SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Portalfräsmaskinen är en viktigt tillgång

Bearbeta stora arbetsstycken med hög precision
Portalfräsmaskiner utgör en viktig del av den moderna industriella bearbetningen. Denna artikel syftar till att ge en övergripande förståelse för deras funktioner och tillämpningar, med fokus på användningen av dessa maskiner inom olika industriella sektorer. Utforska världen av portalfräsmaskiner och deras avgörande roll i formningen av stora arbetsstycken och komplexa detaljer.

Vad är en fräsmaskin?


En fräsmaskin är en verktygsmaskin som används för att forma, skära och bearbeta olika material. Den fungerar genom att rotera ett skärande verktyg och skapa precisionskomponenter genom att avlägsna material i olika riktningar.

Vad är en portalfräsmaskin?


När det kommer till bearbetning av stora arbetsstycken, är valet av en portalfräsmaskin oftast det mest lämpliga - ibland det enda valet. Portalfräsmaskiner är särskilt utformade för att hantera arbetsstycken som befinner sig i den övre skalan när det gäller storlek och vikt. Det är vanligt att dessa maskiner används för bearbetning av motorblock för marinindustrin, komponenter för vindkraftsindustrin och andra stora maskindetaljer.

En av de imponerande egenskaperna hos portalfräsmaskinen är dess förmåga att bearbeta arbetsstycken upp till 100 ton. Detta möjliggörs genom att maskinens rörliga axlar löper på styrningar, medan arbetsstyckena är säkert fixerade på golvplanet. Denna robusta konstruktion gör att portalfräsmaskinen kan klara av de tyngsta arbetsstyckena med precision och effektivitet.
Trots dess kapacitet att hantera tunga arbetsstycken är portalfräsmaskinen i grunden en mångsidig verktygsmaskin. Den kan bearbeta arbetsstyckets yta med flera fräsmaskiner samtidigt, vilket resulterar i hög bearbetningsnoggrannhet och effektiv produktion. Det gör portalfräsmaskinen till ett optimalt val för batch- och massproduktion av arbetsstycken.

En alternativ lösning är att välja en fräsmaskin med dubbla kolonner. Denna typ av fräsmaskin står på kolonner medan arbetsstycket rör sig. Även om den kan producera liknande delar som en portalfräsmaskin, används den oftast för något mindre arbetsstycken. Typiska tillämpningar inkluderar precisionsbearbetning av formverktyg, höghastighetsfräsning av stora ytor och utnyttjande av hög styrka vid vertikalborrning av arbetsstycken.

Vem och i vilka lägen har man användning för portalfräsmaskinen?


Portalfräsmaskiner är essentiella inom tung industri, särskilt vid tillverkning av stora komponenter som exempelvis gjutformar, skeppsdelar och flygplanskomponenter. De används också i tillverkningsprocesser där detaljrik precision är avgörande. Duroc Machine Tools erbjuder pålitliga lösningar och maskiner av märket FPT, lämpade för olika sektorer, inklusive metallbearbetning, fordonsindustrin och andra områden som kräver hög precision och pålitlighet.

Duroc Machine Tools


Om din verksamhet strävar efter effektivitet och precision, kontakta Duroc Machine Tools för dina maskinbehov. Utforska deras sortiment idag och ta nästa steg mot optimerad bearbetning och pålitlig prestanda.
Kontaktinformation
Postadress
Sned­gatan 1
34250 Vislanda
Besöksadress
Sned­gatan 1
34250 Vislanda
Region
Alvesta
Kronobergs län
Sverige
Organisationsnummer:
556282-7633
Grundat: 1986
Anställda: 30
Vi finns för närvarande representerade på sju marknader: Danmark, Estland, Finland, Lettland, Litauen, Norge och Sverige, vilket gör oss till den största leverantören av maskiner, verktyg, service och support till verkstadsindustrin i Norden och Baltikum.

Vårt motto är ”simply better performance” och vi anser att vår roll är att ge dig förutsättningar för att prestera bättre. Vi fokuserar på goda arbetsrelationer, öppen kommunikation och sunt förnuft, vilket vi ser som ett recept för ett gott samarbete över nationsgränser, språk och kulturer.

Duroc Machine Tool är en del av det börsnoterade bolaget Duroc AB som äger, driver och utvecklar företag som är verksamma inom industri och handel.

Agenturer

BIG, Japan (Generalagent)
Världsledande tillverkare av kraftspännchuckar. Fasverktyg och vändskärsfräsar.
Ceratizit, Schweiz
Komplett vändskärsprogram.
Conzella, Storbritannien
Doosan, Sydkorea (Generalagent)
(tidigare Daewoo) är en av världens största verktygsmaskintillverkare med en starkt ökande marknadsandel i Sverige och Europa. Doosan-gruppen är en av Koreas äldsta industrigrupper, grundat 1896 och startade tillverkningen av verktygsmaskiner 1976. Bred produktpalett av svarvar, fleropar och borrverk, avancerad teknik och enastående driftsäkerhet har gjort kunder och Doosan’s distributörer till vinnare. Huvudfabriken ligger i Changwon, Korea en timmes flygresa från Seoul. För Europamarknaden har Doosan ett supportcenter norr om Düsseldorf för reservdelar och service. Sedan 2010 är Doosan Technical Center öppnat hos Duroc Machine Tool
FORKARDT, Tyskland (Generalagent)
Svarvchuckar.
FPT, Italien (Generalagent)
Flerops maskiner
FRAISA, Schweiz (Generalagent)
Snabbståls- och hårdmetallfräsar, borrar och gängtappar.
HILMA, Tyskland (Generalagent)
Skruvstycken, fastspänningsutrustning.
HWR Spanntechnik, Tyskland
Präglingssystem för runda detaljer.
LANG, Tyskland (Generalagent)
Skruvstycken, präglingsutrustning, nollpunktssystem och automatiseringsutrustning.
MEP, Italien
Kapmaskiner för stål och metall.
MT Tool, Italien
Drivna verktyg.
Nagel, Tyskland
Heningsmaskiner och heningsverktyg.
NTR, Storbritannien
Verktygsrenovering.
OTT, Tyskland
Modulär spännteknik.
PIG, Nederländerna (Generalagent)
Absorbenter.
RIGIBORE, Storbritannien
Arborrverktyg och stegverktyg.
Roemheld, Tyskland (Generalagent)
Fixturer och uppspänning
SAV Spann- Automations- Normteiletechnik, Tyskland
Magnetbord och magnetutrustningar.
Speroni, Italien
Verktygsförinställningsutrustning.
STARK, Tyskland (Generalagent)
Nollpunktssystem.
STEIDLE, Tyskland
Minimalsmörjning.
WAGNER, Tyskland
Drivna verktyg.
WITTE, Tyskland (Generalagent)
Fixtureringssystem, jiggar, mätutrustning.

Kontakter

Lena Hammarström
Sales Support
0472-360 07
0767-761500
Anders Svensson
Produktchef verktyg
08-6302300
Mikael Högberg
VD
0706706984
Robert Puekker
Försäljningschef maskin
+46(0)732542990
Christian Royal
+45 86 41 20 11

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Umeå vill möjliggöra vätgasflyg till 2035Arctic Paper i Munkedal satsar på hållbar energiSå snabbt elektrifieras Göteborg World of Volvos invigningRO-Gruppen utför fasadrenovering
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884