SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Part precision Sweden AB investerar

I axelmätmaskin från OGP Scandinavia AB
Part Precision växer och fortsätter att investera och har den senaste tiden utökat sin tillverkningskapacitet. Med utökad tillverkningskapacitet krävs även utrustning för att verifiera och mäta de tillverkade detaljerna. Part Precision har investerat i en axelmätmaskin av typen VICIVISION X360 vilket är en maskin med klassledande noggrannhet framtagen för tillverkare av allt från små detaljer så som tandimplantat, precision detaljer men även är i behov av att kunna mäta större detaljer. På bara ett par sekunder scannar maskinen detaljen med hjälp av kamera och ljus och operatören får direkt en återkoppling av mätresultatet.

Part Precision Sweden grundades 2011 och har sedan dess haft en kraftig tillväxt. De bearbetar detaljer i svåra tuffa material så som rostfritt, titan, superlegeringar för medicinteknikindustrin inom dental, frakturkirurgi och finmekanisk industri inom försvarsindustri och offshore.

- Vår investering i axelmätmaskin har inte bara minskat våra mätcykler avsevärt, vi ser även att våra ställtider i bearbetningsmaskinerna har minskar då operatören inte behöver vänta på mätresultatet som tidigare kunde ta upp emot 20 minuter, nu har vi mätresultat inom 10 sekunder och kan snabbt göra de justeringar som krävs för att starta produktion, säger CTO Anders Dahl.

VICIVISION X360 är utrustad med en högupplöst kamera vilket ger möjligheter att mäta detaljer upp till 300mm i längd och 60mm i diameter och fånga de absolut minsta egenskaperna så som, små radier, kantbrytningar etc.

Med ett knapptryck så scannas detaljen och en bild skapas som sedan användas för att mäta längder, diametrar, vinklar, radier, kantbrytningar, gängor etc på nolltid. Med rotation av detaljen kan koaxialitet, kast, rundhet, cylindricitet etc. enkelt mätas.

-Vi är imponerade av noggrannheten och enkelheten i programmeringen säger mättekniker Andreas Larsson som har programmerat en mängd mätprogram som används dagligen. Supporten från OGP har varit suverän, har jag haft några frågor eller funderingar har jag oftast haft ett svar inom någon timme avslutar Andreas.

OGP Scandinavia levererar mätmaskiner med fokus på optisk mätning och multisensorteknik till tillverkningsindustrin. Med lång erfarenhet och världsledande leverantörer är vi specialister inom optisk mätning och utför service och kalibrering på alla våra produkter.
Kontaktinformation
Postadress
Mått Johanssons Väg 9
63346 Eskilstuna
Region
Eskilstuna
Södermanlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556561-5597
Grundat: 1999
Anställda: 5
Optisk mätning till tillverkningsindustrin

Vi levererar mätmaskiner med fokus på optisk mätning och multisensorteknik till tillverkningsindustrin. Med lång erfarenhet och världsledande leverantörer är vi specialister inom optisk mätning och utför service och kalibrering på alla våra produkter. Vi hjälper dig som kund att hitta rätt lösning för dina behov.

OGP Scandinavia AB bildades den 1 januari 1999 som ett systerföretag till Agenzia Mätteknik AB för att överta ansvaret för försäljning och service av Optical Gaging Products (OGP) optiska mätmaskiner i Scandinavien. Sedan dess har man utvecklat verksamheten och tagit in ytterligare leverantörer med fokus på optisk mätning med multisensorteknik.

Företagets tjänster/produkter

Maskiner: Försäljning: Mätmaskiner

Agenturer

ASH Technology, Irland
Ash Technologies videomikroskop har hjälpt över 12 000 tillverkare jorden runt att upptäcka defekter på produkter. Ash nyckelord är snabbare, bättre, lättare och effektivare avsyning med hög precision. Fokus ligger att förebygga felen genom kontroll i de högupplösta videomikroskopen även kallat digitalt mikroskop. Utrustning från Ash tillåter avsyning i mycket hög förstoring med knivskarp bild direkt på skärmen utan fördröjning.
ITP STYLI, Sverige
Itpstyli är ett systerföretag till Renishaw med fokus på tillverkning av mätspetsar till mätmaskiner av högsta kvalité.
Optical Gaging Products (OGP), USA (Generalagent)
OGP har under mer än 75 år varigt i spetsen av teknisk utveckling för metrologi. Detta har resulterat i ett välkänt varumärke världen över som leverantör av beröringsfri och multisensormätning I OGP's egna produktsortiment finner du produkter för mätning med optisk multisensorteknik, mjukvara för mätning och tillbehör som ytterligare kompletterar precisionen och hastigheten samt möjliggör framtida komplettering av sensorer och tillbehör.
Renishaw, Sverige
Renishaw är ett globalt företag för mätteknik med hög precision.
VICIVISION, Italien (Generalagent)
Vicivision tillverkar optiska axelmätmaskiner för mätning på svarvade/slipade detaljer. Deras mätteknik används inom tillverkningsindustrin men kan också ha andra appliceringsområden så som medicinska tillämpningar. De arbetar också med att leverera egen mjukvara till deras maskiner och har över 40 tekniska center i världen.

Kontakter

Henric Hilmersson
+46 16-17 11 63
Robert Landin
+46 16-17 11 58
Henrik Dahlgren
+46 16-17 11 61

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-25
Analysinstrument för industriell framgångEn nödvändighet för trädfällningVinnare av Nordbyggs Guldmedalj 2024Midagon stärker sin närvaroCastellum säljer fastigheter för 934 mkr
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga