SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Prisregn över Essity

Tilldelas hållbarhetsmedalj
Hygienföretaget Essity har under den senaste tiden tilldelats en uppsjö av utmärkelser. Företaget står bakom flera av de mest välkända varumärkena inom hygien- och rengöringsbranschen – däribland Tork – och prisas nu återigen för sitt hållbarhetsengagemang.

Det är Ecovadis som nu uppmärksammar Torks ägarbolag Essity. Ecovadis, som arbetar med att granska och utvärdera företags hållbarhetsengagemang, publicerar årligen en omfattande rapport. I årets upplaga prisas Essity som ett av världens mest framgångsrika företag inom miljö- och hållbarhetsarbete. För sina insatser tilldelas det svenska hygienföretaget priset ”Platinum Medal”.

Medaljen är bara en av många utmärkelser som Essity har tilldelats på sistone. Tidigare i år vann hygienföretaget förstapris i kategorin ”Sustainability - Best Practice” vid European Cleaning & Hygiene Awards som hölls i Bryssel i april. Essity prisades även vid årets upplaga av Amsterdam Interclean för sitt klimatfokuserade arbete, denna gång i kategorin hållbarhet och miljö.

– Hållbarhet är kärnan i vår affärsstrategi, så att bli uppmärksammad av Ecovadis är mycket glädjande. Som en ledande aktör inom professionell hygien är en del av vårt uppdrag att underlätta för ett hållbart liv. Genom att exempelvis utveckla digitala hygienlösningar kan vi dessutom förbättra medarbetarnas välbefinnande på arbetsplatser runt om i världen, säger Reneé Remijnse, Sustainability Communications Director på Essity.

Kretslopp för pappershanddukar bakom Essitys vinstsvit
En av många anledningar till prisregnet över Essity är det nylanserade Tork PaperCircle – världens första återvinningstjänst för pappershanddukar. Tjänsten gör det möjligt för företag att minska sitt miljöavtryck med 40 procent genom att skapa ett slutet kretslopp för använda pappershanddukar. Dessa handdukar samlas in av Tork PaperCircles hållbarhetspartners och förs till lokala återvinningscentraler där de omvandlas till andra mjukpappersprodukter. I november 2021 visades tjänsten upp på klimattoppmötet COP26.

Utmärkelser 2022
Ecovadis - ”Platinum Medal”
European Cleaning & Hygiene Awards - förstapris i ”Sustainability – Best Practice”
Amsterdam Interclean - pris i kategorin hållbarhet och miljö och innovationer
Paper Industri Gold Awards - uppmärksammade för Tork PaperCircle
Footprint Award - uppmärksammade för sitt hållbarhetsengagemang
MSCI ESG Ratings - högsta möjliga betyg
S&P Global’s Sustainability Yearbook 2022 - silver i kategorin Household Products

För att lära dig mer om hur Tork hjälper företag att säkra den nya hygienstandarden med digitala lösningar, besök www.tork.se.

För ytterligare information kontakta:
Małgorzata Łęcka, Brand Activation Director Region Europé, +48 601 688 974, malgorzata.lecka@essity.com.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-11-23
Advenica lanserar ZoneGuard PE250
2022-11-22
Kan CAM-system bidra till bättre miljö?En ny marknad växer framVåra specialister blir ännu bättre!Överens om att gemensamt undersöka lösningarFrån mötesapp till kommunikations­plattform
2022-11-21
Experten om de nya eldrivna maskinerna Bättre hälsa och säkerhet inom trävaruindustrinÖkad oro för IT-attackerFörändring i Stora Ensos koncernledningNimos måleriavdelning fördubblar produktionen
2022-11-18
Utsläppsfri återvinning i Bayern Maskin- och fixtur­konstruktioner blir säkrareLyfta och flytta gods smidigtEdge Gateway - Industri 4.0 har aldrig varit enklareHydro elektrifierar aluminiumtransporter
2022-11-17
Amada erbjuder kantpressar i mellansegmentetÄr chatbots standardalter­nativet för kundtjänst?Ny fabrik med rörlaser i spetsen ökar produktion TAWIs lyftanordningar hos PostnordVolvo klarar de hårda kraven hos SSAB