Protolabs nya e-handelsplattform ger utvecklingsingenjörer ännu snabbare service och ökad flexibilitet - industritorget.se
FREDAG 27 NOVEMBER 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Protolabs nya e-handelsplattform ger utvecklingsingenjörer ännu snabbare service och ökad flexibilitet

Världens snabbaste digitala tillverkare av skräddarsydda prototyper och delar i små volymer, lanserar i veckan sin nya och innovativa e-handelsplattform i Europa.
Protolabs, som arbetar med tusentals produktutvecklare, ingenjörer och inköps-team runt om i världen, kommer även att rulla ut plattformen i Nord- och Sydamerika i januari nästa år.

Den nya plattformen är ett svar på det hela tiden ökande behovet av snabbare produktutveckling, mer utvecklade projektledningsverktyg och fler valmöjligheter. I en värld präglad av tillverkning på begäran erbjuder den nya plattformen en mer effektiv och omfattande resurs för utvecklingsingenjörer idag och i framtiden.

Lanseringen kommer dessutom i en tid då teknik- och tillverknings-branscherna runt om i världen brottas med extrema utmaningar på sina respektive marknader, såväl som i leveranskedjan.

Bjoern Klaas, Vice President med ansvar för Protolabs i Europa säger: “Dagens fokus ligger mer än någonsin på snabbhet och att se till att nya produkter är antingen först ut på marknaden, eller färdiga då slutkunden behöver dem. Det är därför väldigt spännande att kunna lansera vår helt nya e-handelsplattform i Europa den här veckan.”

Den nya digitala plattformen gör det betydligt enklare för användare att hantera sin prototyp- och on-demand-tillverkning. Liksom den tidigare plattformen ger den en analys och kostnadsofferter för tillverkningen av delar (Design for Manufacturability DFM). Men den nya plattformen har ett mer intuitivt, användarvänligt och ännu snabbare gränssnitt.

Rich Baker, Chief Technology Officer på Protolabs tillägger: “Snabbhet i test av delar, snabbhet i att få ut produkter på marknaden, snabbhet i produktionen, genom hela produktens livscykel - alla dessa delar har alltid varit viktiga, i alla projekt. Men nu ser vi dessutom helt oväntade utvecklingar på många marknader, pådrivet av kundefterfrågan och av den pågående pandemin, och tack vare teknologiska framsteg inom tillverkning, står innovationens dörrar på vid gavel för att göra det enklare för leverantörer och deras kunder att snabbt ändra riktning. Den flexibiliteten är ofta skillnaden mellan framgång och misslyckande.”

Den nya plattformen ger användare möjlighet att skapa projekt med många uppladdningar, offerter kan delas med arbetskollegor, kostnadsberäkningar baserade på projektspecifikationer visas i realtid, och plattformen kan användas för alla Protolabs tre tillverkningstjänster – 3D-printning, CNC-bearbetning och formsprutning – allt på samma plattform.

För att hjälpa kunder välja mellan prototyp- och on-demand-tillverkning i Protolabs tjänst för formsprutning, har den nya plattformen ett prisverktyg som jämför de båda alternativen mot varandra. Verktyget ger användare total översikt över kostnaderna – där priset visas i realtid i takt med att antalet delar ändras.

Den nya tjänsten för on-demandproduktion inkluderar stöd för verktygstillverkning (bridge tooling), insatser för att hantera akuta supply chain-problem samt stöd under hela produktens livscykel. Kunder kan även dra nytta av garanterat livslångt underhåll och ägarskap av formar.

Bjoern Klaas avslutar: “Vi är den ledande industriella leverantören av delar i små volymer, med hög mix inom 3D-printning, CNC-bearbetning och formsprutning. För att kunna fortsätta vara ledande ger vi våra kunder ännu större kontroll med hjälp av vår nya e-handelsplattform och våra erbjudanden inom on-demandtillverkning.

“För 21 år sedan revolutionerade vi produktionsbranschen genom att automatisera den traditionella tillverkningsprocessen. Och nu revolutionerar vi återigen med denna nya plattform. Det är en spännande tid för tillverkningsbranschen. När kundernas behov ändras, måste leverantörskedjan spela sin roll och erbjuda snabbare och mer flexibel tillverkning.”

Via produktionsanläggningar på tre kontinenter hjälper Protolabs sina kunder accelerera produktutvecklingen inom en rad branscher inklusive fordons- och flygindustrin, medicin, tung industri samt elektronik. Andra nyligen genomförda investeringar är bland annat en expansion av det Europeiska huvudkontoret i Telford, Storbritannien, till ett värde av cirka 57,5 miljoner kronor (5 miljoner pund) för att stödja en ökad efterfrågan på CNC-bearbetning och formsprutning, samt en investering på cirka 155,5 miljoner kronor (15 miljoner euro) för bygget av en helt ny anläggning för 3D-printning i Putzbrunn, Tyskland.

Företaget tillverkar generellt 1 till 50+ 3D-printade delar på 1 till 7 dagar, 1 till 200+ CNC-frästa delar på 1 till 3 dagar och 25 till 10 000+ formgjutna delar på 1 till 15 dagar.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-11-16
Green Cargo och Schenker AS i samarbete med ny miljösmart lösning för tempererat godsABB tar hem priset för Bästa Elnyhet för andra året i radSkarpare lösning för rakelbladBäst i landet på klimatförbättrad betongDesignstolen ”Straw” - en hållbar uppstickare med skandinavisk touchZert skräddarsyr utbildningar inom riskbedömning och CE-märkningPandemin har snabbat på företags resa mot “IT-kanten”
2020-11-13
Spara energi med Intelligent VakuumteknikEn bilturné på 200 mil i norr med Jörgen WedmarkNCC undertecknar kontrakt för Lisebergs nya vattenparkKrandagarna 2020 – CERTEX med som föreläsareNya online-mätningar möjliggör effektivare och mer kostnadseffektiva uppstarter.Givande dialog om Sörgraninge mångfaldsparkBolt blir Europas största mikromobilitetsleverantör nästa år – siktar på att ha 130 000 elsparkcyklar i mer än 100 städer
2020-11-12
Fullspäckat digitalt seminarium om smarta industrilösningarDigitala checklistor underlättar vardagen100 gånger kvalitet med Trygg plåtMotala Verkstad Groups verksamhet i AB Motala Verkstad utser VD för framtidenSödra lanserar Wood Solutions för växande partnerskap inom hållbart träVälkommen till ett webbinarium om Trygg plåtDe utsågs till Svealands främsta entreprenörerArvals resultat för tredje kvartalet: +7% tillväxt för den finansierade vagnparken
2020-11-11
Smart Manufacturing och Logistics & Automation Malmö ställs in på grund av pandeminDurma Fiberlaser erbjuder tre olika optionerAnimation av digital flödesvakt för vatten - PF3WB/C/S/R Nu ska södra Sveriges främsta entreprenör utsesMimecast: Tre av fyra medarbetare äventyrar företagets IT-säkerhetCTEK E-Mobility lanserar nästa generations elbilsladdare Honeywell och Vertiv satsar på hållbara datacenter
2020-11-10
Den tunnaste rotationsenheten med elektrisk bromsHälften fortsätter permittera - stora variationer hos underleverantörernaVolvo presenterar F-generationens ECR50 - enastående mångsidighet och användarvänlighetSmart vattennät hjälper Anglian Water att förebygga vattenbristBoliden Rönnskär – världsledande på metallåtervinningFörpackningsändring och ny färgkodning på Q&E-ringarNy rapport: 2,6 miljoner laddbara personbilar kan rulla på svenska vägar inom tio årJönköping Energi investerar i företaget Primrock tillsammans med fyra energibolagNy rapport pekar på behovet av hybrida molnlösningar som möjliggör kontinuerlig drift
2020-11-09
Schuchardt Maskin AB är med och skapar nästa generations teknikerTAMTRON VANN UPPHANDLING OCH FÅR INSTALLERA ÄNNU ETT RFID-SYSTEMTruckar - Vilka regler är det som gäller, och vilka risker finns det?Hanterbara förpackningar för extraktionskåp.ComboExcelsior® - en ny hoppfällbar IBC anpassad internationell logistik.Industriell Switch med fiberopikVärldens största MarTech-grupp förvärvar AI-företagSå ställer du in rätt temperatur i dina olika rum hemmaDynabook lanserar portégé x30w-j – världens lättaste evo-certifierade 13-tums hybriddator med 11:e generationens intel-processor​
2020-11-06
Stranda AB har investerat i en bäddfräsmaskin av fabrikatet MTE från Mekana Maskin AB.Flexibla kylvätskeslangar hos ElesaAssemblin är märkesoberoende och säljer även nya elmotorer av önskat fabrikat. Tvåhandsdon med extra funktioner - S-2HAND-OAX00676 Snabb montering utan verktygBAGAs styrelseordförande är Blekinges kandidat till GuldklubbanLK Systems levererar till SkiStar Lodge Hundfjället, SälenLogistiksektorn efter Brexit
2020-11-05
E-handelsjätten Komplett effektiviserar internlogistikenFramtidens fordonsindustri - behöver ny kompetensABB använder återvunnen plast i tillverkningen av lock till installationsdosorDHL uppgraderade sin terminal i TrondheimÖkad effektivitet med visuellt planeringsverktygAD Plast – superautomatiserat med förarlösa truckar
Annonser