda maskiner av hög kvalitet. Vi bygger vidare på den inriktningen med hjälp av vår gedigna erfarenhet och branschens bredaste sortiment.

Belanos agenturprogram:

RAS - Kantmaskiner, saxar, sickmaskiner m.m.
Schröder - Kantmaskiner, saxar
Geka - Plåt och profilstålsaxar, stansmaskiner
Swah - Profileringsmaskiner
Stierli - Hydrauliska bockmaskiner
Boschert - Stansmaskiner, Hörnklippningsmaskiner
Edel - Stansmaskiner, Hörnklippningsmaskiner
Schwatmanns - Maskiner för plåtisoleringsarbeten

Agenturer

BELANO, Sverige
Klippsträckor
Boschert Gizelis.co, Tyskland (Generalagent)
Kantpressar och gradsaxar. Kantpressar finns från 80 ton till 210 ton och i längderna 2100 mm till 4100 mm. Gradsaxar
Danobat, Spanien (Generalagent)
Helautomatiserade bockautomat Laserskärning från haspel Fiberlaser https://www.danobatgroup.com/en/lb
ECKOLD AG, Tyskland (Generalagent)
Krym och sträck maskiner tillverkade i Tyskland och Schweiz
EDEL, Tyskland
Stansmaskiner
GEKA, Spanien (Generalagent)
Plåt- och profilstålsaxar, stansmaskiner
Gizelis S.A, Grekland (Generalagent)
Hydrauliska kantpressar och gradsaxar
Jorns AG, Schweiz
https://www.jorns.ch/htm/home.htm
KRASSER, Österrike (Generalagent)
Klippsträckor med automatisk slitskärs inställning och finns även med helautomatisk haspel hantering. Leverantören tillverkar sina klippsträckor i Österrike. De tillverkar klippsträckor med slitskär eller gradsax och haspel hantering för både den mindre verkstaden eller till den stora industrin!
LEPETKA, USA (Generalagent)
Lyftare
LOVENT, Italien
Plasmaskärmaskiner
MACC, Italien
Klingkapmaskiner och bandsågar
Nosstec, Sverige
Svensk tillverkaderundmaskiner
PEI, Italien
Punktsvetsmaskiner
RAS, Tyskland (Generalagent)
Kantvikmaskiner och gradsaxar
SCHLEBACH, Tyskland (Generalagent)
Taktäckningsmaskiner
SCHRÖDER, Tyskland (Generalagent)
Kantvikmaskiner och gradsaxar
SCHWARTMANS, Tyskland
Sickmaskiner
STIERLI, Schweiz (Generalagent)
Bockmaskiner

Kontakter

Calle Block
Företagsledning
070-456 22 27
Drago Sinik
0322-159 40
Michael Hansson
Servicechef
0322-15940

Filmer

Klippmaskin för fönsterbleck

Klippmaskin för fönsterbleck
Schröder MAKU med tillvalet lådverktyg
Schröder Powerbend Multi
Schröder MAKU /Konsik / BP Special
Sterli horisontalbock med rörbockningsutrustning

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
Förenar krafter för att förbättra utbildningar Peab Asfalt i nytt forskningsprojekt Ny avfallskraftanläggning nära PragHertz och RedLocker på sommarturnéIVECO S-Way har tilldelats pris
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige