FREDAG 07 MAJ 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Protolabs nya e-handelsplattform ger utvecklingsingenjörer ännu snabbare service och ökad flexibilitet

Världens snabbaste digitala tillverkare av skräddarsydda prototyper och delar i små volymer, lanserar i veckan sin nya och innovativa e-handelsplattform i Europa.
Protolabs, som arbetar med tusentals produktutvecklare, ingenjörer och inköps-team runt om i världen, kommer även att rulla ut plattformen i Nord- och Sydamerika i januari nästa år.

Den nya plattformen är ett svar på det hela tiden ökande behovet av snabbare produktutveckling, mer utvecklade projektledningsverktyg och fler valmöjligheter. I en värld präglad av tillverkning på begäran erbjuder den nya plattformen en mer effektiv och omfattande resurs för utvecklingsingenjörer idag och i framtiden.

Lanseringen kommer dessutom i en tid då teknik- och tillverknings-branscherna runt om i världen brottas med extrema utmaningar på sina respektive marknader, såväl som i leveranskedjan.

Bjoern Klaas, Vice President med ansvar för Protolabs i Europa säger: “Dagens fokus ligger mer än någonsin på snabbhet och att se till att nya produkter är antingen först ut på marknaden, eller färdiga då slutkunden behöver dem. Det är därför väldigt spännande att kunna lansera vår helt nya e-handelsplattform i Europa den här veckan.”

Den nya digitala plattformen gör det betydligt enklare för användare att hantera sin prototyp- och on-demand-tillverkning. Liksom den tidigare plattformen ger den en analys och kostnadsofferter för tillverkningen av delar (Design for Manufacturability DFM). Men den nya plattformen har ett mer intuitivt, användarvänligt och ännu snabbare gränssnitt.

Rich Baker, Chief Technology Officer på Protolabs tillägger: “Snabbhet i test av delar, snabbhet i att få ut produkter på marknaden, snabbhet i produktionen, genom hela produktens livscykel - alla dessa delar har alltid varit viktiga, i alla projekt. Men nu ser vi dessutom helt oväntade utvecklingar på många marknader, pådrivet av kundefterfrågan och av den pågående pandemin, och tack vare teknologiska framsteg inom tillverkning, står innovationens dörrar på vid gavel för att göra det enklare för leverantörer och deras kunder att snabbt ändra riktning. Den flexibiliteten är ofta skillnaden mellan framgång och misslyckande.”

Den nya plattformen ger användare möjlighet att skapa projekt med många uppladdningar, offerter kan delas med arbetskollegor, kostnadsberäkningar baserade på projektspecifikationer visas i realtid, och plattformen kan användas för alla Protolabs tre tillverkningstjänster – 3D-printning, CNC-bearbetning och formsprutning – allt på samma plattform.

För att hjälpa kunder välja mellan prototyp- och on-demand-tillverkning i Protolabs tjänst för formsprutning, har den nya plattformen ett prisverktyg som jämför de båda alternativen mot varandra. Verktyget ger användare total översikt över kostnaderna – där priset visas i realtid i takt med att antalet delar ändras.

Den nya tjänsten för on-demandproduktion inkluderar stöd för verktygstillverkning (bridge tooling), insatser för att hantera akuta supply chain-problem samt stöd under hela produktens livscykel. Kunder kan även dra nytta av garanterat livslångt underhåll och ägarskap av formar.

Bjoern Klaas avslutar: “Vi är den ledande industriella leverantören av delar i små volymer, med hög mix inom 3D-printning, CNC-bearbetning och formsprutning. För att kunna fortsätta vara ledande ger vi våra kunder ännu större kontroll med hjälp av vår nya e-handelsplattform och våra erbjudanden inom on-demandtillverkning.

“För 21 år sedan revolutionerade vi produktionsbranschen genom att automatisera den traditionella tillverkningsprocessen. Och nu revolutionerar vi återigen med denna nya plattform. Det är en spännande tid för tillverkningsbranschen. När kundernas behov ändras, måste leverantörskedjan spela sin roll och erbjuda snabbare och mer flexibel tillverkning.”

Via produktionsanläggningar på tre kontinenter hjälper Protolabs sina kunder accelerera produktutvecklingen inom en rad branscher inklusive fordons- och flygindustrin, medicin, tung industri samt elektronik. Andra nyligen genomförda investeringar är bland annat en expansion av det Europeiska huvudkontoret i Telford, Storbritannien, till ett värde av cirka 57,5 miljoner kronor (5 miljoner pund) för att stödja en ökad efterfrågan på CNC-bearbetning och formsprutning, samt en investering på cirka 155,5 miljoner kronor (15 miljoner euro) för bygget av en helt ny anläggning för 3D-printning i Putzbrunn, Tyskland.

Företaget tillverkar generellt 1 till 50+ 3D-printade delar på 1 till 7 dagar, 1 till 200+ CNC-frästa delar på 1 till 3 dagar och 25 till 10 000+ formgjutna delar på 1 till 15 dagar.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-04-27
ABB ska leverera lösning för gruvtruckar för att stötta Copper Mountain Minings hållbara utvecklingsmål i KanadaMontico är nu ackrediterat testcenter även inom grafisk industri.Blue Partners kundcase för Elektroautomatik i Sverige ABSchneider Electric inleder samarbete med Female Technical Engineer för ökad mångfald i branschenSBB-fastigheter stärker hållbarheten med batterifria digitala lås från iLOQNy Smart Pallet Mover från Interroll ger prestanda­ökning i tillverknings­logistikenMer säkerhet i tuffa miljöerSvenska elever sätter nytt återvinningsrekord
2021-04-26
Intercut söker maskinsäljare med starkt affärsmannaskapAtlas Copcos nya OSC för rening av kompressor­kondensat är effektiv och enkel att underhållanorelem fastställer säkerheten med spänndorn med sidklämningHon blev Årets byggkvinna 2021Den 14 april reviderades vi för en uppgradering av vårt EN 1090-godkännande till EXC3.Verizon och Honda testar hur 5G kan förbättra säkerheten för uppkopplade och självkörande fordonDENIOS Webinar belyser riskerna kring brandfarlig varaEquinix förenklar för globala Azure-kunder som satsar på hybridmolnModulära datacenter nästa steg för snabbare byggenTech startup inleder samarbete med RISE - Sveriges största forskningsinstitutNy starkare serie av bits från Makita
2021-04-23
Med tanke på robotikHållbarhet i fokus när Lesjöfors rustar för tillväxtFiat Ducato- Europas bästsäljande kommersiella fordon nu med 100 % eldriftBejö AB investerar i ny svarvSuccé för studsmattor med välbalanserade svenska kvalitetsfjädrar Förbättra noggrannheten och processekonomin med våra nya dubbelskruvpumpar för lägre flödePalo Alto Networks satsar på konsulttjänster inom cybersäkerhet
2021-04-22
Rörick El. verkstad utför jobb för en av deras kärnkraftskunder. Läs om Gnosjöregionen i vårt magasinNya Blåspistoler från UnoflowABB har släppt Sheet Break PerformanceNy kvartalsrapport från Unit4 visar ökad tillväxtNya smarta serviceplugg från HydroscandAlgeco lanserar ny webbplats: ”Väldigt stolta”Merlo lyfter Skellefteås nya kulturhusiktigt att skydda kundernas data – men företagen lever inte upp till sina höga ambitionerItello byter namn till Lumera och förbereder europeisk expansion
2021-04-21
ISCAR sumocham Viktiga upphandlingarSpännande nyheter i PMHs nya sortilogFranska industrijättar bildar öppet ekosystem för smart och hållbar mobilitetDeliverect tar in 65 miljoner dollar i ny investeringsrundaSailGP seglar vidare på Oracles moln – tävlingarna blir bättre och fansen gillar detEOS ska leda vägen mot global ansvarsfull tillverkning med industriell 3D-printingSödra levererar stabilt resultat efter gynnsam prisutveckling i skuggan av pandeminLeca Tur & Retur ett nytt hållbarhetskoncept.Logistic Contractor bygger åt Swedish Logistic Property i HelsingborgÅrets Värnamo Industriexpo blir digitalt, arrangeras online den 26–27 maj
2021-04-20
Effektiva insikter för den moderna verkstadsindustrinISCAR threading handbookTacton introducerar fullständig CAD-automatisering för att eliminera manuella uppgifter i försäljnings- och teknikprocessenNya gångjärnen CFM-TR i SUPER-TeknopolymerGör din tryckluftsinstallation mer energieffektivSCAs Christian Kugge får Sundbladsfondens pris på 700 000 krRejlers tecknar nytt ramavtal med Vattenfall
2021-04-19
Rak bom omvandlar 38-tonnaren Volvo EC380E till en kompetent rivningsmaskinF-Secure: 72 % av CISO:er känner sig utmanövrerade av cyberkriminellaNCC utvecklar KY Building i Helsingfors till moderna kontorslokalerNär de anställda på Kongskilde Industries fick välja nytt CRM-system föll valet på FreshworksTester för tyngre transporter på MalmbananSLP byggstartar sitt fjärde nybyggnadsprojekt - förvärvar mark från Helsingborgs StadNyutexaminerade YH-studenter anställs trots pandeminFjärrvärmen breder ut sig i Landvetter
Annonser