FREDAG 24 JANUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

PetroBio hjälper Renova byta ut fossilt bränsle mot förnybart

Renova tar ytterligare ett steg mot att bli helt fossilfria med hjälp av förnybar brännarteknologi från PetroBio.
I ett led att minska klimatpåverkande utsläpp uppgraderar Renova i Sävenäs sina åtta start- och stödbrännare för att kunna elda med biobränsle istället för fossil olja. Tack vare den omställningen sänks de fossila utsläppen med cirka 960 ton CO2 årligen.

Start- och stödbrännarnas främsta uppgift är att värma upp Renovas fyra avfallspannor efter revision eller när behov finns. Ett exempel är om avfallet är väldigt blött, då behövs stödbrännare för att temperaturen i avfallspannorna ska komma upp i rätt temperatur enligt avfallsdirektivet, dvs 850C° i 2 sekunder.

Uppdraget att uppdatera befintligt brännoljesystem till drift med RME-olja utförs av PetroBio. Då RME är mer aggressivt än fossil olja behöver flera olika delar bytas ut och brännarna anpassas.

– Avfallskraftvärmeverket förbrukar idag cirka 550 kubikmeter eldningsolja per år. Vi är otroligt stolta över att vara en del av att ställa om det till biobränsle, berättar Johanna Lindén, VD på Petro Bio. Vi levererade våra första brännare till Renova redan år 1972, och nu gör vi en gemensam resa mot en hållbarare framtid här i Göteborg.

På Renovas avfallskraftvärmeverk eldas ungefär 550.000 ton avfall upp per år, vilket motsvarar storleken av 1,5 Ullevi-arenor. Värmen som skapas omvandlas till en tredjedel av göteborgarnas fjärrvärme, vilket gör Renova till den största leverantören av fjärrvärme i Göteborg. Anläggningen producerar även cirka 5% av Göteborgs elbehov.

Övergången från fossil olja till bioolja i start- och stödbrännarna är ett viktigt steg i Renovas ambition att minimera den fossila användningen och aktivt medverka till en långsiktigt hållbar utveckling.

– Vi känner oss mycket trygga med PetroBios leverans. De levererar problemfria brännare, leverans av regelbunden service samt jourverksamhet dygnet runt. Och deras gedigna erfarenhet av flamförbränningsteknik och bioolja gör att omställningen från fossil till förnybar energi löper smärtfritt och säkert, säger Malin Bruhn, processingenjör på Renova.

Per Carlsson
Vice President, Director Sales and Marketing
per.carlsson@petrobio.se
0739 20 26 80
031 335 49 64

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-01-16
Midroc Electro satsar i Norrland och förvärvar CraneX ABMigatronic gör debut på Elmia AutomationRullcontainrar testas i Danmark på paketbilarCybersäkerhetstrenderna under 2020 Epiroc inför prediktiv försörjningskedja med hjälp av JDAKorrekt förberedelse och planering för topproduktion och prestanda Logistikföretaget Brambles i nyckelrollNy chef för System Innovation på Interroll De första glas- och metall­ingenjörerna har tagit examenWifi-uppkopplade brandvarnare har fått goda resultat i forskningsprojektCARTINA satsar på Tech & DesignÄnnu ett EU-projekt är i hamn - fokus på utveckling och infrastruktur Kompakta motorer från Caterpillar ger ökade prestanda och enklare installationMercedes-Benz CLA säkrast bland de säkra
2020-01-15
Farlig svetsrök - Rätt metod för utsugGöran Nylén ny vd för Helge Nyberg ABNya Carnegiebryggeriet expanderarLaddningarna av elbilar ökade med över 400 procent – eller 750 resor Lindesberg-ÖrebroDrivlösningar med integrerad styrelektronikKonkursanalys. Endast 1 % av Sveriges företag går i konkursAdBlue® från Arom-dekor Kemi nu också i 4 l påse.Hållbarhet är en guldgruva av affärsmöjligheter!Fristads deltar i projekt för miljöeffektivare container­trafikDesignskydd för Calmarks engångsartikel beviljat i EU och USALångivaren DBT rekryterar två toppkrafter Honeywell lanserar steel mesh barrier, lightweight fall protection systemNu blir det lättare att sortera avfall i Upplands-Bro
2020-01-14
SSAB engageras i forskningsprojekt om metallbearbetning i FinlandAlfa Laval tar värmeåtervinn­ingsorder värd 125 milj krKyl och smörj med norelems nya sortiment av kylmedels­slangarÄnnu ett bolag klart för Comfort-kedjan!Kontract inleder det nya decenniet som ledande i Sverige på kundnöjdhetMiljoner till forskning inom astma och allergiModernisering av datacenter minskar Wexnets energi­användning ytterligareSchneider Electric presenterar TeSys Ö islandCastellum lyser upp med solelBatteritillverkaren Nilar lanserar ny energilagrings­lösning för villamarknadenErgofast introducerar MAX RB611T för najning av grövre dimensionerErbjudande från Zert Appen som ska styra upp hantverkarbranchen
2020-01-13
Granzow förvärvar trycklufts­avdelning av Kompauto Nordic.Indutrade förvärvar tysk leverantör av automations­lösningarHubSpot lanserar nya och användarvänliga funktioner i sitt Marketing Hub Enterprise-verktyg Södertälje Hamn moderniserar och investerar Tele2 Företag lanseras hos MittNätUnika installationslösningar från Assemblin när Helsingborg förnyasVäderstad finalist i IVAs företagstävling Smart industriUPS lanserar elcyklar i Stockholm15 nya fossilfria regionbussar i Västerbotten - 88% lägre växthusgasutsläpp Planetväxlar i en klass för sig!Fantastiskt år för Mercedes-Benz lastbilar!
2020-01-10
Nytt spännande koncept för framtidens automation.Fräsarna går på djupetTrollhättans truck expanderarNy Mimecast-rapport visar att dataförlust är finans­branschens främsta oros­faktorBygg inte höga hus i trä – det är för farligtBengt Widstrand ny VD för Finja Betong ABSveriges största solcellspark på gång i SträngnäsRecirkulering av pallar – för miljöns skullEn motor som pallar trycketMikroorganismer matas med giftgas för att producera biobränsleHydroscand erbjuder nu UNO-MATIC
Annonser