SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Protolabs lanserar snabbare anodisering

Och kromatplätering av maskindelar
Utökad funktionalitet för CNC-bearbetning ger produktutvecklare och uppköpare av tillverkningstjänster kromatpläterade beställningsdelar på bara sex dagar.

Digitala tillverkningsledaren Protolabs har utökat funktionaliteten ytterligare inom CNC-bearbetning för snabbare leverans av anodiserade och kromatpläterade aluminiumkomponenter. Det innebär att kunder nu kan få CNC-bearbetade beställningsdelar på bara sex dagar från offert till försändning.

“Anodisering är en väletablerad process, men att kunna producera delar så här snabbt genomgående är unikt”, säger David Ewing, Protolabs ansvarige för CNC-bearbetning i Europa. “En kund som nu beställer anodiserade eller kromatpläterade delar hos Protolabs kan få dem levererade på bara några dagar, iställer för veckor.”

Anodisering och ytbehandling är viktiga för att förhindra korrosion. Det ökar motståndskraften mot nötning samt förbättrar utseendet. Kunder får information om plätering, priser och alternativ för CNC-bearbetning när de laddar upp sin 3D CAD-modell på protolabs.com

Material som stöds är aluminiumlegeringarna 6082-T651, 7075-T651 och 7075-T7351. Tre beläggningstyper finns tillgängliga: Dekorativ (med en beläggningstjocklek på upp till 25 µm), hård anodisering (upp till 100 µm) och kromatomvandling (en ultratunn elektriskt ledande beläggning från SurTec® 650)

De nya erbjudandena för snabb kromatplätering är en utökning av Protolabs existerande alternativ för CNC-bearbetning, som bland annat inkluderar avancerad funktionalitet inom anodisering och kromatplätering med flexibla ledtider. Kunder med ännu mer komplexa behov, eller som vill tillverka delar med högre krav, kan nyttja företagets digitala nätverk av tillverkare via Hubs.

“Vi försöker alltid hitta sätt att stödja våra kunder bättre och i år syns det extra tydligt genom utvecklingen av alla våra nya tjänsteerbjudanden, särskilt inom maskinbearbetning. Genom att använda vår unika affärsmodell, som kopplar samman globala tillverkare med digitala anläggningar, kan kunder få tillgång till omfattande tjänster inom prototyptillverkning och mer generella produktionstjänster,” förklarar Stephan Garber, ansvarig för Protolabs i Norden och Baltikum.

Kontaktinformation
Postadress
Halesfield 8
TF74QN Telford
Besöksadress
Sickla Industriväg 3
13154 Nacka
Region
Storbritannien
Organisationsnummer:
5366160
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Protolabs!

Företaget grundades 1999 av Larry Lukis, en framgångsrik entreprenör och datanörd. Han ville radikalt minska tidsåtgången för att ta fram formsprutade prototypsdelar.

Hans lösning var att automatisera den traditionella produktionsprocessen genom att utveckla en komplex mjukvara som kommunicerade med ett nätverk av fräsar och pressar. Till följd av detta kunde plast- och metalldelar produceras på en bråkdel av den tid det tidigare hade tagit.

Hur vi kan hjälpa
Snabbare produktutveckling, minskade kostnader och optimerad leveranskedja med 3D-utskrifter, CNC-bearbetning och formsprutning som tekniken möjliggör.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 13485:2016 – ISO 14001:2015 – ISO 45001 – ISO 9001:2015

Kontakter

Stephan Garber
Account Manager
+46 (0) 8 408 391 59

Filmer

This is Digital Manufacturing

This is Digital Manufacturing
We Are Local: CNC Machining at Protolabs

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
Peab Asfalt i nytt forskningsprojekt Ny avfallskraftanläggning nära PragHertz och RedLocker på sommarturnéIVECO S-Way har tilldelats prisRamirent öppnar nytt kundcenter i Kungsbacka
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige