SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Prioritera säkerheten när du klättrar

Arbeta säkrare på höjd
Fallskyddssystem är en kritisk del av arbetsutrustningen för dem som utför arbete på höga platser, såsom arborister. Denna artikel ger en översikt över fallskyddssystem, dess betydelse och hur du väljer rätt utrustning för att säkerställa trygghet i höjden för yrkesverksamma såsom arborister.

Vad är fallskyddssystem?


Fallskyddssystem omfattar en komplex ensemble av utrustningar som syftar till att minimera risken och konsekvenserna av fall från höga platser. En central komponent i dessa system är fallskyddselar, specialdesignade selar som fördelar kraften av ett fall över kroppen för att minska risken för skador. Denna sele är ofta det primära gränssnittet mellan arbetstagaren och fallskyddssystemet.

Därutöver kan olika linor och rep användas som en del av dessa system för att skapa en säkerhetskoppling mellan arbetstagaren och den fasta strukturen. Det inkluderar statiska linor för fastkoppling och dynamiska linor som absorberar och dämpar kraften vid ett fall. Andra produkter, som liftdämpare och självförankringsanordningar, kompletterar systemet genom att minska påverkan av ett fall och ge extra trygghet.

Valet av specifik utrustning inom fallskyddssystemet kan variera beroende på arbetsmiljön och arbetsuppgifterna. Att förstå dessa olika komponenter och hur de interagerar är nödvändigt för att implementera ett effektivt fallskyddssystem. För arborister och andra yrkesgrupper som arbetar på höga platser är kunskap om och korrekt användning av denna utrustning avgörande för att skapa en säker arbetsmiljö.

Varför det är viktigt med rätt säkerhetsutrustning?


Arbete på hög höjd innebär alltid risker, och rätt fallsäkring är avgörande för att minimera kraften vid eventuella fall och därmed minimera risken för skador. Det är en grundläggande säkerhetsåtgärd för att upprätthålla en säker arbetsmiljö och undvika olyckor.

Välj rätt utrustning


När du väljer fallskyddsutrustning är det viktigt att överväga flera faktorer. Din kroppsvikt, möjligheten till säkert och permanent fäste, behovet av ett komplett set eller individuella delar, samt säkerhetsmarginalen bör alla beaktas. Marknaden erbjuder olika alternativ, och det är avgörande att välja utrustning som bäst uppfyller dina specifika behov och arbetsförhållanden.

Säkerhet på hög höjd med Skogma


Skogma erbjuder ett brett utbud av högkvalitativa fallskyddssystem från välkända varumärken som Petzl och Skylotec. Besök Skogmas webbutik idag för att hitta säkerhetsutrustningar som passar dina behov.
Kontaktinformation

Skogsmateriel-Nordforest AB

Postadress
Stor­gatan 62
83070 Hammerdal
Region
Strömsund
Jämtlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556579-1349
Grundat: 1926
Anställda: 25
Välkommen till Skogsmateriel-Nordforest AB!

Skogma ingår i Europas största postorderkoncern inom skogsbruk,
skog och fritid. Även försäljning av vägskyltar, grindar,sliputrustning mm.

Välkommen att kontakta oss!


Kontakter

Erik Holmström
-
Agneta Norberg
0644-721 00

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-26
Stolt leverantör av mark & va-material
2024-04-25
Effektivisera städningen med en städrobot Använd vatten för att skära med precisionISCAR introducerar ny krymputrustningMöt EdmoLift på Elmia Produktionsmässor Vi ställer ut på Elmia Automation
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp