SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Protolabs online event InspirON

Om utvecklingsingenjörens betydelse för hållbara produkter
Svenske Mats Lewan är en av huvudtalarna på Protolabs gratis online event InspirON 4-5 oktober.

Data från EUs Science Hub visar att hela 80% av en produkts hållbarhet bestäms redan i utvecklingsfasen. Så utvecklingsingenjörer har en stor och viktig roll att spela när det gäller framtida miljöpåverkan och är avgörande för att tillverkningsföretag ska kunna möta nya gröna krav, något InspirON tagit fasta på.

Eventet består av ett antal presentationer och rundabords-diskussioner kring en rad olika aspekter av hållbarhet. Fokus är att ge utvecklingsingenjörer ökad kunskap kring vad de behöver tänka på när det gäller att utveckla hållbara produkter.

Målsättningen är att förbereda ingenjörer inför den snabba utvecklingen inom området som drivs på av nya regler och ökat kundintresse.

“För många företag innebär dessa anpassningar helt nya sätt att tänka på. Det är inte längre acceptabelt för många kunder att gå med på gammaldags tillverkningsmetoder mot att få billigare produkter,” säger Nicky Davies, marknadsförings- och verksamhetsansvarig inom EMEA.

“Det positiva är dock att det pågår väldigt mycket innovation inom området. Vi tror på idén om att föra samman branschexperter och akademiker som kan dela sin expertis med varandra, i ett event som InspirON," avslutar Nicky.”

Eventet är gratis, och förutom att lyssna kan deltagare även ställa frågor till talarna under de olika presentationerna. Ämnena i år spänner en lång rad områden, från hållbara material, vilken roll digitala tillverkare och industri 4.0 kommer att spela och hur bäst utveckla och optimera en hållbar leverantörskedja.

För mer information och för att registrera dig gratis gå till https://events.hubilo.com/inspiron/register
Kontaktinformation
Postadress
Halesfield 8
TF74QN Telford
Besöksadress
Sickla Industriväg 3
13154 Nacka
Region
Storbritannien
Organisationsnummer:
5366160
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Protolabs!

Företaget grundades 1999 av Larry Lukis, en framgångsrik entreprenör och datanörd. Han ville radikalt minska tidsåtgången för att ta fram formsprutade prototypsdelar.

Hans lösning var att automatisera den traditionella produktionsprocessen genom att utveckla en komplex mjukvara som kommunicerade med ett nätverk av fräsar och pressar. Till följd av detta kunde plast- och metalldelar produceras på en bråkdel av den tid det tidigare hade tagit.

Hur vi kan hjälpa
Snabbare produktutveckling, minskade kostnader och optimerad leveranskedja med 3D-utskrifter, CNC-bearbetning och formsprutning som tekniken möjliggör.

Välkommen att kontakta oss!

Vill du ha ekonomi pris för premium hastighet?

Certifieringar

ISO 13485:2016 – ISO 14001:2015 – ISO 45001 – ISO 9001:2015

Kontakter

Stephan Garber
Account Manager
+46 (0) 8 408 391 59

Filmer

This is Digital Manufacturing

This is Digital Manufacturing
We Are Local: CNC Machining at Protolabs

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-11-23
Advenica lanserar ZoneGuard PE250
2022-11-22
Kan CAM-system bidra till bättre miljö?En ny marknad växer framVåra specialister blir ännu bättre!Överens om att gemensamt undersöka lösningarFrån mötesapp till kommunikations­plattform
2022-11-21
Experten om de nya eldrivna maskinerna Bättre hälsa och säkerhet inom trävaruindustrinÖkad oro för IT-attackerFörändring i Stora Ensos koncernledningNimos måleriavdelning fördubblar produktionen
2022-11-18
Utsläppsfri återvinning i Bayern Maskin- och fixtur­konstruktioner blir säkrareLyfta och flytta gods smidigtEdge Gateway - Industri 4.0 har aldrig varit enklareHydro elektrifierar aluminiumtransporter
2022-11-17
Amada erbjuder kantpressar i mellansegmentetÄr chatbots standardalter­nativet för kundtjänst?Ny fabrik med rörlaser i spetsen ökar produktion TAWIs lyftanordningar hos PostnordVolvo klarar de hårda kraven hos SSAB