ONSDAG 26 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Premiär för tre nya folk-elbilar!

Tre efterlängtade och folkliga elbilspremiärer gör debut på eCarExpo på Friends Arena 7-9 februari.
Mazda, Honda och Volkswagen visar upp nya elbilar med en prisbild som - äntligen - riktar sig till folket. Trenden går nu mot billigare elbilar.

Kritiken mot att elbilarna är för dyra har varit massiv. 68 procent av svenska bilisterna anser inte att de har råd att köpa elbil med dagens priser, enligt den undersökning som eCarExpo låtit göra.

Många av dagens elbilar kostar en bra bit över 400 000 kr, men nu lossnar isen för folk-elbilarna. När eCarExpo öppnar portarna på Friends Arena för Nordens största elbilsutställning gör tre äkta el-folkbilar entré och svarar på kraven på billigare elbilar.

Den hetaste nyheten är förstås Volkswagen ID3, som markerar märkets storsatsning på elektrifiering för framtiden. Det är en bil i Golf-storlek (4,3 meters längd) som har ett kupéutrymme i klass med storebror Passat, tack vare elbilens effektiva packningsmodell med batteriet i bottenplattan. ID3 byggs med tre olika batteristorlekar, varav den billigaste versionen för cirka 350 000 kronor har ett 45 kWh stort batteri som ger en räckvidd på 330 km (beräknad enligt WLTP-körcykeln). Det största batteriet är på 77 kWh, med en räckvidd på 550 km säljs till ett betydligt högre pris.

Vare sig Honda eller Mazda har varit med i elbilsmatchen hittills, men i höst utmanar de i samma prisklass som Volkswagens nykomling. Dels är det Hondas charmiga lilla citybil E, som oblygt flörtar med den första generationens Civic, och dels är det Mazdas crossover MX-30.

Både Honda och Mazda använder samma batterikapacitet på 35,5 kWh, som beräknas ge en verklig räckvidd på ca 200 km. Medan Honda är en riktig citybil med körglädjen och charmen som starka argument är Mazdas första elbil en mer praktisk kamrat med högre sittposition och en mer flexibel interiör.

Alla tre nykomlingarna gör sin publika mässpremiär på eCarExpo i Friends Arena i Solna den 7–9 februari, där man kan provsitta och klämma på premiärbilarna redan nu.

Volkswagen ID3 kommer inte att finnas hos handlarna förrän till sommaren, och Hondas och Mazdas nykomlingar kommer hit först i höst!

Men de tre nya folkbilarna är inte ensamma om att utmana i det segmentet. I höstas gjorde Minis läckra elbil Cooper SE debut och såväl Renault Zoe som Kias nya XCeed och Ceed SW PHEV äntrade folkbilsscenen. Dessa liksom ytterligare ett 20-tal laddbara bilmodeller kommer att kunna provköras av mässans besökare på en 600 meter lång bana inomhus runt arenan.

Elbilsmässan på Friends Arena samlar marknadens utbud av elbilar, laddhybrider och laddteknik. På en 600 meter lång inomhusbana i arenan får besökarna själva provköra många av de senaste, hetaste, lyxigaste och folkligaste laddbara bilarna. Under tre dagar får besökarna även se och lyssna till Sveriges främsta experter inom framtidens mobilitet, bilindustri, laddningsteknik-, energi- och fastighetsbranscherna. Ett särskilt fokus riktas mot lösningar för elbilsladdning i BRF-fastigheter.

GLÖM INTE ATT ACKREDITERA DIG: Du är välkommen att ackreditera dig till eCarExpo 2019 som journalist/fotograf/medierepresentant. Ackrediteringsansökan är bifogat i pressutskick och kan även laddas ner från hemsidan www.ecarexpo.se

För mer information om E-Car Expo, kontakta Presschef Lars-Ola Nordqvist,
070-689 11 20, lars-ola.nordqvist@nowa.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-19
Veidekke leder fortfarande inom klimatrapportering Snabb mellanladdning med stationär energilagringStort pris till kompakt truck: ERC 216ziTrallskruvmontage med snyggt resultatBruk med korrosionsskydd från ARDEX! Beijer slog rekordVi behöver fler kvinnliga förebilder inom IT och teknikLidköping Energi utser Valmet till leverantör av allbränslepannaBatteridrivna loggers med lång batteritidTvå procent av alla personbilar är laddbaraUtvecklad för medicinsk teknik och nu anpassad för industriapplikationerInterroll breddar lösningen för detaljhandelssektorn
2020-02-18
Metrol Springs gasfjädrar ger effektiv och säker kontrollSlagkraft presenterar nytt motorpaket och ny kran för buskröjningHållbarhetsarbete som ger global effektPMH International AB ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020HCL Technologies lanserar “Women Lead”-initiativ i Norden OGD-givaren är baserade på time-of-flight principen.Kronos Titan AS får full kontroll på sin export med molntjänst från DescartesSivers IMA lanserar spjutspetsteknologi med en ny 5G mmWave Dual Quad Beamformer ICLedande elbilsexperter startar konsultbolagGARO lanserar ny egenutvecklad snabbladdareStockholmsmässan byter bränsle och minskar sin klimatpåverkanGolvlim med 40% lägre koldioxidavtryck sätter ny standard i branschenSchneider Electric expanderar sitt partnernätverk ebm-papst nya fläkt AxiEco Protect har utvecklats för applikationer med krav på hög tryckstabilitetBulten lanserar BUFOeTorell Pump lanserar en ny excenterskruvpump för dosering
2020-02-17
Korrekt förberedelse och planering för topproduktionFlera möjligheter och ett större sortiment av KIPP KulspärrbultarNy katalog från DENIOS med miljösmart utrustning för kemikaliehanteringPumpstation för dränvatten Kährs lanserar den ultimata guiden för golv till detaljhandelnNorrbottens mest digitala byggföretagNya produkter till BMI Sveriges TaksäkerhetssystemVindkraften räcker för att ersätta kärnkraftBring satsar offensivt på e-handelArtificiell intelligens hittar sjukdomsrelaterade generEn supervecka i Linköping för miljönBlue Partner fortsätter att växa!CERTEX Svenska lanserar webshopE.ON och Trianon skapar omställning med mer förnybar energi2019: Ännu ett år av dynamisk tillväxt för arval
2020-02-14
Hanwha Cobots hos LichronLissmacs nyaste maskin SMD 335 Schneider Electric vinner guld för Mureva arbets­lampor LED i iF DESIGN AWARDNy hyresdepå för lyft­utrustning.85 % av eleverna har redan fått erbjudande om jobbMatHem bygger nytt, miljö­certifierat lager i LarsbodaBoden bygger för framtidenWürth ställer ut på Underhållsmässan 2020Besök Walraven på Nordbyggmässan!Nudging skapade säkrare byggarbetsplatsNy typ av konturmätning av gods Ökat intresse för Timbersports nybörjarläger – inte minst bland tjejer
2020-02-13
Produktnyhet Februari 2020 - Kulventil med högt handtagLys upp tillvaron i vintermörkret!Lätt, billigt att framställa och miljövänligt – ett nytt textilt material ser dagens ljusHydroscand utökar sortimentet med saneringssugslang M44Optimering på systemnivå gör internet energisnålareNytt eldrivet arbetsfordon gör fastighetsskötseln tyst och avgasfriSecure Meter AB säljer sin svenska undermätnings­verksamhet Cewe till Infometric AB
Annonser