SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Premiär för eventveckan Tech InWest Sweden

Lockar deltagare såväl lokalt, som nationellt och internationellt
Nu är det dags för Tech InWest Sweden. Eventveckan som riktar sig till alla som vill driva affärer, innovation och hållbar tillväxt i Västra Götaland. Målsättningen är att inspirera och skapa synergier och handlingskraft för att möta kommande samhällsutmaningar.

- Vi har utmaningar framför oss som verkligen kräver att vi kraftsamlar och skyndar på utvecklingen. Nu har du möjligheten att tillsammans med oss gå från ord till handling. Under den här eventveckan samlas en mängd aktörer för att lyfta fram exempel på hur vi kan använda industriell teknik – nya metoder, teknologier och innovationer, för att ställa om utan att göra avkall på det goda livet, säger Martin Wänblom, vd för Innovatum Science Park.

Från havets djup och ända ut i rymden
Tech InWest Sweden arrangeras i samverkan mellan Innovatum Science Park, Trollhättans Stad, Högskolan Väst, Energikontor Väst och IUC Väst. Veckan bjuder på teman som rör sig från havets djup och ända ut i rymden och ger möjlighet till nätverkande, framtidsspaningar och insikter, inte minst kring möjligheterna med industriell teknik som en viktig del av omställningen till ett mer konkurrenskraftigt och hållbart näringsliv.

- Det pågår en teknikomställning som kan liknas vid en teknikrevolution. Industrimiljöer blir alltmer digitaliserade, människor och robotar ska samarbeta på nya smarta sätt, säger Lennart Malmsköld från Högskolan Väst som står bakom eventet Primusdagen under veckan.

Lockar deltagare såväl lokalt, som nationellt och internationellt
Tech InWest Sweden arrangeras på området Innovatum District i Trollhättan och lockar deltagare såväl lokalt, som nationellt och internationellt. Många av eventet är även hybrida och går att delta på digitalt.

- Vi hoppas attrahera fler företag, investeringar och kompetens till närområdet, stärka upp etablerade företag och profilera Trollhättan som central techstad i regionen. Här finns en stolt industrihistoria och framtiden för innovation och teknikutveckling med intressanta jobb- och karriärmöjligheter, säger Helena Kortered, näringslivschef i staden.

Programinnehåll

Hela programmet finns på www.techinwestsweden.com


Tisdag 16 november

Energidagen Väst
Ett fullspäckat program kring hur vi löser dagens och morgondagens energiutmaningar. Arrangeras av Energikontor Väst.
Innovatum Science Center, Trollhättan kl. 08.15-16.00
Teknikworkshop om produktinnovation
Delta i denna workshop och påbörja resan mot förhöjd innovationskraft och ökad lönsamhet i din produktion. Arrangeras av IUC Väst.
Digitalt kl. 09.00–12.00

Onsdag 17 november

Så skalar vi upp den blå bioekonomin - Maritima klustrets årskonferens -
Vad krävs för att skapa nya produkter från havet och hur skalar vi upp den blå bioekonomin på ett hållbart sätt? Arrangeras av Innovatum Science Park och Maritima Klustret Västsverige.
Innovatum Science Center, Trollhättan kl. 09.00-16.00
Strategiska insikter för industrin 2030
Ett event som ramar in industrins betydelse för Västsverige, visionen framåt och vägen dit. Arrangeras av IUC Väst.
Digitalt kl. 13.00-14.00
Primusdagen
Högskolan Väst arrangerar Primusdagen som erbjuder industrin vassa kunskaper och verktyg för att möta dagens komplexa utmaningar.
Digitalt kl. 09.00-12.30
Produktionstekniskt Centrum, Trollhättan, kl.13.30-15.00

Torsdag 18 november

Automationsdagen
Har flera år i rad lockat hundratals besökare, utställare och företag specialiserade på automationsteknik. Under årets event kommer även projektet Tillverka i trä att presentera aktuell forskning. Arrangeras av Innovatum Science Park, Högskolan Väst och IUC Väst.
Lilla Nova Arena, Trollhättan, kl. 08.30-16.00
Big Science
IUC Väst bjuder in till hybrideventet Big Science. Så skapas förutsättningar för svenska företag att leverera utrustning, material och tjänster till stora forskningsanläggningar runtom i världen.
Digitalt, kl. 09.00-10.30
Space Investment Day
Det internationella, digitala, startupeventet som samlar rymdrelaterade startups, investerare och branschexperter för pitchar, matchmaking och framtidsspaningar. Arrangeras av Innovatum Science Park och Arctic Business.
Digitalt kl.10.00-16.00

Fredag 19 november

Startup Day
Eventet som lyfter innovativa idéer och västsvenska startupsuccéer. Ta del av framgångstips och lärdomar, hör morgondagens finalister pitcha på scen, nätverka och möt spännande startups i utställningsytan. Dagen avslutas med framtidsspaningar och en summering av Tech InWest Sweden. Arrangeras av Innovatum Science Park i samarbete med Almi Invest och Blender Collective.
Innovatum Science Center, Trollhättan kl. 09.30 - 15.00

Go Inspiration
Trollhättans Stad ramar in techstaden Trollhättan i utveckling tillsammans med Västsvenska handelskammaren och två intressanta techbolag i tillväxt.
Stage Box, Trollhättan kl. 08.00-09.15
Afterwork
Vi avslutar Tech InWest Sweden med en härlig after work på Café Nova i Trollhättan där minglet och nätverkandet fortsätter under lättsamma och festliga former. Afterworken är även öppen för dig som inte hade möjlighet att delta vid eventen
Innovatum Science Center, Trollhättan kl. 15.00

Presskontakt:
Martin Wänblom, VD Innovatum Science Park
martin.wanblom@innovatum.se
070 – 77 85 960

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-11-26
De investerar för fler lasertimmarPremiär för MVS energi­lagringslösning på eCar Expo på Svenska MässanVetlanda får högteknologisk biltvätt med abonnemangBranschöverskridande storsatsning på spårbarhet för hållbar industriNya Alfa Laval PlusClean-rengöringsmunstyckeABS Wheels tilldelas utmärkelsen Årets Superföretag 2021Utsetts till Årets Super­företag
2021-11-25
Steglös tryck- och vakuumkontroll med IO-Link9 av 10 arkitekter blir nöjda med slutresultatet när de väljer byggnadsplåtFem myter kring snabb­laddning av elfordonÖver 5000 nya snabb­laddningspunkter till 2025Webers storsatsning – återvunnet material minimerar spillGARO lanserar IP65 kapslingarDATRON CNC-verktyg för bearbetning i många olika materialE.ON-bolaget Avacon beställer Gomeros kontrollutrustning SIPPI Uppsala blir spik till ark – vi flyttar!
2021-11-24
Det handlar om både bekvämlighet och lönsamhetSanco väljer en motpart som kan erbjuda allt inom tryckluft och kvävgasOCS hjälper Ljusgårda med automatiserad salladsodlingLär dig mer om nivåteknik Underhålls- och rengörings­kit för bästa prestanda och lång livslängdCM605 - En läckströmstång för mätning av likströmmarSäkerhetsutmaningarna med IIoT och Industry 4.0Rekordmånga företag på årets AutomationsdagVälkommen till Plastteknik Nordic 2021Dachser Norway levererar med ny eldriven batteri-lastbilDana Lim har växtvärk och bygger ut igenDescartes tar nästa innovationssteg 2021 det viktigaste året i företagets historiaValeo tar autonom mobilitet till nästa nivå med ny LiDAR-teknik
2021-11-23
Koaxiala elektriska rundmat­ningsbord för exakt position­eringAhlsell stärker sitt verktygserbjudandeBalansering CNC-bearbetning och 3D-utskrift för metalldelarLindab förvärvar den svenska taktillverkaren ProfilplåtRenova prisas för miljöriktig vattenreningÅrets kvinnliga stjärnskottFjärrvärmen i Borås – en guldklimp i klimat­omställningenRobotar tar jobb på H22 City ExpoStockholmarna bryr sig minst om att minimera vattenförbrukningenFärger och framtidstro präglar Ebbepark i LinköpingDEFA utbildar bostadsrätts­föreningar inom elbilsladdningEftermarknaden avgjorde valet för Björnens Entreprenad AB
2021-11-22
Dimgenerator skyddar butiker från inbrottABB levererar robot i guldfärgPeab förvärvar byggrätter på Lilla Essingen i StockholmIVECO levererar 1 064 gasdrivna S-WAY-lastbilarBravida etablerar sig i HälsinglandInstabox ställer om till eldrivetVi kvinnor behövs i techbranschen!Sveriges nöjdaste fjärr­värmekunder finns i KarlstadVad vill ni att er robot skall kunna göra?Han är Stockholms främste entreprenör 2021
2021-11-19
Smart depåladdning från ABB för Göteborgs nya elbussarNya spiralformade PTFE-slangen från Parker Varför är digitalisering så viktigt?HCL Technologies har utsetts till ledare i IDC MarketScapeFörsta spadtaget för Ottosson Truck /Hyundais nya huvudkontorMikael Anjou ny VD för SizesLogistic Contractor etablerar sig med eget kontor i LuleåAdvenica har fått en ny order på cybersäkerhetsprodukterKB Components dubblar sin kapacitet med nytt logistiksystem Formica Capital investerar i ChargeNode